Friday, 27 January 2017

Original Coconut Shake & Melaka

Assalammualaikum Dunia ;)
Memang dah tahu dah, Coconut shake kat Klebang menjadi kegilaan ramai .. kalo ko datang Melaka kat kawasan Klebang ,memang jalan akan jammed disebbakan 2 benda nie, satu Coconut Shake dan satu lagi Kuih Keria Antarabangsa ... tahu dah .. malas nak habaq..




Tapi ari tue, mungkin masih awal , so q pon tak ramai apalagi , berdesup akak beratur ... hihihihhh..sebenaqnya jalan tue nak pi ronda-ronda Kota Melaka , korang tengok jew akak tempek picture kat sini eh..








                                                             No caption for picture


p/s: Melaka  kalo nak tahu memang kaya ngan trafic light , boleh dikatakan ko akan kerap jumpa trafic light ;) & selamat bercuti panjang sempena Chinese new year !!!!

Friday, 20 January 2017

Kembara Zoo Melaka - Entry tertunda

🐱 Assalammualaikum Dunia ;) 
Pergi zoo, hohohohoh , dah lama kot tak masuk zoo, dulu ade laa pi zoo Taiping , malas nak jalan naik tram jew .... satu pusingan , cam tak best jer kan , well , option nie baik untuk mak mak yang ade anak kecik dan juga warga emas .
 
                                                                   welcome board

Zoo Melaka , agak terkenal jugak lar kan , rasenya  ramai yang dah pergi melawat zoo Melaka , akak pon lama giler tak pi zoo Melaka nie , since 2008. Haaa dah jadi sejarah tau ..



 

so moh ler kita melawat haiwan -haiwan yang ado di zoo Melaka ;)


Gerak dari rumah memang awal ., sebab , cuti kan , plan nak pi hari Ahad , tapi ujan turun dengan lebat selebatnya ;( , so , hari Isnin hari tue , sempena cuti Maulidur Rasul , dalam pukul 10 cam gitew dah tercongok kat Zoo Melaka . Ingatkan kitew yang paling awal , mak oii , ramai plak orang yang datang menziarah Zoo Melaka , pening jap tengok orang yang ramai .. sib baik tak pitam .




 



                                                          jom tengok kwang soo


2  sejoli ehh
Terkejut juga masa nak entry zoo Melaka, mak aiii kemain mahai giler ticketnya , tak tahulah untuk 5 tahun akan datang mungkin akan naik lagi , well even ko tengok price dia agak high , but memang hari kejadian ramai giler , nak park kete pon kena tunggu turn , haaa ko mampu nak tunggu . Ni harge dia untuk 12 Dec 2016, per entry  ; -

Kanak-kanak age 4 year till 12 - RM 7.10
Dewasa age 13-59                      - RM 17.00
Warga Emas                                - RM 7.10

 
p/s: Picture tak banyak snap , haiwan pun tak banyak dalam tue , banyak tempat sedang direnovate .

Thursday, 19 January 2017

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalammualaikum Dunia ;)
Korang yang nak joint terjah www.dianarashid.com



 
p/s: jom ramai ramai pi terjag blog dianarashid

Wednesday, 18 January 2017

Cerita tentang JM,SS & Office

πŸ’ŸAssalammualaikum Dunia ;
Memang mood kemalasan tahap merah dah nie , well disebabkab  aku  baru dapat sesuatu yang mengembirakan hati dan anggota badan , maka laju jer aku buat entry khas untuk kesayangan JM & SS ;)




nie saguhati for contest Shanghai Magnet by JM & SS
 
Alangkah bagusnya kalau aku dok berjiran ker or school mate ker or collegue dengan JM  & SS ni, sebak hoi , anak buah den pon pi Korea bagik pengepit kuku jer , nie kan plak aku yang memang tiada kena mengena darah or bau bau bacang jauh sekali ngan depa berdua . Satu perasaan yang sangat sukar untuk digambarkan dengan kata-kata , awatlah awak berdua baik yang amat sangat , dan CB rasa sangat kecil jer , kau dah kenapa CB hoiii , syukur ya Allah diberi kesempatan untuk berkenalan dengan orang-orang yang baik .

 
 
 from JM si Jari Manis


 
                                                                  from SS yang kacak lagi jelita with love ;)

Bile aku dapat parcel dari JM & SS , aku terpegun jap , tak tahu nak  kata apa ... 'I have no words to say' just say Al-hamdulillah !!!


p/s:  tq for reading this ;)