Friday, 27 February 2015

GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE

Hallooo semua ;)
salam Jumaat yang penuh barakah. minat baca buku novel tak ? kalau minat apa kata klik kat sini zamani84.blogspot.com


 
mungkin salah satu novel kat atas adalah milik anda ;)
 

Wednesday, 25 February 2015

YANG RAJIN DATANG

Salam Petang ;

hai semua sihat tak hari nie ? kalau tak sihat silalah pergi ke klinik yer .. sekarang nie musim cuaca panas terik dan untuk itu jangan keluar rumah sesuka hati kerana boleh memudaratkan kesihatan ;)
okew lah ini adalah senarai terbaru yang rajin datang jengok cikbunga kasini . Terima kasih daun keladi nanti cikbunga akan balas kunjungan anda semua ;-
okew jangan lupa untuk sertai lets masak pasti anda suka disini letsmasak.com apa lagi jom kita main masak-masak semua ;)


Job Vacancies At Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP)

Salam  semua ;)

korang minat kerja dengan peladang tak ? nie ada kekosongan yang sedia menanti anda semua ;)

sila lah klik disini untuk maklumat lanjut  SINI

Jangan lupa yer terjah website tue , mana lah tahu ada rezeki untuk kerja dengan kerajaan .

okew tue jew babai semua ...

Tuesday, 24 February 2015

Lets Masak Kongsi Resepi, Menangi iPhone 6 dan Tebus Wang Tunai


 


Salam ,

Apa kata anda kongsikan masakan anda itu disini letsmasak.com dan anda mungkin pemenang bertuah untuk memenangi hadiah utama iaitu iPHONE 6 dan juga boleh tebus wang tunai hanya
disini letsmasak.com .



mungkin ini milik anda klik disini letsmasak.com

Untuk memudahkan anda fahami dengan lebih mendalam lagi apakata nada klik disini http://www.haiblogger.com   yang menjadi rakan penganjur untuk menganjurkan  idea ini.

"Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"


Apa tunggu lagi , duit tak datang bergolek , dengan hanya sedikit usaha dan minat kita , inyaAllah usaha kita akan membuahkan hasil dan diberkati oleh Nya .

'Masaklah dengan penuh kasih sayang pasti hasilnya akan membahagiakan orang yang tersayang .


Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Salam,

Apa Sally Samsaiman ade buat giveaway lagiiii ????? haa korang cepat-cepat meh kita joint Sally

gojes giveaway kat sini sallysamsaiman.blogspot.com


http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html

okew jangan lupa yerk .. dateline sampai 28 February 2015.

Monday, 23 February 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com

Salam,

Petang yang cerah dan panas serta berangin ;-

hai korang mari kita support mialiana ;)

klik sini untuk sertai www.mialiana.com

 

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

Hai korang ;)
meh kita joint GA dari jejaka hangat plak www.diarijejakahangat.com



KASUT KACA15 GA : CHIFFON SHAWL

Hallooooo ;;)

Meh kita meriahkan kasut kaca GA disini kasutkaca15.blogspot.com




'manis, gembira dan komited '

GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLS

Salam semua ;)

Amacam cuti panjang ? seronok ? cikbunga tak pergi mana-mana pun ... jalan banyak jammed .. duduk kat rumah jer ;)

okew hari nie cikbunga joint GA by acik watie kat sinie acikwatie.blogspot.com

                                           1 OKTOBER 2014  -  30 SEPTEMBER 2015

Wednesday, 18 February 2015

RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

Hallooo ...

Korang kenal papaglamz ? siapa dia nie ... kalau nak tahu meh klik sini www.papaglamz.com
 
mari kita ramai-ramai joint ;)

RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

 
good luck semua dan siap untuk jadi glamour dalam acara red carpet heheheee ;)

IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQSPECKI

Halloooo dan senyumm selalu ;)

di suatu petang yang indah permai tetiba dapat message anda telag ditag oleh  www.bysyafiqspecki.com
maka dengan sepantas kilat cikbunga pon sahut cabaran  ;)


GIVEAWAY



dan untuk memenuhi syarat yang telah ditetapka .. korang jangan marah andai nama ader dalams enarai dibawah  nie ...
 
 
 
Cukup kot senarai yang dilistkan oleh cikbunga ... korang jangan marah yer ;)
 



Segmen Jom Kongsi Tazkirah by BUDAK

Salam semua ....

sementara nak tunggu waktu balik sempena cuti panjang nie apakata korang joint segmen nie pulak

di sini rainfallasleep.blogspot.com
 
 
semoga dapat dijadikan ikhtibar dan panduan didalam hidup diatas muka bumi ini . insyaAllah ..
 
