Thursday, 27 October 2016

JALAN YANG BERLIKU ITU

Assalammualaikum Dunia ;)

Semua orang mempunyai impian dan harapan serta angan -angan untuk memiliki sesuatu benda dalam hidup like barang , tempat , untuk berjaya , disayangi dihormati ,dikenali dan berjaya dalam hidup .

menyusuri jalan di sungai Melaka
 
Sepanjang jalan yang dilalui tidak mudah yer kengkawan , untuk kita start bertatih , berdiri dan berjalan berseorangan di jalan yang kita pilih  , adakalanya kita terjatuh disebabkan kawasan jalan itu tidak rata, licin , jalan berlubang , kadangkala jalan itu berliku , banjir dan kadangkala jalan itu kering akibat kepanasan matahari yang memancar .
 
'Bukan senang nak senang , dan bukan susah nak susah ' peribahasa ini selalu menjadi tagline untuk mereka yang berusaha untuk memajukan diri tidak kira dari zaman sekolah , alam pekerjaan atau motivate diri dalam bisness dan dalam apa juga dalam misi untuk men capai sesuatu dalam hidup !

Jalan itulah yang aku pilih untuk membentuk hidup aku pada masa kini , esok , tulat dan insyaAllah akan datang , aku sendiri pon tidak tahu apa lagi yang bakal aku tempuhi disepanjang jalan yang aku pilih itu . Selagi aku bernafas, selagi itulah aku akan berjalan menyusuri jalan itu ..


p/s: this is a right way I'm walking to destiny ahakksss (senyum tutup mulut dengan jari jemari)

Tuesday, 25 October 2016

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???)

, hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !



 
GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS, azlinda alin, mommy blogger,jam cantik

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS, azlinda alin, mommy blogger,jam cantik
SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.

KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 


Wassalam

Friday, 21 October 2016

BAWAL AIDIJUMA TO LET GO (NEW ITEM)

Assalammualaikum Dunia ;)

Untuk makluman kengkawan dan adik-adik sekalian , kesemua bawal ini tidak pernah di pakai yer

Masa kemaruk dengan tudung Aidijuma , aku beli tak agak-agak , pas tu simpan , beli simpan , sampai kesudah tak pakai-pakai , korang yang minat tudung nie . cikbunga nak let go murah-murah jew ;)

kepada yang berminat boleh wasapp kite yer ka sini : -


                                                                           PRICE INCLUDE POSTAGE


                                                             PRICE INCLUDE POSTAGE

                                                      
                                                 010-8890789
                                              ( no call allowed )

sekian untuk makluman .


p/s: Dari terperuk dalam plastik tak pakai-pakai , moh ler kita let go ....

Thursday, 20 October 2016

KEMBARA KE PULAU BOGOR

Assalammualaikum Dunia ;)

Halloooo ...korang sihat tak ?  CB sekarang not feeling well ..aaaaachumm ... ooooo.. pening ,batuk selsema lagi ....still try recover for my health ;)

Namun begitu CB suka sebab , dapat pi Bogor hahahaaaa yang telah ditaja oleh JARI MANIS a.k.a JM ;)
Terima kasih awakk sebab bawak kitew pi Pulau Bogor ngan SS, HH lagiiii ..


 
p/s: Bogor tue pulau ker ? jap jap nak pi tengok map kejap confius sekejapp ;)

Wednesday, 19 October 2016

BAHANA 'VIRAL'

Assalammualaikum Dunia ;)

CB sangat bersyukur sangat -sangat sebab dengan adenya media sosial la nie, kita dapat berita terus , telus dan cepat tanpa ade diskriminasi dari mana-mana pihak ... Dan tak dinafikan sekarang dengan adenya kejadian me'viral' kan sesuatu kejadian , maka secepat itulah mangsa, or orang dan apa sahaja yang berkaitan dengan kejadian 'viral' ini mendapat tempat dihati media tv dan mendapat jengukan dari menteri -menteri yang berkaitan ;)

Al-hamdulillah , memang kite tak jangka apa yang akan berlaku esok , tulat dan selepas ini , namun keadaan sekarang ini boleh dikatakn 70% kejadian 'viral' ini telah terkena tempias sama ada seseorang itu akan popular , dikenali atau dikunjungi untuk perhatin , yar lar Malaysian peopple kan prihatin kan kan kan ...

