Friday, 17 February 2017

Makan Makan Sana Sini

Assalammualaikum Dunia ;)

Belek-belek picture , ade picture makan-makan , apa lagi , CB abadikan kat sini , walaupon gambau kurang menarik , yer lar tak pakai kamera canggih, tetap juga nak tempek kat sini dik non oii ;)





p/s: Walaupon CB suka masak dan makan kat rumah , namun bawak lah jugak bebudak nie makan-makan kat luar sesekali sesekala ;)

Friday, 3 February 2017

Sekolah punya Citer

☺πŸ˜‰Assalammualaikum Dunia ;)

Akak tahu , lama akak pendam citer nie, kalo boleh malas nak up , but this moment is very meaningful and new for Rayyan ..just for his memory one day for remember that ;)
 
                                                            muke teruja nak pi sekolah

Masuk sekolah pon main terjah jer , akak tak pi pon servey or carik mana-mana pre-school , memang mencabar okew,  lepas jew register budak-budak sekolah , akak pon berlari lari ke sekolah Rayyan , belum apa-apa lagi dah panggil sekolah Rayyan , adeiii


     first day dalam class

Jumpa teacher , tanya ambik pelajar lagi tak , haaaa  nampak tak ? depa semua antar anak cam biasa, akak plak baru nak tanya ambil pelajar lagi ker ... sib baik teacher kata, ambik , jom masuk office , cerita lebih lanjut ... 
 
         

Base on first day , Rayyan had no problem , he know we send to scholl like his brother and sister, but you knowed, for second day and until today , I got problem , every morning , he cry and say, tak mo pi sekolah , tak mopi sekolah , sekolah dah tutup,  sekolah dah tutup, 

 
Lepas bayar fees , tcer bagi beg dan 2 pasang baju sekolah, hang pa nak tau tak sampai la nie , dia tak mo pakai baju sekolah tue... sib baik tcer understanding ..

tapi tue laa dia hari-hari buat drama airmata ....pagi pagi jew drama , bangun tidoq tak yah kejut , dia sendiri yang bangun , tp tu laa, lepas nampak jew muka  umi dia kata tak mo sekolah ,,,adeiiii tahan jer lah umi ko dengar kan ... sampai sekolah still nangis , tp bila time balik sekolah ok plak , kitew tanya best tak sekolah , senyum lebar suke , ade kawan , ...sampai umah ok lagi , bila malam tiba dah start drama, tak mo sekolah , nak dok rumah nak jaga umah ... tak tau laa bila drama nie akan berakhirrr ... 

p/s: diam tak diam dah sebulan sekolah ;) hahahahaaaa