Followers

Wednesday, 23 October 2019

Kampung Jawa Melaka pi Makan Rojak

Assalammualaikum Dunia.

Yaaaa a.... Baru balik dari kampung Jawa... Bukan kat Johor, bukan kat Selangor tetapi kat Melaka. Cerita Hujung Minggu ari tueπŸ˜…


Cendol πŸ‘πŸ‘

Rojak kampung Jawa 

Jangan tak caya yer... Kat Melaka pon ada Kampung Jawa.... Jangan tanya mana dapat nama.... Cer Google... Kot kotlah keluar kannn... 😎😎

Mee Rebus 

Masa cikbunga kecik kecik dulu kan πŸ˜†πŸ˜†... Tiem time nak raya kan.... Suka ngekor mak pi Kampung Jawa beli barang nak raya... Hahaaa a... Selain barang harian... Semua keperluan ada kat sini... Itu sebelum Cerita market yang bersepah sepah kat Melaka laaa ni.
ABC pon ado😎😎

Apam balik πŸ˜‹πŸ˜‹

Kang pa jang plak history mory nyer... Meh tengok apa cikbunga makan kat Kampung Jawa tue😍😍

Ni beli kat 7e yerπŸ˜†πŸ˜†

Itu jew nak share... Korang kalau dah datang Melaka tue singgah ler kat Kampung Jawa yer😘😘. 

Tuesday, 22 October 2019

Malam Di Pantai Klebang 2019

Assalammualaikum Dunia.


Sape nak naik Meh siniπŸ˜€

Klasik kan basikal nie

Panorama Dataran Klebang 2019

Wahhh... Hari nie dah Selasa... Hahaaa...saja lah menghitung hari nak cuti kan...
Cuti jew cikbunga ingat kan... Bukan apa... Kan cuti raya πŸ˜€πŸ˜€ Deepavali...

Hahaaa apa lah yang dak akak tengok πŸ™„

Ada baju

Minyak wangi

Kasut kasut kasut 2 singgit 🀣

Okew baru baru nie cikbunga ada bawa fil ngan mil pi Pantai Klebang pada waktu malam😘😘



Tumpuan kaum ibu ibu😍😍

Meh tengok View Pantai Klebang di waktu malam... Korang weekends kan Pantai Klebang ada jual macam macam... Dan juga Korang boleh tengok pesta cahaya πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜ŽπŸ˜Ž



Mari Mari mari... 

Hot wheels pon adoπŸ™„πŸ™„

Peminat kraf πŸ˜‰πŸ˜‰


Ysng suka naik motoπŸ‘πŸ‘

Biasa weekends penuh dengan orang... Pelancong tempatan ramai wakkk😎😎

Awak pon boleh ajeee jadi pelancong😍


Friday, 18 October 2019

Minggu UKSBP Seluruh Malaysia

Assalammualaikum Dunia.

Sebab sesi adalah pagi... Pagi lagi dah ada kat sini


Start minggu nie kan semua parent sibuk menghantar anak anak pergi mengambil UKSBP seluruh Malaysia.
 
Eh eh ada jual komik laaa

Okew sambau duaπŸ‘†πŸ‘†

Cikbunga pon pergi laa jugak kan... Ingat tak nak ler buat catatan kat sini... Tapi tue laaa... Bila tengok picture... Rasa sayang laaa plak... Sebab rasa sayang tue...  Cikbunga letak kat sini😁😁

Ianya adalah kenangan kan... Biarlah menjadi tanda ingatan suatu hari nanti kata nyer😘😘

Sejarah sekolah 

Take a picture with background😍😍

Jangan kecam cikbunga yer... Haaaa Supaya ianya menjadi inspirasi untuk adik - adik suatu hari nanti InsyaAllah πŸ€—πŸ€—

Blooming Friday 🐞🐞

Assalammualaikum Dunia.

Sebab hari ini hari Jumaat kan kengkawan 🐞🐞

Sesuci warna mu🌼

Entah kenapa tetiba ada kumbangkan...
Okew... Jom tengok bunga 🌹🌹


Semerah semangat mu

Cikbunga memang suka bunga🌼🌺🌷🌹🌻





Sapa suka nie🌼🌼

Tapi kan banyak bunga yang ditanam cikbunga πŸ₯€πŸ₯€... Sebab panas kotπŸ˜…πŸ˜…

Okew tue je nak share...


