Followers

Friday, 30 August 2019

Maggi Goreng Strawberry ๐Ÿ“๐Ÿ“

Assalammualaikum Dunia.

Sapa tak pernah makan strawberry ๐Ÿ“๐Ÿ“ angkat ๐Ÿ™‹‍♀️
Rasa nyer semua dah rasa strawberry ๐Ÿ“๐Ÿ“
Manis masam dan enak ๐Ÿ“.


Taraa 'Maggi Goreng Strawberry' its done๐Ÿค—

Strawberry ๐Ÿ“๐Ÿ“


Kalau Korang pi Cameron Highlands kan mesti akan makan  Nasi Lemak strawberry ๐Ÿ“

Selain dibuat jus dan untuk hidangan coklat... Cake... Kita pelbagaikan rasa makanan berasaskan strawberry. Korang boleh jew makan begitu sahaja... Lagi bagus kot...

❤️❤️๐Ÿ“๐Ÿ“


Dari angle yang berbeza

Dah kena kokak๐Ÿ˜

Nanti kalau Korang free... Boleh jew pelbagaikan rasa makanan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

...... Cikbunga beli๐Ÿ“๐Ÿ“ kat mall jer.....

Thursday, 29 August 2019

Makan 'Roti Tisu'

Assalammualaikum Dunia.

Sebenarnya dah lama tak masuk kedai mamak.... ๐Ÿ™„๐Ÿ™„


Roti Tisu ๐Ÿ™„

Tengok boleh pulak dia main handphone 

Sabo jer lee kan... 

Sebab ada berapa masalah dan isu berbangkit.... Tak yah laaa nak huraikan kat sini kan.... Well... Nak jadi Cerita... Ada satu hari tue.. Semasa ada urusan dengan government ... Ada laaa kedai mamak kat situ...

Mmmm memula tue tak nak masuk kan... Tapi sebab dak Rayyan asyik kata lapau jer... Padahal kat rumah dah sarap sesiap dah...

Dah runtuh Roti Tisu 

Macam keropok jer dia makan

Amboi dia๐Ÿ™„๐Ÿ™„

Sib baik dia habiskan ๐ŸŒน๐ŸŒน

Okew... Sebab dak Rayyan nak sangat makan roti canai... Maka cikbunga mencemar duli dengan melepak kat kedai mamak... Actually banyak kedai mamak yang dah tukau nama like 'Khabir Tomyam'. Amacam  ada berani nak masuk...

Memula order roti canai jer... Pas tue dJak Rayyan Kata nak roti Tisu plak... Ngan teh tarik☕

Sempat ambik gambau you๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Sekian ceri

Wednesday, 28 August 2019

Happy Birthday Ate๐ŸŽ‚๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽŠ

Assalammualaikum Dunia.

❤️❤️

Dak Ate yang pilih.. Butter cake

Semalam genap 7 tahun dak Ate aka Rayyan.

Semoga membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya Dunia dan akhirat ๐ŸŽ‚๐ŸŽ‚
Sekejap jew masa berlalu๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Suka dia dapat kek๐ŸŽ‚

Bulan Ogos nyer Birthday 


Meh akk suap mehh

Depa nie sama bulan birthday ๐ŸŒน๐ŸŒน

Untuk Ate umi doakan yang terbaik Dan harapan umi untuk semua anak agar  anak umi berjaya tidak kita dimana berada๐ŸŒน๐ŸŒน

Adik plak suapkan akak๐Ÿฐ

Kesayangan semua❤️❤️๐ŸŒน๐ŸŒน

Simple celebrations for kids... Just make their smile like a blossoms in our world ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

................. ๐ŸŒน๐ŸŒน..................



Tuesday, 27 August 2019

Makan Pretzel Auntie Anne's Afamosa Outlet Melaka ๐ŸŒน๐ŸŒน

Assalammualaikum Dunia.

Yupp...tempat kesukaan cikbunga merewang dan shopping ๐ŸŒน๐ŸŒน

Taraaa... Comot nyer dak Ayin makan๐ŸŒน๐ŸŒน

Bawak 3 ketul budak yang asyik sibuk nak makan Pretzel kat Auntie Anne's. Tak tau laaa mana tang sedap nyer... Sebab coklat nyer yang banyak melimpah ruah tue kot๐Ÿค”

Jom makan Pretzel Auntie Anne's 

Gelagat makan 2 ketui budak nie๐Ÿ˜Ž

๐ŸŒน๐ŸŒน

Sib baik mood papa okew jer nak bawa kannn...mekasih lahhh yer cik papa ๐ŸŒน๐ŸŒน

Jom tengok apa yang best nyer Pretzel Auntie Anne's nie.

