Followers

Wednesday, 23 August 2017

Khairul Hafiz Raja Pecut Asia Tenggara 2017๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

Assalammualaikum dunia.
AAduhaiiii,  tengok tv tak malam tadi....oiii meriah nya ,  best nyer. ..cikbunga tengok secara langsung ...acara balapan semestinya olahraga ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Keluar jugak lah suara cikbunga menjerit๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š tahniah buat adik Khairul Hafiz Jantan kerana  telah membuktikan   bahawa sesungguhnya Anda berada dalam kelas yang tersendiri  dalam arena olahraga acara 100 mรฉter ini.
Anda telah ,membuatkan seluruh rakyat Malaysia hari ini gembira dengan pencapaian anda ๐Ÿ‘๐Ÿ‘


 

Semoga adik khairul akan terus berusaha untuk maju lagรฌ dalam acara balapan dan seluruh rakyat menyokong anda.✌✌
                                 

Khairul Hafiz Jantan
Personal information
Nickname(s)The Flying Youth[1]
NationalityMalaysia
Born(1998-07-22) 22 July 1998 (age 19)
Merlimau, Malacca Melaka,  Malaysia
Height1.66 m (5 ft 5 in)[2]
Weight58 kg (128 lb)[2]
Sport
SportTrack and field
Event(s)Sprinting
Achievements and titles
Personal best(s)100 m: 10.18 s NR, NJR (Kuching 2016)
200 m: 20.90 s NJR (Ho Chi Minh City 2016)


#bangkitbersama


p/s: pic ambik kat google jew

Saturday, 19 August 2017

Bermulanya SUKAN SEA KE 29 Hari ini๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

Assalammualaikum dunia ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
Hari ini bermula detik sejarah dalam penganjuran Sukan Sea di abad ini , Kuala Lumpur 2017 menjanjikan satu kelainan dan pastinya akan dikenang dalam lipatan sejarah sukan negara๐Ÿ˜ƒ

Sebagai rakyat negara ini, seharusnya kita merasa bangga dan teruja akan kehadiran atlet dari Negara Asean dan juga semestinya menjadi tumpuan dunia secara amnya ๐Ÿ˜Š
Ayuh rakyat Malaysia kita bangit bersama untuk mencipta sejarah .


 #kitajuara

P/s:mari menyokong atlet negara ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Friday, 18 August 2017

Icha turn 8 years on 12 August

Assalammualaikum Dunia ;)

Al-hamdulillah , dah 8 tahun budak nie , kojap benau mase berlalu ...

This August memang banyak event and date penting nak kena ingat, dak Rayyan jugak hujung bulan nie ;) Encik Papa juga bulan August ;;)


So , kita celebrate simple jew , coz encik papa sibuk ngan kerja , kita makan kat pizza jew , malam wat potong kek untuk kasi gembirakan budak-budak nie , depa teruja dan mesti ingat biler birthday , mesti ade kek nak dipotong ;) makan sama-sama ..

 dah 
p/s: selamat hari lahir icha , semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik olehNya๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Thursday, 17 August 2017

Bahang Sukan Sea ke 29

Assalammualaikum Dunia ;)
Al-hamdulillah , terasa bahang SUKAN SEA ke 29 , KUALA LUMPUR 2017.

Korang yang mane rumah dekat dengan jadual perlawanan , silalah pergi untuk sama-sama kita menyokong pasukan negara kita . #kitajuara
                                                          mascot SUKAN SEA KL2017
 
Apa pun syabas dan tahniah kepada pasukan bolasepak kerana telah memenangi 2 perlawanan berturut-turut membawa 6 mata untuk bekalan perlawanan seterusnya ;)

cewah dah macam pembaca berita plak ;)

Tahniah juga untuk pasukan sepaktakraw Chinlone ;) main nie sepak raga jangan sampai kena lantai gitew , macam kitew main chaptew (korang tau tak chap tew tue ape :)

macam dulu-dulu mase kecik kite ambik bunga kemboja dan ikat ngan getah , pastu main lambung lambung pakai kaki jangan sampai jatuh kat tanah , faham ke idokkk .... kalau tak faham tak per lahhhh ...

well , untuk itu marilah kita sama-sama menyokong pasukan negara kitew dan nantikan pembukaan rasmi SUKAN SEA pada 19 Ogos ini !!!! 

 
p/s: #kitajuara!!!!
          pic credit to website rasmi  https://www.kualalumpur2017.com.my/

Wednesday, 16 August 2017

Bulan Merdeka !!!!!!!

Assalammualaikum Dunia ,

Wah , sudah pertengahan Ogos, wahhh awat lah cepat sangat masa berlalu , tak sempat nak kejar-kejar lantaran masa yang terlalu cepat benau rasanya ;(

Jangan salahkan masa, salahkan diri sendiri yang tidak pandai untuk menguruskan masa dengan sempurna . maafkan lah akak yer dik non ;)
Ogos bulan Medeka ,
                                         ikan keli salai masak lemak cili api 

      maggi goreng dehouse

                                                  kem solat kat scholl

                                                       kari ayam in the house ;)

                                             mee goreng free style by me

                                                                 western food ;)




                                                           puteri mandi ;)





sambal ikan
                                                            picture raya ;)


                                                            maggi goreng lagiiii

rendang ayam ;)

p/s: himpunan picture yang ade , buat sekali entry jew laaaa , jangan kecam akak yer

Tuesday, 15 August 2017

Short Trip to ICT Shah Alam ;)

Assalammualaikum Dunia ;)

Al-hamdulillah dapat juga jejari cikbunga mengetuk papan kekunci keyboard nie ;)
adoiii berzaman sudah tak mengupdate kat sini ... untuk itu , CB ade pi ICT Shah Alam baru-baru nie , haaa main ais katenya ;) kejadian berlaku pada 10 Ogos 2017.
                                                            simple bento ;)

                                                singgah masjid Shah Alam ;) dan solat Zuhur

moh tengok picture yang sempat dicapture oleh CB .






 

p/s: 26 Ogos dah start cuti sekolah , sekali ngan cuti merdeka dan cuti raya haji !!!!
      La nie musim hujan , kat Melaka dah start banjir , adeiiii .