Followers

Tuesday, 31 December 2019

❤️Nasi Beriani Tersedap Di Melaka❤️

Assalammualaikum Dunia.

Yummy


Haaaa... OK tutup mulut kang lalat masuk๐Ÿคญ
Biar betik kat Melaka ada Nasi Beriani Gam ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ. Haaa ingat kat Johor jew ke ade... Melaka nie semua ada.... Nak carik calon suami dan isteri pon  adoooo๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Nasi beriani gam special 

OK.. Jom cikbunga bawa Korang makan Nasi Beriani Gam Special kat Pokok Mangga๐Ÿฅญ๐Ÿฅญ

Amboi Rayyan ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Antara hidangan sampingan

Kalau Korang on the way nak pi town, nanti ada sign board Pokok Mangga... Masuk jew lorong tue... Tak pon Korang Google jew... InsyaAllah sampai... Kalau sesat pon still kat Melaka lagi kan๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Nampakkkk๐Ÿคซ๐Ÿคซ

Tulisan kecik niii๐Ÿค”๐Ÿค”

Dengar citer family pelakon Polis Evo... Shaheizy Sam pon tinggal kat sini tau... Jalan Pokok Mangga Kampung Padang๐Ÿ‘๐Ÿ‘

❤️Ni alamat Nasi Beriani Gam Special ❤️

Alamat : 8091-C, JALAN POKOK MANGGA
                 75250 MELAKA
 OPEN : MONDAY TILL SATURDAY
                   10.30AM-4.30PM

FRIDAY 1.00 2.30PM Friday pray

                ❤️SUNDAY CLOSE ❤️

Okew jom tengok gambau  kat atas✌️✌️

Throwback ❤️❤️

Bye bye... Till next year yer ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

2020๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽŠ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰



Monday, 30 December 2019

Sekitar View Hatten Hotel Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Siapa sini dah dok kat Hatten Hotel ๐Ÿ–️๐Ÿ–️
Ni nak share view Hatten Hotel kat Melaka.

Main entrance ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Ambik sikit jew sebab Korang kan semua dah pi kan... Cikbunga letak sini untuk di tenung kemudian hari ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Wow cantik sangat sangat nie tak boleh dibawa berbincang๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Dari Hatten Hotel kita akan nampak DatRan Pahlawan๐Ÿ˜๐Ÿ˜


OK bye tue jew nak share..


Jom minum duluuu

Zoom sikit ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Esok last day untuk tahun 2019..

Bye bye 2019..thanks to be good year to me and family... And almost welcome 2020๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Friday, 20 December 2019

Counting Down Year 2020

Assalammualaikum Dunia.

Ini budak nak masuk form 1 tahun 2020

Hope next year will better 

Ya Allah lagi beberapa hari jew lagi kita nak masuk tahun 2020...teringat dulu dulu masa mula mula Perdana Menteri Malaysia pada waktu itu Tun Dr Mahathir telah mengumumkan wawasan 2020;)

Last day with bff

Kids moment together

Alhamdulillah insyaAllah dengan kesihatan beliau sekarang nie dan masih lagi menjawat jawatan Perdana Menteri Malaysia ... pasti nya moment yang manis untuk diri beliau dan kita sebagai rakyat Malaysia .

Nikmat mana lagi yang hendak ko dustakan ? tepuk lah dada sendiri dan lihat sekeliling kita dan tanya dimana aku berada sekarang dan bandingkan dengan diri kita semasa tercetusnya idea wawasan ini !!

Siblings 

My precious ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Alhamdulilah , kehidupan cikbunga setelah melalui beberapa fasa dan jalan cerita yang berbeza beza ,,, tarik nafas ucap syukur dengan kurniaan Ilahi dan sebagai hamba Nya kita mestilah bersyukur dengan nikmat yang diberikan olehNya ...


Cikbunga sedang menghitung hari untuk persediaan sesi persekolahan tahun 2020 ;) semoga tahun 2020 akan dapat kita lalui dengan penuh kesyukuran dan keinsafan lantaran ada kalangan umat Muhammad s.a.w yang menderita dibumi sendiri ...semoga Allah menjaga saudara saudara kita di sana ... aminnn

Love this picture ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


We are "kampung people" ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Sempena Jumaat nie , marilah kita sedekahkan al-fatihah unutk saudara saudara kita yang teraniaya di seluruh bumi Allah ini .


p/s: hari nie 20 hari bulan , lagi 11 hari jew lagi wakkk

Thursday, 19 December 2019

Review Doctor X Drama Bersiri Jepun yang Meletop

Assalammualaikum Dunia.

Siapa suka drama bersiri sains fiksyen... Mesti suka drama Jepun nie "Doctor X" ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Kat Malaysia "Doctor X" telah bersiaran di saluran 110 astro... Apa yang meletop sangat "Doctor X" nie... haaa.... Jangan tak tau yer, bukan setakat mak bapak jew tengok.... Anak anak pon tengok juga...

"Doctor X" Daimon Michiko

poster untuk promote "Doctor X" 

Kisah doktor yang bekerja secara freelance tanpa terikat dengan peraturan dan organisasi dan yang penting tag line dia "watashi wa sinpai arimasen"  dalam English "I never fail" , dalam Melayu "saya tak pernah gagal" lebih kurang laaa gitew...

Doctor X Gekai Daimon Michiko  & Hiromi Jลnouchi

Daimon Michiko dalam bilik pembedahan 

Apa yang manarik drama nie adalah memaparkan kisah kesungguhan dan ketelitian dalam membuat sesuatu kerja dengan rasa penuh yakin dan tanggungjawab serta rasa keseronokan dalam kerja yang dilakukan...

antara watak utama

watak watak dalam Doctor X

Konflik memang sentiasa ada... Sebab doktor Daimon tidak suka orang mengarahkan dia buat kerja dan orang yang mengambil kesempatan.