Melaka ku ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Tema nak sambut merdeka ler๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ


Haiii selamat meyambut Hari Merdeka๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

Like to be tourist 

Peace yo✌️

Secara keseluruhan memang best.... Cikbunga pon masuk juga kat lot lot kedai. Dan memang tujuan asal nak makan Pretzel from Auntie Anne's. 
Iyee kat Aeon Bandaraya Melaka pon ade... Saja nak pi tempat jauh sikit๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Tue jer nak share kat sini... Kejadian pada 25 Ogos ari tue... 

Korang.... Salam Merdeka ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ



Monday, 26 August 2019

Kidzoona Aeon Melaka Bandaraya ๐ŸŒน๐ŸŒน

Assalammualaikum Dunia.

Apa khabau semua ๐ŸŒน๐ŸŒนLama ehh tak buat entry... Cikbunga kemalasan sebab cuaca kepanasan laaa ni... Lama kot bumi Melaka tak ditimpa hujan.

Muka suka dapat keluar rumah๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Hari nie merajinkan jeri jemari nak taip kat sini.... Citer cikbunga pi kidzoona bawa anak bunga melepaskan stress... Biau dia lompat lompat bermain sampai penat๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Saksikan picture yang telah di capture by cikbunga ๐ŸŒน๐ŸŒน

See... depa memang suka lagu ni๐ŸŒน๐ŸŒน

Jumping 

Lompat dik๐Ÿ‘ฆ

Di Wall Castle yang hampir siap dibina

Adik nak buat jugak 

Alamak raksasa datang nak robohkan castle

Raksasa berjaya

Sedih Castle dah roboh

Jom kak kita buat balik

 Meh kita susun๐ŸŒน๐ŸŒน

Nie laaa adegan kat dalam kidzoona  nei... Memang depa bermain sampai penat... Pas tue kan asyik nak air jew... 




Air kat dalam tue yang depa jual yakult jew... Haaa. Minum laaa yakult tue... Pas tue sambung main balik... 

Itu lah ajew nak citer kat sini ๐ŸŒน๐ŸŒน






Tuesday, 20 August 2019

Zoo Melaka 2019

Assalammualaikum Dunia.

Haaa sesi melawat Haiwan - Haiwan plak  ๐Ÿค—

Masa kejadian adalah semasa cuti sekolah hari tue...

Meh tengok map๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Badak sumbu

Sapa nak naik kuda boleh yer... Kena bayar tau๐Ÿ‘†


Pergi pon hari biasa meaning bukan weekend... Itu pun ramai orang beb ๐Ÿ˜
Masih lagi dalam proses renovation dan dalam bahasa dipanggil naik taraf haaa gitew๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Laju jer budak nie jalan

Zirafah๐Ÿฆ’๐Ÿฆ’

Harimau bintang๐Ÿ†

Apa tah dalam tue๐Ÿ™„

Hai kenyalang

So adalah sesi feeding for animal... Dan talk with is anak anak terlibat dalam sesi feeding animal๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Korang nampak tak๐Ÿ’๐Ÿ’

๐ŸฆBersendirian

๐Ÿฟ️

๐Ÿป

Banyak juga Haiwan Haiwan yang tak der... Haaa Korang tengok kandang jew laaa tanpa penghuni... So far bebudak nie suka jew... Event tengok monyet pon depa dah riuh rendah๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Dah penat sangat nie๐Ÿ™„

Cik kura-kura

Posing sini yo 

Jom tengok Haiwan yang berjaya menjadi model cikbunga ๐ŸŒน๐ŸŒน
Kalau Korang tak suka pergi siang... Boleh jer pergi waktu malam.... Mungkin lagi meriah sebab Haiwan kan aktif waktu malam๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

3 ketul budak ๐ŸŒน๐ŸŒน


Deretan kedai cenderahati untuk di beli ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Pintu masuk Zoo Melaka 


Okew dah habis... Selain Haiwan untuk dilihat... Terdapat taman permainan untuk anak anak bermain... Dihadapan Pintu masuk sahaja๐Ÿ˜
Okew lah kan...

Tiket to enter Zoo Melaka ๐Ÿ™„