Tuesday, 16 May 2017

Hobby ke nie !!!

Assalammualaikum Dunia ;)

Meh nak citer, dak Rayyan dan Robot nya ... ! sila lah tengok untuk hilangkan stress japp ;)





senebaqnya banyak lagi dia punya collection , adeii pening tau , Rayyan plak suka baling barang ...kesian otobot tue , adenya patah riuk dikerjakan oleh Rayyan .
 


p/s: akak lagi stress time nak bayau tau huhuhuuuuuu

        tengah kira-kira nak beli display almari , nak sumbat semua dalam tue .

Monday, 8 May 2017

Review- Minyak Wangi Micheal Kors

😚Assalammualaikum Dunia ;)🙇🙇

Sebelum nie akak pakai Beautiful by Estee Lauder, setelah bertahun-tahun lamanya setia kat BEAUTIFUL , akhirnya , sewaktu jenjalan kat mall di Melaka , tercubalah pulak perfume Michael Kors, wah boleh tahan bau dia ... wangi wangi wangi .... sebenaqnya banyak jew pilihan yang ade sebab semua perfume dekat-dekat jew , tapi tuelah dah rezeki akak hari tue , encik hubby berbesar hati nak belanja ... akak  tak planned pon nak beli perfume since my collection still banyak lagi ;) tapi sebab encik hubby yang bayarkan , akak redha jew lahhh .... dalam hati manyak suka heiiii;;)

Botolnya pun cantik , bagi pengumpul botol perfume , akak sarankan korang kena dapat kan satu tau ... lagi pulak dia punya promoter sangat friendly okew .


p/s: Encik Michael Kors, banyak sangat collection nyer , dari bag, kasut, baju dan pelbagai lagi.. pitam jap tengok hage

Saturday, 6 May 2017

Jalan-Jalan ke GM Plaza Klang

Assalammualaikum Dunia ;)

Entry ini khas untuk memori jenjalan kat GM Plaza baru-bari nie, kejadian adalah sebelum hari buruh hari tue,;)

Gerak dari Melaka dalam pukul 9pagi dan sampai GM Plaza lebih kurang dalam pukul 11pagi . Kesesakan trafik adalah perkara biasa yer kawan-kawan dan kesesakan dalam GM Plaza pulak adalah luar biasa ;)




 
Lepas merayau-rayau dan melihat-lihat kawasan dan barangan yang ada dalam GM Plaza , akak jadi blur dan keliru sikit , mak ai banyaknyer barang , kalau nak buat meniaga bagus nie , yaaa memang pilihan yang tepat untuk sesiapa yang hendak berniaga sebab korang boleh dapat dengan harga borong - itu hanya untuk barang borong yer kawan-kawan , kalau kawan-kawan nak beli satu jew , ini dikira harga biasa , so untuk jimatkan wang korang kenalah beli dalam kuantiti yang banyak , ataupun korang syerlah dengan kawan-kawan , barulah dapat harga murah sikit .
 

Biasalah kat sini banyak giler mainan , dan akak pon memang ambik picture mainan sesaje , haaaaa , sekali dak Rayyan request nak transformer , matik lahhh , kalau harge puluh puluh boleh citer lagi , nie hage ratus-ratus , dah lar , moh ler kita balik Melaka . Masa on the way nak balik Melaka , kami ditemani oleh hujan yang lebat sepanjang lebuhraya persekutuan dan lagi satu banyaklah kereta kat atas jalan .... pemandangan dah sama macam nak balik berhari raya lah pulak .


p/s: Ade banyak giler barangan , koranglah pilih jew mana satu pilihan hati , tapi akak tak beli ape pun , kepala akak pening sebab semuanya akak nak beli ;)

Friday, 5 May 2017

Review- WEBE Unlimited internet access

Assalammualaikum Dunia ;)

Yahooo , senang sikit sekarang nak access internet kat mana-mana kawasan , tengok juga , kalo tak der access kat kawasan tue , janganlah ko marah kat akak , cer tengok tue kawasan hutan ker , atas gunung ganang , ker .... ade certain -certain kawasan yang tidak boleh access yer kengkawan .

WEBE nie agak baru untuk orang-orang macam akak, yarlah , tue pon akak tahu sebab terjumpa .... haaaa terjumpa tau ..kat dalam website ...

mmmm , korang boleh access internet unlimited, call pon unlimited untuk semua rangkaian dan whatsapp pun unlimited okew ;) suke tak ? akak suke jew ... monthly tak sampai pon seratus.


Untuk lebih info bolehlah klik www.webe.com , nie pon salah satu cabang dalam

TM Telekom kalau tak silap . Lagi satu bila kita pakai WEBE , ianya tiada contrak macam sesetengah rangkaian kan , bila kita tak suka kita terminitedkan jew  guna yang lain plak ... mestilah jadi pengguna yang bijak yer kengkawan ;)


p/s: 24 jamberkepit  ngan handphone , ape hal nie !!!! bersangka baik , mungkin dia ade bisness kan , kan kan ;)