"Ibarat sebiji benih yang baik jika jatuh ditengah laut akan membentuk sebuah pulau dan andai jatuh di daratan pasti akan membentuk Hutan Belantara "
 
 
maka dengan itu buka minda dan cari diri kita sendiri ;)
 
 

Mini GA by Nina + Anies

MEh joint GA nie ;)  aniesandyou.blogspot.com


 
 
 mereka yang kena tag by cikbunga ;) (jgn mare yer cikbunga hanya ikut rule sahaja ) hikhikhikk

          1) http://cikmatahariku.blogspot.com/

         2) http://blogyangkosong.blogspot.com/

okew babai ')

KHIDMAT REVIEW PRODUK DAN IKLAN

Salam dan selamat pagi ;)

Rabu yang indah ... dan untuk kaum Cina yang celebrate raya esok  I wish you all "Happy Chinese New Year "  semoga tahun baru ini akan memberi lebih kekayaan , kegemilangan , keharmonian dan juga kesejahteraan untuk anda semua dan secara amnya untuk rakyat Malaysia juga .

Okew lah sebenarnya cikbunga ingin menawarkan perkhidmatan review produk dan juga iklan didalam blog cikbunga ;) andai ada yang berminat boleh email cikbunga untuk keterangan lanjut dan juga deal dengan cikbunga ;)

Sepastinya cikbunga menawarkan harga yang rendah dan mampu untuk semua dan cikbunga mengharapkan agar ada yang berminat untuk membuat produk reviewa dalam blog cikbunga ini .


email cikbunga : fatimah@tkr.com.my

contact me : 010-8890789

Have a nice day and enjoyed your long holiday for this week !!

Monday, 16 February 2015

1st Giveaway

Salam  Isnin ;)

untuk hari pertama dalam minggu ini apa kata kita joint segmen nie pulak myhoneyy.blogspot.com


mudah jeww...


Friday, 13 February 2015

Salam Takziah untuk keluarga Tuan Guru Haji Nik Aziz

Pagi Jumaat 13 Februari 2015.

"AL-FATIHAH"

Cikbunga amat berduka cita diatas kehilangan Tuan Guru Haji Nik Aziz yang telah kembali kerahmatullah pada 12 Februari kira-kira 9.40 malam .

"Dan dari Dia kita datang dan kepaNya kita kembali"

"semoga roh tuan guru ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan tempatkan bersama-sama para syuhadah " AMINN..

Disini juga cikbunga dengan rasa rendah diri mengucapkan takziah kepada keluarga Tuan Guru dan seluruh rakyat Negeri Kelantan .

kita kehilangan seorang ulama dan pemikir serta pemimpin Islam di antara 50 orang yang berpengaruh di dunia .


Al-FATIHAH.

Thursday, 12 February 2015

Today 12 February 2015

Today 12 February 2015

Nuffnangers who recently viewed your blog

 
okew semua sedia sekejap lagi cikbunga nak datang nie ;)                                                
 

Segmen : Blog Review by Yana

Salam Petang Khamiss ;)

mari kita joint yana blog unutk direview  officalmissyana.blogspot.com



Malaysia Best Blog 2015

Salam dan Hallooo semua ;)

cikbunga baru jer tahu ada contest nie ;)

Ini adalah senarai antara 10 blogger yang cikbunga rasa amat popular ;)

Malaysia Best Blog 2015  
Malaysia Best Blog - 2015
   1)  Dr fatin Liyana  honeykoyuki
     Blogger yang menjadi idola setiap blogger baru di Malaysia kerana kejayaan beliau dalam bidang perubatan (doctor) dan juga dalam masa yang sama menjadi blogger popular .

2) Blogger mek cha hazanis.BlogSpot
     Blogger yang semakin popular dan menjadi model iklan syampu rambut safi syala ini juga menjadikan Dr.Fatin Liyana sebagai idola.

3) Che mat gebu dapur tanpa sempadan  http://www.tiffinbiru.com/
    Che mat gebu blogger masakan yang popular dan semestinyalah cara hidangan beliau menarik perhatian .

4) Blogger Ben Ashaari  http://www.benashaari.com/
    Blog yang berkisar tentang kisah hidup seorang ayah dalam membesarkan 2 orang anaknya selepas mengambil keputusan berhenti kerja .

5) Denai hati  http://denaihati.com/
   Blogger yang paling popular menulis berita penting yang berlaku di Malaysia dan blogger yang suka melancong dalam dan luar Negara.

6) Cik Epal http://cikepal06.blogspot.com/
    Kisah cikepal dalam dunia blogging dan kehidupan seharian beliau .