Baru -baru ini kejadian 'viral' melibatkan pelajar sekolah rendah yang pergi kem motivati kot sikit lebih kurang lah nak kasi mental dan fizikal cergas , tapi tak patut sangat tau 'suruh harung air yang ade ular' !!! ko ni dah kenapa nak suruh orang wat cam gitue , apa kata suruh budak-budak tue campak kan korang kat dalam air tue nak tak ?
 
gambar ehsan Harian Metro
 
Korang tahu tak kesan jangka panjang kat bebudak itu selain kesan jangka pendek ? CB pon memang takut giler kat ular ;eeeii tak mo takmo ...nie nak pulihkan semula semangat diorang nak kasi kaunseling lagi dan juga kena bawa diaorang pi bercuti tau untuk hilangkan stress ( nie ayat CB jew tau tak der kena mengena dengan langkah or rawatan yang akan dibuat kepada bebudak tue )

Hoi keje giler ker ape ... kalau dulu-dulu mase zaman CB just wat sesi burung hantu tinggal kan sensorang kat kawasan gelap tapi kita masih still dalam kawalan lagi sebab kat kiri dan kanan ade member walau pon jarak nyer tak lah dekat sangat ... nampak tak beza dulu ngan sekarang ...

Dan kesan dari 'viral' ini kat media sosial , dengan cepat pegawai yang terlibat dah digantung kerja untuk siasatan ... Nie biasa yer adik-adik nak buat post moterm  katenya ... Patut terminite kan jew biar jadi pengajaran....

Kisah 'viral' nasi lemak anak dara ... kan dah popular budak tue sekarang ....ape lagi yer haaa... banyak juga kes 'viral' yang memberi manfaat dan tauladan kepada kite sesama manusia ;) kalau boleh 'viral' lah yang baik untuk kebaikan sejagat yer kengkawan .

p/s: sape nak nak 'viral'kan produk jualan CB meh pm tepi ahakkksss ;) ketawa gatai

Tukar Kad ATM MAYBANK2U secara Online ;)

Assalammualaikum Dunia ;)
Entry ini untuk pengguna yang sudah ada kad debit Maybank2u dan ade MAYBANK2U online !!!
(yang tak ade sila pergi bank Maybank dan kate saya nak buat Maybank2u online yer )

 
Sape sini belum tukau kad ATM lagiii , sila angkat tangan ???? Meh CB nak ajar macam mana nak tukar secara online ;)

Senang jer kot, tak perlu beratur panjang , nak isi form bagai , pi ambik nombor kat kaunter , adoiii dengan orang yang sentiasa ramai kat bank amat memenatkan bila sampai kat turn kite dia cakap , nombor dah habis, sila datang semula esok ... eh diorang ingat kitew nie bukak business sendiri ke  suka-suka jew nak cuti , semata-mata nak pi bank  kan kan kan . (Lain lah kalau dapat beg berisi penuh ngan duit barulah boleh bukak business ahahahaa)....selingan iklan jap !!

log in user id and password ;)
Untuk itu , satu alternatif yang agak mudah , senang dan cepat korang boleh jew log on kat
maybank2u dan click kat bahagian change card . Korang click jew button next and then  fill the form , make sure the address is correct , because Maybank akan hantar kat alamat yang korang tulis , jangan lar korang letak alamat kat kampung , memang ler korang tak dapat kad debit yang baru itu ... dapat tetapi lambat lah sikit sebab nak balik kampung kan ...lepas semua tempat kosong korang dah isi , click click nanti akan keluar perkataan success to change Debit Card .

Keluar perkataan succes and please waiting 2 weeks to Maybank send new Debit card , make sure ada perkataan VISA sebelah kanan kad ;)  so , nanti kalau nak pi shopping hulurkan jew kat Debit tue and no need signature dah , just masukkan nombor pin sahaja ! Boleh jew kalau nak kekalkan nombor pin yang lama tak ade hal punye ;)

Akan tetapi once korang dah dapat Card Debit yang baru , korang kena Actived card tersebut , boleh jew kalau nak pergi mesin ATM , tapi kitew guna cara senang jew, korang log on www.maybank2u.com : -

masukkan user id dan password -> click kat Card Management -> click Actived Debit Card



( korang check dulu nombor lama ngan nombor baru kat kad sebelum Actived tau !!! )

 
pastikan ade logo VISA yer kawan-kawan

p/s: zaman sekarang kan semua shopping pakai kad jer , tak yah bawak duit penuh satu beg lor ;)
        *SILA TUKAR SEBELUM 31 DECEMBER 2016*

Thursday, 13 October 2016

Penangan 'Fashion Blogger'

Assalammualaikum Dunia ;)

Beruntunglah sesiapa yang menjadi 'Fashion Blogger' Korang semestinya menjadi ikutan follower lantaran berfesyen mengikut peredaran masa atau dikenali sebagai 'up to date' pada masa kini .
 