Korang patut tengok... Bagaimana doktor Daimon menjalani kehidupan nyer... Di luar hospital beliau bebas melakukan aktiviti kesukaan dan di bilik bedah dia adalah seorang doktor yang serious dan fokus dengan kerja nyer๐Ÿ‘ฉ‍⚕️ada Juga part yang tak kering gusi dibuat nyer ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Doctor Daimon

Doctor-x


Di Malaysia ditayangkan setiap hari Isnin sampai Jumaat pada pukul 10.00malam sampai pukul 11.00malam.

Okew tue jew nak share... Sapa suka medic Pasti suka citer nie๐Ÿ˜๐Ÿ˜

P/s: picture semua ambik kat google jew๐Ÿคญ




Tuesday, 17 December 2019

Cara Bayar Saman MPHTJ Guna JOMPAY myBSN

Assalammualaikum Dunia.


Surat cinta MPHTJ ❤️❤️


๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ’ž

Korang cikbunga nak share cara Bayar Saman atas talian Guna JOMPAY...

Mungkin cara ini dah lama di praktikkan... Cikbunga baru jew nak Cuba ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Click myBSN
Make sure ade duit dalam account ๐Ÿ˜

Pasti kan Korang masuk kan maklumat adalah betul dan jangan salah masuk kan data... Kalau salah... Nanti MPHTJ akan refund balik duit tue... Tunggu beberapa bulan... Haaaa dapat surat cinta... Suh bayar kompoun... Ini lah yang cikbunga dapat... So Korang Supaya jangan jadi macam cikbunga yang careless... That's why I wrote entry today๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Klik payment 

Klik JOMPAY 

Ikut prosuder yer kengkawan๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Masukkan maklumat dengan betul yer๐Ÿ˜†

Pasti kan reference diisi untuk mengelak duit anda di refund๐Ÿคญ
Ref-1 : No kompaun
Ref-2 : No kereta/ kenderaan

Ini penting jangan salah ๐Ÿ™„๐Ÿ™„

Ini lah transaction yang di refund๐Ÿ˜…

Itulah nak share ngan Korang ๐ŸŒน๐ŸŒนokew bye. 











Friday, 13 December 2019

Aktiviti Sepanjang Cuti Sekolah๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Assalammualaikum Dunia.

Saya ikut papa carik basikal untuk dak abang๐Ÿ˜˜

Gelagat dak abang

Haaaa hampir dua minggu berlalu... Baru. Nak up kat sini... Bukan nyer ada apa yang special pon... Tahun nie kawe tak gi mane mane sebab kekangan kerja cikhubby๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Apa dak akak tengok tue kan๐Ÿ˜ƒ

Saya test basikal nie laaa... Cam best jew๐Ÿ˜˜

Balik kampung pon idok... Depa dok
melepak jew kat rumah... Ingat memula tue nak juga antar ke madrasah kan... Asah sikit taranum ke apa ke... Tak juga... Madrasah kat rumah jew... Itu pon bila di ketuk baru jalan๐Ÿ˜…

Macam rumah plak dak abang buat kan๐Ÿคญ

Kita makan pizza jew awak

Weekday macam biasa aktiviti tengok tv, ajar adik, main bola, main game, gaduh๐Ÿ˜œ, main basikal dan juga main pondok pondok... Ada kala nyer dia angkut khemah pasang kat depan tv๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ seminggu sekali pi jogging kat Klebang... Lepas jogging makan KFC ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Dak abang dapat kasut baru ๐Ÿ˜ณ

Saya dapat baju nie jew๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Itulah rutin harian 3 begadik๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ
Weekend... Papa ajak pi jenjalan kat mall dan beli apa yang depa nak๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ tapi berpada pada lah kan ๐Ÿ˜‰ sesekali pi jauh sikit pi shopping kat Afamosa Outlet Melaka ๐Ÿค—๐Ÿค—

Minggu ni aktiviti... Ingat nak cari baju sekolah๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Lepas jogging kita orang main bola ๐Ÿ˜ƒ


Okew tak Korang... cikbunga membebel plak ari nie... Salam Jumaat untuk kengkawan ๐ŸŒน๐ŸŒน





Thursday, 12 December 2019

Fenemona Ejen Ali The Movie

Assalammualaikum Dunia.

Ulang tayang ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Yuppp... Sana sini semua citer pasai Ejen Ali The Movie jew... Kolaborasi antara prime work dan wau memang menjadi... Di tambah pula adanya ejen promosi seperti rangkaian tv dan juga Mydin... Haaaa a memang meletop.... Pas nie ramai laaa orang berkumpul kat kedai mamak plak๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Masa habiss tayangan Ejen Ali

Tadi penuh dah kosong ๐Ÿ‘ป

Yang penting semua orang gembira haaa gitew kan ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Cikbunga tengok dah pukul 9. 55pm dan habis tayangan dah tolak campur ngan iklan kan...11.50pm...mmmmm hampir tengah malam...

Nie first time cikbunga tengok Wayang lagu nie... Dan masa keluar dah GSC pon cikbunga tengok masih ramai yang beratur๐Ÿค”๐Ÿค”
Depa nie tak tidoq kew๐Ÿ˜…
Jom tengok sekitar GSC Selepas kui 12.00 malam.

Nie masa 12. 10am tau... Cer tengok๐Ÿ™„depa beratur lagi nak tengok movie

Aeon Bandaraya yang sesak sunyi sepi๐Ÿ˜

Tue jew laa nak bagi tau... Korang ari nie 12.12   pi shopping ๐Ÿ›️๐Ÿ›️๐Ÿ›’๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ

Okew bye๐Ÿ™‹