7) Kasih Aleeya http://kasihaleeya.blogspot.com/
    Kasih Aleeya diambil sempena nama puteri sulung beliau dan blognya juga memaparkan kisah kehidupan seharian danjuga riview produk dan sekarang melangkah satu lagi anak tangga    dalam  bidang perniagaan dimana mengeluarkan tudung the kasih atas jenama nya sendiri.

8) Maria Elena http://peliks.blogspot.com/
    kakak ipar Dr.Fatin Liyana dan popular dengan youtube nyer dan gambar pelik dia yang selamba .

9) Kaki berangan http://kakiberangan.blogspot.com/
    Banyak berkisar pelancongan dalam dan luar negeri dan selalunya mengambil gambar yang sangat cantik . Ada juga menyenaraikan harga dan package untuk melancong dengan detail .

10) OhDuit.com http://ohduit.com/
      Blogger  yang menjadi penganjur Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.”

11) Sally Samsaiman http://sallysamsaiman.blogspot.com/
       Blogger kaki melancong dan juga review produk ini semakin mendapat tempat dan perhatian dalam bidang blogging .
 
12) Lieya Latif http://lieyalatif.blogspot.com/

 suka singgah kat blog lieyalatif ;) penulisan beliau secara santai dan bersahaja telah memikat hati saya supaya menjengah blog beliau setiap hari ... kisah keluarga dan juga pengembaraan beliau sebagai isteri, ibu dan pekerja amat menarik perhatian saya ;)


Apalagi korang semua mari memeriahkan contest ini dan mudah-mudahan kita akan dapat lebih ramai kawan dalam dunia blogging ;)  MARI KITA “do-follow” link penganjur http://ohduit.com/  ohduit.com
Tarikh tutup penyertaan adalah 18 Februari 2015.

“Mari menyertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.”

Wednesday, 11 February 2015

Segmen tambah Follower & Sesi Perkenalan

Meh klik ini   daisyxdyan.BlogSpot

Giveaway Free Template By CreamyLittleDiary

Hallo halohaaa;)

Sila klik sini untuk turut serta creamylittlediary


 Click Banner Untuk Join

dan merek ayang ditag oleh cikbunga adalah ;-

1) daisyxdyan

2) http://memburucintamu.blogspot.com/

5 perkara unik tentang Jepun

Uniknya Japan Dimata Aku ;)

Cabaran Bulan Februari.


Aku memang bercita-cita nak pergi Jepun satu hari nanti ;) oleh kerana ada penaja yang baik hati , maka aku cuba jew nasib kat sini untuk suka-suka memeriahkan majlis heheheee
ini adalah senarai betapa uniknya Jepun dimata aku ;)


1) Penduduk Jepun yang bersopan santun dan lemah lembut gitew

  korang perasan tak masyarakat Jepun yang bercakap sambil tutup mulut dan penuh dengan  kesopanan dan membuatkan aku kagum dengan cir-ciri yang dikekalkan sehingga kini .Begitu ayu sekali dan memang penuh dengan budaya kesopanan yang tinggi , setiap kali pun mesti tunduk dan merendah diri dan sentiasa tersenyum .. dan sehingga ke hari ini mereka masih mengekalkan tradisi dengan pakaian kimono yang cantik sangat .

 

2) Berdisplin yang tinggi

Disiplin yang tinggi dimana seawal usia anak 5 tahun (bagi kita kat Malaysia nie hantar TADIKA ) mereka telah diajar untuk menguruskan diri dan menghormati orang lain - di sekolah ini mereka diajar tatatertib semasa didalam kelas dan belajar memasak , menyediakan makanan untuk kawan-kawan dan juga membersihkan pinggan  makan dengan diawasi oleh guru . Dengan ini tiada masalah untuk generasi baru menghormati orang yang lebih tua contohnya beratur semasa naik bas (tak macam kat Malaysia berebut-rebut ) dan juga sentiasa berfikir untuk kegunaan orang yang seterusnya (next user) memang terbaik lah mereka nie contoh bila makan dekat restoran segera mereka akan mengemas sendiri dan akan memasukkan kerusi yang mereka duduk itu kembali ketempat asal (moral yang tinggi ) kalau kita lepas makan tinggalkan begitu sahaja dekat atas meja tue huhuhuuu.





3) Bahasa Jepun adalah yang utama

Mereka amat menitik beratkan penggunaan bahasa ibunda mereka dan meletakkan ditempat yang tinggi . Walaupun dengan penggunaan bahasa ibunda , mereka telah Berjaya dalam bidang elektronik dan juga menjadi Negara yang maju dan pintar di dunia .Apa yang pasti mengikut pengetahuan aku yang cetek ini , dan juga pernah lah belajar sedikit bahasa Jepun yang di ajar oleh sensei (panggilan guru untuk orang Jepun) mereka sangat ikhlas dan bersungguh-sungguh untuk mengajar bahasa Jepun tanpa mengira masa dan penat lelah dimana sanggup mengadakan kelas untuk kami selepas waktu kerja tanpa mengenakan bayaran walau satu sen pun ( baik nya hati sensei Hayashi) jasa mu amat dikenang sampai bila-bila .