As a Fashion Blogger
 

Sebagai 'Fashion Blogger'korang akan mendapat jemputan untuk menghadiri majlis berprestij serta fashion show dan melihat sendiri pelancaran produk dan fesyen terbaru serta mendapat bermacam-mcam info terkini yang berkaitan dengan fesyen . (suka3x)

Dan yang paling best korang pun akan dapat barang juga untuk diguna pakai tau ;)
 
 

Best , best , best seronok wei .Meh kita tengok apa yang perlu ada bagi seseorang itu untuk menjadi 'Fashion Blogger'


PERTAMA

Anda haruslah mempunyai pengetahuan yang cukup meluas mengenai dunia fesyen. Apakah fesyen terkini yang paling digemari, trend forecast dan apakah trend-trend yang harus dijauhi.

KEDUA

Minat sudah mesti. Tanpa minat terhadap fesyen, pastinya anda tidak boleh menulis artikel yang baik untuk dibaca oleh pengikut anda. Oleh itu, seorang fashion blogger adalah seorang penggemar fesyen.

KETIGA

Good taste in fashion. Fashion is in your blood! Untuk ini, anda harus rajin membuat kajian dan bereksperimen.
 

KEEMPAT
PR yang bagus atau boleh berkomunikasi dengan baik. Kadang kala seorang fashion blogger diharuskan untuk menghadiri majlis-majlis pelancaran yang dihadiri oleh nama-nama besar dunia fesyen yang lain.
 
Haa , siapa ade ciri -ciri kat atas sila angkat tangan !!! kitew pon nak belajar kat awak ;)
 
 
p/s: korang kalau nak tahu lebih detail lagi sila klik www.zalora.com.my









 
 



 

Monday, 10 October 2016

Tanjung Piai - kurela namaku bertaut di situ ahaksss

Assalammualaikum Dunia ;)
 
Ohhhhhh, alangkah indahnya dunia ini , kalau ade dermawan yang baik hati nak bagi cikbunga wang ringgit yang boleh di buat koleksi kat rumah ;) habis kabinet kat rumah disumbatkan dengan wang ringgit tersebut ... angkat tangan sape nak derma ....
 
                                                                 I'm here with love !!!!
 
 
P/s: Time kasih lar Jari Manis a.k.a JM bring cikbunga kat sini ;)  sejak kite kenal awak , sampai juga kite  kat     sini - titik hujung benua Asia katenya

Sunday, 9 October 2016

#MASJID CINA NEGERI MELAKA

Assalammualaikum Dunia ;)
Kisah kami menyusuri keindahan senibina manusia yang diaplikasikan dengan  membina Masjid Cina Negeri Melaka . #masjidcinanegerimelaka




                                                                            Main entrance

Merah you warnanya melatari senibina masjid ini . So boleh fefeling ade kat Negeri Cina kejap .. walaupun bukan... ade kat Melaka jew ;) Malaysia... that's Melaka everything start from here ....

Marilah sama-sama kita tengok gambau yang ade huhuhuhu
 



 

 Lokasi nya kalau sesiapa nak berkunjung bolehlah pergi kat bahagian belakang Stadium Hang Jebat , Melaka , gerenti akan jumpa masjid nie , kat bahagian belakang , berhampiran kompleks sukan Negeri Melaka ... cikbunga pon baru first time sampai ahaks ... ko tengok ko tengok nama jew dok Melaka ....








p/s: masa kita orang sampai waktu tengah hari buta ,matahari memang tengah tegak 90 darjah atas kepala dan tiada orang , hanya pengawal keselamatan dan hanya satu lot kedai yang di buka .

Saturday, 8 October 2016

Amway - Produk barangan di rumah !!!

Assalammualaikum Dunia ;)


Amway Home


Antara  produk Amway yang digunakan untuk kegunaan rumah , rutin kerja harian kita , sebagai ibu, mama, mom , dan umi dan apa sahaja panggilan untuk mak.

Jenama Amway Home


Drama Korea My Secret Hotel

Assalammualaikum Dunia ;)

Drama ini mungkin dah lama dah  tahun 2014 , tapi aku beru jew nak follow , so korang yang nak juga tengok citer  romantic ,comedy dan mystery sila lah lepak kat tv masing-masing yer schedule nie begini ;-

Drama: My Secret Hotel

 



   Monday to Thursday

 
Time   :   6.30 pm till 7.30 pm

 
Hanya Di TV9 slot Chamsarang
 
                                                    
                                                      barisan pelakon My Secret Hotel

 
                                                                          teraju Utama
 
Main characters

Yoo In-na as Nam Sang-hyo

Jin Yi-han as Gu Hae-young

Namgung Min as Jo Sung-gyeom

Lee Young-eun as Yeo Eun-joo

p/s:  citer-citer from south Korea always in my heart gitew ;)