Followers

Thursday, 26 April 2018

Kabinet TV Buid in Simple dan Cantik

Assalammualaikum Dunia.
Kabinet TV selalunya kita beli yang ade kat kedai perabot kan.....selalu nya cam tue laaa ...akak pon dulu cam gitew jugak....

Ni la dia ghuper nyer

So sesekali kita ubah penampilan yer kengkawan...semuanya adalah untuk rumah kita jugak...kenalah melabur sikit untuk dapatkan apa yang kita nak tak gitew๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Ngan seketui dak Rayyan

Akak ambik kat orang yang sama pasang kicthen cabinet rumah akak๐Ÿ˜๐Ÿ˜
dah senget...tak leh nak rotate kat phone ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

So sesapa yang nak rumah cantik time raya nie...bolehlah usha usha tokeh tersebut.
Ok bye...ni namanya entry malas ๐Ÿค“๐Ÿค“

Babai korang๐Ÿ–๐Ÿ–

Monday, 23 April 2018

Seminar IbuBapa Dan Anak UPKK 2018

Assalammualaikum Dunia.
Yaaa ...anak akak yang sulung tue dah tahun 5...this year ade UPKK.
Naufal Haddy 
Budak lelaki tak taulah nak cakap...kita suh belajaq....dia kata asyik push dia jew...redha jer laaa mak kO kan...
Bersiap nak pi kelas 
So seminar ini diajurkan oleh pihak sekolah..sebagai parent kenalah bagi support yeee...ramai jugak yang datang ...tapi lagi ramai yang tak datang ...parent kerja kan ...kita pon faham...
Ustazah yang bagi motivate tue dari Melaka ...Ustazah Rozita...

Ustazah Rozita
.alhamdulillah banyak pengisian yang di kongsi bersama ...yang pasti beliau adalah motivate yang pertama di Melaka dalam mata pelajaran Agama Islam.Dengaq dia celoteh memang heaven...penuh dengan ilmu dan bahasa yang diguna pakai adalah bahasa yang paling mudah dan senang nak difahami.
Antara kelibat ibu bapa

Seramai 180 orang calon UPKK  tahun ni.
Dah macam Suasana hari raya plak akak tengok untuk slot anak dan parent..memang taouching.
Semoga perkongsian ini akan membuka minda anak anak dan diharap mereka akan berusaha untuk memajukan diri...agama ...bangsa dan Negara....
Tue jew nak kongsi.

#upkk2018
#8A

Friday, 20 April 2018

Cerita seram on the way to Genting Highlands

Assalammualaikum Dunia.
Alhamdulillah....kami selamat pergi dan balik dari Melaka - Negeri Sembilan-Genting -Perak -Genting-Negeri Sembilan -Melaka.
Terima kasih ya Allah sebab panjangkan nyawa kami sekeluarga . Ini kisah bukan rekaan tau...akak alami sendiri.