Dari segi pemerhatian aku , kesungguhan mereka dalam sesuatu bidang itu memang amat tinggi dan memang patut kita contohi dan tidak hairanlah mengapa mereka boleh berjaya dan bangkit dengan cepat walau pun telah ditimpa bencana , mereka akan cepat pulih semula .



4) Sangat menepati masa dan menjaga kebersihan

Masyarakat Jepun amat menepati masa kerana bagi mereka masa itu amat penting , apa yang pasti setelah sekian lama aku bekerja di salah sebuah syarikat Jepun dan memerhatikan segala tindak tanduk mereka , memang tidak dinafikan masa amat penting dan mestilah ditepati ( pernah juga terjadi dimana mereka yang menunggu untuk kita heii malu weii) Kebersihan memang boleh dikatakan yang paling utama , memang dekat tempat kerja aku ini kebersihan memang terbaik (kami ada hari 5S dan sekarang 6S dan setiap bulan Managing Director akan rounding satu company untuk menilai kebersihan) .

 
5)  Negara Jepun itu sendiri unik

Negara Jepun itu sendiri yang unik dan keunikannya telah menarik minat ramai pengunjung diserata dunia untuk mengunjungi Jepun dan merasi sendiri keunikan makanannya semestinya sushi , tradisinya, bahasanya, kehidupan masyarakatnya walaupun maju tetapi masih lagi mengekalkan ciri-ciri tradisi dan kesopanan yang tinggi . Bila bercakap mengenai Jepun secara automatik kita akan terbayangkan pakaian kimono , dan juga cerita  animate-animate yang amat popular ( aku pun minat dengan animate seperti Naruto, Kamenrider, Bleach dan banyak lagi ) dan juga fesyen jalanan yang amat popular dan juga menarik minat orang serata dunia untuk melihat sendiri keunikan fesyen tersebut.

Penaja Utama :  Japan Budget Trip

Penaja Bulanan/Saguhati
  1. Travelog.my
  2. Azeni Ahmad
  3. Hawwa Firdaus
  4. Sitizan
  5. eXplorasa
  6. Travel And Foods Blog
  7. Kisahtatie

Hadiah Utama:  1 Package ke Jepun bersama JBT

Hadiah Bulanan
  1. Tempat pertama : Hadiah saguhati bernilai RM200
  2. Tempat kedua : Hadiah saguhati bernilai RM150
  3. Tempat ketiga : Hadiah saguhati bernilai RM100
  4. Tempat keempat : Hadiah saguhati bernilai RM50
  5. Tempat kelima : Hadiah saguhati bernilai RM30
 

Ini adalah serba sedikit huraian aku mengenai Jepun , dulu masa sekolah menengah aku tak berapa suka sejarah Jepun sebab banyak nak ingat nama dan tarikh tetapi al-hamdulillah lah paper sejarah aku tak pernah failed dan biasanya aku dapat A atau B sahaja .. biar betul kau ... memang betul pun percayalah ..

Aku pun tak pasti masih releven tak tak huraian aku nie , diharapakn panel pengadil akan membaca contengan aku ini.
nak tunggu cabaran bulan March pula ;) .

FIRST MINI CONTEST BY SI KOSONG

Rabu 11 Februari 2015

Jom ramai-ramai pi serbu blog si kosong ;) kehidupanseorangbujang



si kosong

Tuesday, 10 February 2015

Birthday Giveaway By Farahana Ramlan

Hai korangg ...sihat tak?

meh kita klik sini plak farahanaramlan


 
Ucapan untuk birthday girl ;- 
hepy birthday Farahana , semoga awak panjang umur , murah rezeki dan gembira selalu disamping keluarga tersayang ;) awak memang baik hati sesangat sebab buat giveaway nie nak kasi hadiah kat kita orang hehehee dan juga harap awak akan ceria senantiasa  tak kira hujan ker panas ker rebut ker atau petir yang berdentum hahahaa !!!
 
jom kita support ramai-ramai ;)
 
nie untuk blogger yang kena tag ahakk : -
 
 
2) whiteroses2013 aka ain syafieqa
 

Latest Update Nuffnangers who recently viewed your blog

Salammm ;)


meh kita tengok sape yang dating kat blo cikbunga sebagai Nuffnangers ;)

Nuffnangers who recently viewed your blog

okew bersedia semua cikbunga nak wat blogwalking ;) jumpa disana yer ...