Thursday, 28 May 2015

Pak Mustar Juara Kilauan Emas 5

Salam Khamis,

Korang tengok tak malam tadi final kilauan emas 5 ? Nampakkk !!
Dalam hati memang dak agak dah sape yang kan menang... tenyata ramalan ku benar belaka ,,,;) sebab nyer pak Mustar nie ramai pengikut nyer  heheheheeee ... suara orang lama lah katakana... cikbunga suka 3x

nie gambar ulangan yer tak sempat nak pi google

Tahniah diucapkan kepada semua finalis ;) yang penting enjoyed .... . kepada kak Lina yang dapat tempat ke-empat, Aling yang tidak kurang hebatnyer memberi saingan berada tempat ke-tiga, dan juga kepada  Elji yang memang best ( cikbunga ingat Elji yang menang ) Berjaya membawa pulang wang tunai RM 50,000, dan juara semestinya nyalah Mustar  (wak Mustar )  Berjaya membawa pulang RM100,000 dan hadiah khas  juri yang bernilai RM 10,000... wah murah rezeki pak Mustar ... lepas nie bolehlah  pergi melancong yer sebagaiman yang dihajatkan ;)


dahhhh tue jew nak kongsi ;)

Wednesday, 27 May 2015

Derita Etnik Rohingya Muslim

As salam dan pagi Rabu ,

Hujung bulan yang semkin sibukk ngan kerja yang tak pernah nak habissss ... sadisss,,, hujung bulan jugak hati sangat sukaaa sebab gajiii dah masukkkk ... lagi sadissss ;)

okew , cikbunga just nak share sedikit , kisah penderitaan masyarakat MUSLIM , yaaa saudara kita yang beragama ISLAM , tetapi disebabkan mereka ini adalah etnik Rohingya , maka kewujuduan dan kehadiran meeka dibumi Allah ini tidak pernah di pandang oleh masyarakat dunia . kisah dan penderitaan mereka amat sadiss lebih sadiss dari saudara kita yang berada di Palestine , dibunuh, rumah dibakar, dihalau , tidak diberi pendidikan , tak der kerja , tak boleh melakukan ajaran Islam , dan sekarang nak sekat populasi ( maknanya tak mo kasi berkembang masyarakat Rohingya - alasan nak elak berlakunya penghijrahan masyarakat Rohingya )

Apabila terbongkarnya dengan kisah kem pelarian dan tahanan (kurungan okew hanya sesuai untuk haiwan ) dan juga tapak kubur (ya Allah ini semua berlaku kat Malaysia ) amat memeranjatkan dan soalan yang pertama adalah betulll ke kat Malaysia ? yaaa memang betulll , dan kisah mereka yang hanyut dengan bot untuk melarikan diri dari negara asal ( untuk meneruskan hidup ke negara terutama nya Malaysia yang aman damai ) dan yang paling penting boleh melakukan ajaran agama Islam .


                                               tempat tahanan dan kurungan - ni kat Malysia tau !

Mengapakah dunia seakan akan tidak mengakui kewujudan etnik Rohingya ini , adakah kerana mereka Islam dan negara mereka tidak ada hasil bumi ( terutama minyak ) mulut terkunci rapi tak tahu nak jawab dahhh nieee ;(
korang pernah tengok cerita Rambo tak ? alaa citer nyer kat Burma/Mynmar kot kalau tak silapp , cuba korang teliti dan tengok betul-betul citer tue... cikbunga tak nak tulis kat sini , ;(

Apa-apa pon cikbunga berharap akan adanya satu resolation yang akan menjadikan etnik Rohingya ini diterima oleh dunia ini .

p/s: macam mana ehhh depa boleh masukkk ;) tingtong ting tong ... pic kredit akt Berita Harian

Thursday, 21 May 2015

Kisah Siti Nur Fadhilah dan jejaka Korea ;)

Assalammualaikum.

Tajuk tak menahannn ;)

Lately ramai yang kahwin mix... dah jodoh kan ... dah tertulis dan termaktub qada' dan qada' untuk setiap anak Adam ..



 pasangan bahagia

Tapi sumpah cikbunga jeles kat Fadhilah nie http://iamfadhi.blogspot.com/ dah lah cantikk sangat , pandai pulak tu dan yang paling cikbunga jeles dia kahwin dengan jejaka Korea yang handsome sangat -sangat ...
korang boleh jer terjah blog beliau http://iamfadhi.blogspot.com/ untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang kisah percintaan dan perkahwinan beliau dengan jejaka Koreanya itu .


Puan Fadhilah sekarang tengah sambung belajar kat Korea dan juga beliau kini menjadi pemandu pelancong (part time)dengan harga yang mampu untuk semua yang gila nak pergi Korea termasuk cikbunga  heheheh .. apa -ape pon cikbunga doakan jodoh Fadhilah akan berkekalan hingga ke hujung nyawa .. korang pon patut terjah http://iamfadhi.blogspot.com/ memang seronok membaca kisah Fadhilah dan suami Korea dia ;) 


                                                     sweet sesangat pasangan ini :)

p/s: semua gambar cikbunga ambik kat iamfadhi.blogspot.com

Pak Mustar masuk Final Kilauan Emas 5

Salam  semua ;)

Semoga hari- hari yang mendatang kan akan memberi kebaikan kepada kita semua  ;)
wah kilauan emas 5 dah nak berakhir ... tengok tak malam tadi semi final ?  hahahaaa jangan terkejut pak Mustar masuk final ... jangan lupa tengok next week siapakah yang Berjaya membawa pulang hadiah yang sangat lumayann itu ...
 