Pinjam sat nak posing
Dari Melaka singgah kat rumah adik ipaq Kat Negeri Sembilan....petang sikit baru gerak jalan ...kami pi 2 biji kereta...sampai je kat petronas isi minyak ...dan hujan mulai turun dengan lebat dan juga angin yang mula mengganas.Tahap penglihatan memang tak nampak kat bahagian depan.kami terpisah sebab jalan dulu dan akan bertemu di pit stop yang seterusnya.
3 ketul budak ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž
Sepanjang pemanduan my hubby dah rasa lain macam kenapa simpang tak jumpa jumpa lagi...memang pelik ...nie jalan dah nak masuk ke negeri pantai timur.Cuba call adik ipaq dan tanya mane laluan yang nak dituju...nasib line ok dan kami pon pakai 'waze' dan dah sampai satu jalan yang kiri kanan memang hutan je memanjang ...tak jumpa satu kenderaan pon yang lalu...lagi lah akak panik...dalam hati dah baca macam macam ayat dah...suh budak budak baca fatihah dalam hati juga...
Ipoh mali
sampai satu tahap hujan dah behenti  tapi jalan macam entah apa apa jew...dengan keadaan yang sunyi sepi dan gelap gelita....percaya tak hanya kita orang yang guna jalan tue...
Memang ade sign bord 'jalan sedang diperbaiki' tiba tiba hubby kata ape tue...kat tengah jalan dek non ...akak pon istigfar dan mengucap....betul betuk kat tengah jalan..macam tembok tinggi juga...tanah merah yang dibuat tembok...nasib encik hubby pandu perlahan ...kalau laju ...innalillah lah jawabnya....dah lah kawasan tue tak der orang....mengigil kepala lutut jap...
Mandi air terjun kat Perak
Sepanjang kat jalan dari kiri kekanan bukit tue...ade laluan kecik kat bahagian repi tue....baru yang first time kalu memang akan rasa cuak..jalan lagi kat depan dah lega sikit jumpa motor ...berani nyer sorang sorang lalu situ...mungkin orang asli kot....
Ada rasa bau wangi jew....dalam hati diam tak bunyi ...baca macam macam surah...sampailah satu kawasan yang ade lampu tapi macam kosong...macam kem latihan...entah nama tak ingat plak...chemor kot ...jalan terus....sib baik jumpa  kat pit stop...behenti dan makan.
Tengok pekerjaan dak kakak nie๐Ÿค—๐Ÿค—

Memang mencabar travel kali nie...tapi kan dah sampai genting hilang jap rasa takut tue..
Ikhtibar bagi kami dan kita haruslah berwaspada jika melalui kawasan yang kita tak pernah kita lalui...

Oklah tue lah cerita seram akak. ๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป

Thursday, 19 April 2018

Genting Highlands Premium Outlets yang Awesome๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Assalammualaikum Dunia.
Ok meh sambung  citer pi Genting...selain naik kat atas tue kan ...sempat lah akak pi melencong kร t Genting Premium Outlets yang awesome tue...๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—
Hang pa tak suka ka kalau di beri peluang pi pilih barang yang hangpa suka....mestilah suka kan ☺☺senyum jer sampai ke telinga.

Genting Highlands Premium Outlets 

Panorama indah

Coach

Laluan ke deretan kedai

Apalah yang budak ni buat

Time nie ade ala ala salji gitew

Ok dah jom balik๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
Meh akak nak ingatkan waktu urus niaga GPO adalah dari pukul 10 pagi sampai 10 malam setiap hari.
Terdapat 150 outlet store seperti Adidas,Aigner,Coach,Furla,Hugo Boss,Kate Spade New York,Michael Kors,Moschino,Polo Ralph Lauren  and more.
Akak pon tak pusing sampai habiss...kenalah ade yang 2 dan seterusnya yer๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Alamat :        Genting Highlands Resorts,
                        69000 Genting Highlands,
                        Pahang Darul Makmur.
Tel : 603 6433 8888
Fax: 603 6433 8810
Happy shopping korang๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

Wednesday, 18 April 2018

Melepak kat Genting Highlands 2018 - part 1

Assalammualaikum Dunia.
Hari ni Rabu 18 April bersamaan 2 Syaaban. Aduhai cepat sangat masa berlalu...
Biarlah masa berlalu. Meh akak nak habaq akak pi melepak ambik udara segar kat Genting Highlands baru baru ni....opsss awal bulan ari tue...
Lama dah tak pi hiking...nampaknya banyak yang dah berubah...orang pon boleh berubah inikan pula Genting Highlands kan kan...jom tengok picture yang sempat akak snap dalam kedinginan malam yang sejuk menggigit sehingga ke tulang ...yer ke...

Kita pi malam dek non

Yayy Alhamdulillah dah sampai

Posing dulu๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž
Nampak tak suhu kat belakang tue

Lagi posing

Ok tue jer laaa nak citer...nantikan part 2 plak ....ok korang ...