Wednesday, 16 October 2019

Jalan - Jalan Mydin Mall MITC MELAKA 🌹🌹🌹

Assalammualaikum Dunia.

Ada persembahan nasyid😘😘

Anak anak comel sedang menyanyi nasyid❤️❤️

Mari sambung citer πŸ˜‚πŸ˜‚
Lepas pergi Big Bad Wolf kan... Dah Pepenat tengok buku dan beli buku... Dan tengok ramai orang... Jom lah kita pi shopping mall 😘😘
Test kereta baruπŸ™„πŸ™„


Kereta mpv besarπŸš™

Sebab location adalah di MITC Melaka, Jom masuk Mydin... Huhuuuu  cuci cuci mato plak 😳

Pergi Mydin sebenaqnyer pon ade citer juga... Pi beli sim card digi yang tetiba jew tak boleh nak contact...

Yang ni cikbunga boleh beliπŸ‘†πŸ‘†

Emergency call jer boleh... Ingat line kat rumah yang ade problem... Sekali hantar kat kedai cek punya cek... Haaa kena tukaq sim kad.. Lepas dah tukaq... Kita pi pekena nasi kandar Padang KotaπŸ™„πŸ™„


Tengok dak kakak bawa kereta🚘

Dah lepas Kenyang... Pi surau...
Dan apa lagi pi merayap lah kat mall😍😍

Dah dah Jom kita pi tunggu dak abang plak🌹🌹

Tuesday, 15 October 2019

#Pray for Japan - Taufan Hagibis

Assalammualaikum Dunia.

Sebagai umat manusia dimuka bumi inii kan... Marilah kita sama-sama berdoa agar Taufan Hagibis yang melanda  Negara Jepun pada masa ini agar cepat-cepat  beredar dari Jepun...
Mengikut media yang melaporkan 70 orang telah menjadi korban Taufan Hagibis...setakat hari ini.

sang langit berubah warna unggu sebagai tanda tibanya Taufan Hagibis sumber : remaja.my


para penduduk sudah bersiap siaga mendengar arahan dari kerajaan sumber : bebasnews.my


Taufan Hagibis adalah Taufan yang paling ganas yang melanda Tokyo, Shizuoka dan bahagia Utara Jepun, Chiba dalam tempoh beberapa dekad.

Marilah kita berdoa untuk keselamatan penduduk Jepun.. Semoga mereka tabah
menghadapi bencana alam ini.
Sebelum itu... Kerajaan Jepun telah mengarahkan penduduk seramai 7 juta untuk berpindah dan menyelamatkan diri dari Taufan Hagibis.

angin kencang dan hujan dibawa bersama  sumber : berita harian

hampir 1 juta penyelamat dan tentera Jepun diarah untuk bersiap sedia
 sumber :berita harian

Kita di Malaysia... Mesti haruslah bersyukur  negara kita tidak menjadi laluan Angin dan Taufan... Alhamdulillah.

Semua picture kredit kat google yakni berita harian ,  remaja.my , bebasnews.my ..

BIG BAD WOLF MITC 2019

Assalammualaikum Dunia.

Cerita hari Jumaat lepas... Kan Melaka cuti kan...liburan lagiπŸ˜‰πŸ˜‰

Dak akak ngan dak adikπŸ€“πŸ€“


Di dalam ribuan buku buku

So dalam pukul 3.00 petang cikbunga dan anak anak bunga dibawa oleh papa bunga ke MITC untuk beli buku buku...


Meh pilih dan beli bukuπŸ€“πŸ€“

YESSS Big Bad Wolf 2019...jom datang kat MITC....
Haaaa apa lah dak akak tengok tue πŸ™„


Untuk kanak kanak


Antara buku yang ado✌️✌️

Meh saksikan picture yang sempat diambil
🌹🌹
Memang murah murah belaka  buku buku yang ado  ni....

Menarik buku nie 😘

Apa lagi Korang Jom serbu Big Bad Wold 🦊

Main entrance πŸ™„


 BIG BAD WOLF 2019
MITC MELAKA 
10. 00PAGI - 12. 00 TENGAH MALAM
10 - 20 OKTOBER 2019

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