para peserta Kilauan Emas 5 yang mantoppp dan meletoppp

 
                     pak Mustar yang malu-malu dan bersuara emas yang sangat berkilauan 


dari seorang  tukang kayu kini menjadi bintang diatas pentas Kilauan Emas 5

cikbunga pon suka layannn lagu lagu dari kilauan emas ini , disamping  berhibur dapat juga tengok artis-artis yang dah lama tak dengar berita muncul kembali... gempaq kan... bak kata kak Engku  NAMPAKKKKK !!

okew , tue jew untuk di kongsi bersama ;)

Tuesday, 19 May 2015

Invitation to Courts Event

Salam Korang  ;)

waktu buka email cikbunga dapat email jemputan dari Nuffnang, tapi jauh laaa... awatlah tak buat event kat Melaka kan senang cikbunga nak piii... terima kasih pada Nuffnang bagi peluang kat cikbunga sayang nyer cikbunga tak dapat pii ... ape pon sesiapa yang pi tue pasti menyeronokkan disamping itu boleh cuci mata sempena nak sambut Ramadhan dan Syawal nanti ... cikbunga suuukaa tengok perabot kat Courts sebab cantik-cantikkk ... tue lah terkilan sikit tak dapat piiii ,


Greetings Nuffnangers,
Nuffnang has selected you to be a part of this campaign hosted by Courts.
To be a part of this campaign, you would need to be present for the Courts event and thereafter write up a blogpost on your experience at the event.

Event Detail as Below:

VENUE: COURTS SETAPAK, No. 36, Jalan Genting Kelang, Setapak, 53300 Kuala Lumpur.
DATE: 27th JUNE 2015 (SATURDAY)
TIME: 11AM - 1PM
OFFICIAL HASHTAG: #NUFFNANGMY


p/s : macam ler Melaka tue jauhhh nau ko tak dapat joint kan ... alasan jew kannn ... bulan puasa baiii .. tapi kalau kat Melaka cikbunga redah jew ... ;)
 

Taylor Swift yang legenda

Asslammualaikum  ;)
korang minat tak dengan cik Taylor Swift ? cikbunga minat dengan suaranya yang merdu bila menyanyikan lagu county dan ianya sangat serasi dengan suara cik Taylor ;)
Baru -baru ini kehebatan nya tidak dapat dibendung lagi apabila menggondol 8 kategori dalam anugerah  Anugerah Muzik Billboard 2015 yang berlangsung di MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, Amerika Syarikat (AS).

Antaranya :

Taylor gah dengan lapan trofi iaitu Artis Top, Anugerah Pencapaian Carta Billboard (Undian Peminat), Artis Wanita Top, Album Billboard 200 Top, Artis Billboard 200 Top, Artis Hot 100 Top, Artis Lagu Digital Top dan Lagu ‘Streaming’ (Video) Top.
Taylor Swift menuju legenda

memang awesome kan ;) dah cantikk , suara best lagiii... muda-muda dah jadi jutawan ... golongan jutawan ler tue sebab lagu-lagu dia banyak yang terjual dan popularrr ;)
sangat -sangat berbakat lagiiii ... jom tengok picture dia yang cikbunga ambik kat cikgoogle ;)


sangat adorable dan very-very a beauty girl ;)

Monday, 18 May 2015

Contest Saya Nak Hadiah By Syahirah Valiant

Assalammualaikum ..

Hujan yang lebat mencurah membasahi bumi Melaka yang indah dan permai ini , untuk joint klik sini syahirahvaliant.blogspot.com

Saturday, 16 May 2015

Segmen : Selamat Hari Lahir By Nisa Zamberi

Salam ;)

BlogWalking dan jumpa ini qasehqudwah.blogspot.com

 
\
 
hepy birthday Nisa dan selamat menyambut ramadhan al-mubarak (nanti) ;)

SEGMEN MENJELANG RAMADHAN 2015

Hallooo Sabtuuu ;)

jom klik sini blogsayayayacendana.blogspot.com

Dengan ucapan salam Ramadhan (18 Jun 2015 ) semoga kedatangan ramadhan kali ini akan membuka lembaran baru dan bulan yang penuh  keberkatan ini akan dapat menyucikan lagi hati kita .


SEGMEN MENJELANG RAMADHAN 2015


 

Monday, 11 May 2015

Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh

Salam  ;)
semangat mak jemah nak joint , klik sini www.blogparihh.com


Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh

Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina

Salam semua gojess ;)

klik sini untuk joint anilwanina.blogspot.com





SAYA NAK MENANG TUDUNG INSTANT/INNER NECK NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR

Halloooo ;)

korang nak menang tudung free tak ? meh klik sini neenaanuar.blogspot.hk

http://neenaanuar.blogspot.com/2015/05/naazneen-faiqa-1st-giveaway-menangi.html




ucapan untuk Neen , semoga success dalam ape juga bidang yang diceburi dan semoga dilimpahi rezeki untuk buat GA lagiiii dan hepy belated birthday ,,, panjang umur dan murah rezeki selalu...

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

Salam  semua ;)

Jenjalan tadi dan terjumpa ini mimirheem.blogspot.com/2015



GMBM 1st GIVEAWAY 2015

Salam ...

Memandangkan kesihatan dah kembali pulih setelah 2 minggu melawan sakit dan demam ... akhirnya cikbunga bersemangat untuk menyertai GA dari kawan-kawan semua ;)
klik sini grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com

p/s: cam ner eh nak joint grupmamabloggermalaysia ;)



http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html