Followers

Tuesday, 31 October 2017

Taman Larangan Astana CB

Assalammualaikum Dunia ;)

CB suka bunga ... semua bunga CB suke , jenis dedaun CB suke jugak ..
bak kata pepatah dimana ade oksigen di situ lah CB suke , macam pelik jew pepatah nie ...
meh akak showkan taman bunga terlarang yang sendu ;-
bukan nyer ape , sebetulnya nak show kan bunga baru yang dibeli , haaaa nampak tak permainan CB , kemain ayat CB kan ,


Jauh tau bunga nie CB import , nun di Negeri Pahang sana tue, sib baik hidup yer ngan aman damai kat sini , yer lar takut berlaku perubahan cuaca kan , biaq dia membesar dengan gemuk dan banyak bunga ;)

Pokok yang jauh di import ๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†
pokok mawar a.k.a ros nie beli dalam negeri jew

pokok rama rama katenya

antara geng pokok yang baru ๐Ÿ™„๐Ÿ™„



jom tengok pokok baru CB di taman larangan.

 p/s:  Banyak pokok sedang melalui frasa kemurungan , sebab cuaca ,
         hippp asyik salahkan cuaca jew kan !!!


Kedai Kopi Zaman Dolu-Dolu

Assalammualaikum Dunia ;)


Bila larut malam , tara kucha tara kucha cha cha , suasana sepi tara kucha tara kucha cha cha .... haaa sape ingat lagu nie , angkat jari sikit , ..

Pernah tak korang masuk atau ternampak perabot atau apa jua jenis perhiasan yang jenis dolu-dolu kala yang mana mungkin pada zaman 60 an , 70 an haaa zaman dolo-dolu punyer .

Keindahan seni pertukangan kayu amatlah dititik beratkan dalam seni hias dan juga dekorasinya , walaupon simple dan biasa-biasa sajer namun impak nyer wow , sangatlah mengusik jiiwa raga mak-mak kitew dolu-dolu ;)

Meh tunjuk sekejap , picture yang diambik ketika  secara tak sengaja telah masuk ke kedai ini .

pandangan dari sisi depan
nostalgia kan dia punya Kerusi ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š




p/s: sib baik dia tak putarkan lagu piring hitam zaman dolu-dolu ;) , 

Monday, 23 October 2017

Planner Sioca 2018 GIVEAWAY

Assalammualaikum Dunia .

Jom kite meriahkan giveaway kat sini Planner Sioca 2018 Giveaway

Moh kite support sesame blogger ;)



ok bai .
p/s: ambik kat tuan punyer blog Planner Sioca 2018 Giveaway

Saturday, 21 October 2017

MYLARA SKINCARE review by Cikbunga

Assalammualaikum Dunia ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

INI ADALAH STICKY POST !!! SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK LIHAT ENTRY BAHARU !!!

Al-hamdulillah , CB sejak dua menjak nie telah mencuba produk kecantikan dari MYLARA SKINCARE,
Sweetnyer MYLARA SKINCARE ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

yang mana sangat lah bagus untuk kulit kita yang memang Asian nie kan , apatah lagi produk ini menggunakan sumber alam semulajadi ;) iaitu sumber tumbuhan dan buahan yang segar .
mengandungi bahan sumber TUMBUHAN dan BUAHAN SEGAR๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Meh sini CB nak perkenalkan produk kecantikan MYLARA SKINCARE ,
mesti korang kat sane tertanya-tanya , apakah kebaikan MYLARA SKINCARE ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

MYLARA SKINCARE amat berkesan merawat   - kulit kusam๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

                                                                                  - kulit berminyak๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

                                                                                  - jeragat๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

                                                                                  - parut luka๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

                                                                                  - hiperpigmentasi๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹

Ade  orang tanya , betul ke MYLARA SKINCARE ni seindah yang dikatakan itu , haaa meh CB khabarkan , produk MYLARA SKINCARE  mendapat kelulusan dari kementerian kesihatan  Malaysia tau =) jadi , guna tanpa rasa ragu-ragu yer kengkawan .

meh akak tempek kan sebahagian testimoni dari pengguna ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜




Sebahagian dari testimoni yang diterima ;) , sebenarnya banyak lagi tapi kang jemm plak pc akak sebab picture beribu-ribu lemon , haaaa adik kakak sayang yang kat luar sane tue yang masih lagi tercari-cari produk yang sesuai dengan kulit anda, silalah berhubung terus dengan talian yang tertera dan dapatkan khidmat consultant secara percuma yer๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
set yang terkandung dalam kotak comel MYLARA SKINCARE๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜


Close up MYLARA SKINCARE๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

                                                                               

Oh yer kengkawan , adik , akak semua, MYLARA SKINCARE nie bukannya ari nie pakai esok boleh nampak kesan , no no no , tue semua produk yang ade ejen yang membahayakan kulit kita, oleh kerana bahan adalah dari sumber alam semulajadi dan dari buah-buahan segar, maka ia akan melalui beberapa peringkat untuk meneutralkan balik kulit kita .

Kat mana boleh dapatkan MYLARA SKINCARE ni?

Website:  klik  MYLARA SKINCARE

Facebook: klik MYLARA SKINCARE

Instagram: KILK MYLARA SKINCARE

Atau korang boleh whatsapp terus ke 013-9200960

atau e-mail mylaraskincare@gmail.com

p/s : #mylaraskincare
๐Ÿ˜๐Ÿ˜ini adalah sticky entry ,  untuk baca entry terbaru  sila scroll ke bawah๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Saturday, 7 October 2017

Archery Sukan Sunnah

Assalammualaikum Dunia ;)

Kelangsungan hidup yang sangatlah mencabar serta gajet  sekarang yang semakin hari semakin up to date , memaksa kita mencari alternatif cara hidup sihat untuk anak-anak .




                                                              suke nyer dia ;)
 
Namun begitu , tiadalah paksaan untuk menyuruh anak-anak mengikut kemahuan kita , hanya memberi pandangan dan nasihat serta memupuk minat mereka dengan membawa serta menyaksikan sendiri aksi sukan .

                                                                      antara picture yang dihantar oleh cikgu Archery

Sukan Archery , memang termasuk dalam sukan sunnah , namun begitu tidak banyak terdapat pusat latihan archery yang boleh dihantar oleh ibu bapa ataupun sekolah untuk membuat latihan. Kami bernasib baik kerana di pusat jagaan anak-anak , guru archery datang sendiri untuk mengajar anak-anak ini dengan sukan memanah . Kalau ikutkan memang ade , akan tetapi seperti CB sebutkan tadi tempat latihan amatlah jauh dan ibu bapa juga tidak tahu mana nak cari pusat archery yang bagus .

                                                   si kakak yang cuba skill ... boleh lah , first time kan
                                          

p/s:  dapatlah jugak menghantar budak-budak nie memanah walau sekali sekala ;) , dulu ade juga bawa main badminton , banyak kekangan yang tidak dapat dielakkan lantaran jarak rumah yang jauh hendak membayar fee dewan terlalu jauh ke bandar '(, padahal dewan tue sekangkang semut dari rumah .