Followers

Friday, 19 October 2018

FARM IN THE CITY SERI KEMBANGAN MEMANG BEST !!!

Assalammualaikum Dunia .

Hai korang wat ape tue... salam Jumaat yang barakah ...
Dah sampai 

Oh ye... nie citer pergi Farm In the City plak ... haaaaa pernah sampai kat sane tak ? kalau tak pernah lagi ... silalah pergi .. memang best woooo ,
Jom masukk
Cer teka ade ape kat sini

Kura kura gergasi

Kalau korang pergi dangan package family , akan ade guide tour untuk guide korang menjelajah #farminthecity tue seluruh takluk tanah jajahan nyer ;) kalau penat tak per , sebab banyak jer checkpoint untuk berehat dan mengisi tenaga balik .
Feed birds time

Ikan oh ikan marilah makan 

Aktiviti menangkap ikan

Antara banyak tempat untuk explore haiwan ,banyak pilihan laa kan , kat #farminthecity korang akan dekat dengan haiwan haiwan yang ade dikawasan tersebut , malah  , pihak #farminthecity akan akan memberi peluang untuk anda memberi makan kepada haiwan haiwan yang terpilih seperti , kura-kura gergasi, sekawanan kambing mmmm , past tue bagi burung makan .... wah bila korang masuk rumah burung , memang banyak burung berterbangan ... sila berhati-hati dengan burung-burung yang kecil , takut nanti terpijak .. cian dia ... dah lah comel , makan kat tanah plak tue .... haaaa cute nyer ...
pastue korang akan pi kewasan reptilia , haaa tengok ular dan kengkawan dia ;).. bagi ikan koi makan ... dan part yang paling best kita diberi pengalaman untuk menangkap ikan yang kecik kecik ...ikan gapi kot... alahai .. macam dah pandai ikan nie,,, tak dapat tangkap pon ... dia dah berlatih hari hari kot ... ok  next kita akan beri makan kat hamster dan juga rabbit ...jangan berebut rebut yer ... korang akan dapat jugak bagi makanan kat diorang ... ikut turn ;)
dah penat kan ... rassa cam dah berpeluh jer tawaf dah nak masuk setengah kawasan farm ... ok tak per relax jap , sambil melihat telatah burung kakak tue dalam melakukan aksi nyer seperti menaikkan bendera, bercakap dan juga berlakon ;)



Antara sempat di capture

Budak-budak nie semua teruja dan exited setiap kali sampai kat kawasan setiap haiwan -haiwan nie ;) gamat bunyi nyer , korang faham jer lah kan budak budak tengok semua benda semua kata wow.. siap tepuk tangan bagai...

ok sambung balik , pas tue korang akan dibawa merasa dengan sentuhan dengan  tangan sambil  memegang reptilia seperti ular, apa nama binatang nie ... alaaa lupo plak den ... tgk gambau jer lahh yer ...

Pegang jangan tak pegang

ok dah siap basuh tangan bagai , tup tup ehhh dah tawaf satu kawasan .... dah habisss explore farminthecity ;)
Ok beratur ...nak balik nie

Package yang ade 

Kawan kawan


so , far , ade kedai yang jual sourveiner kat dalam tue... belilah seketul dua untuk kenangan kan ;)
kita tak pi pon tempat nie hari-hari kan ...

lebih kurang dalam 2 jam jugak lah tawaf kat dlam tue ;)

Inilah kisah nyer 17 October hari tue, lawatan ke Kilang Yakult dan juga Farm In The city  ;)

tue jew nak citer , salam Jumaat korang dan selamat berhujung minggu .

5 comments: