Tuesday, 25 April 2017

Selain Umbai , mana lagi tempat nak makan ikan bakau kat Melaka

☀πŸ˜†Assalammualaikum Dunia ;)

Yaaa dah ari selasa ari nie ...curi-curi mase nie , takut terlupa plak nak letak sini untuk tatapan hari tua nanti huhuhuhuh .ape-ape pon  yang penting kita enjoyy !!!! haaaa tak ade kena mengena dengan Nora Danish okew ...


okew, nak habaq sikit ,  tempat makan yang agak sedap jugak laaa tapi mostly orang taak berapa nak tau ..yaaa lokasinya agak terpencil juga , meh akak nak bagitau ..akak ade pi makan ikan bakau dekat Kuala Linggi , korang tahu tak mana letaknya .. ;)








 
 
p/s: makanan okew , tapi tempat agak kedalam sikit ... tapi makanan semua sedapp okew  ;)

Friday, 21 April 2017

Review : A'famosa Outlet Famous Deamous

Assalammualaikum Dunia ;)

Baru-baru nie di beri kesempatan untuk menjelajah Afamosa Outlet kat Alor Gajah , yaaa namanya Alor Gajah tapi tolong jangan amagine yang tempat tue ade gajah plak ;)

 
Disebabkan ianya adalah dikawasan Alor Gajah , sementara akak plak kat Melaka Tengah , maka marilah kite memulakan perjalanan ke Alor Gajah . Nak dijadikan cerita, perjalanan agak smooth jew , haaa tetapi ade juga driver yang kuang ajau menyelit nyelit , tak geti nak tunggu giliran ... sabau jer kan ... kalo orang Melaka tu dah kena hawau dahhh ...

Pergi sini sesaja sesuka hati nak melihat-lihat kawasan , adeiii , gamai plak rakyat jelata waktu nie... tak kira mana-mana hidup melata-lata rakyatnya ;)


Tempat cool juga , sebab nama pon dah Freeport Outlet kan , mestilah semua nama branded banded yang ade kat sini but with affordable price gitew..

Tak mo tulis bebanyak nanti korang bosan nak bace ... meh kite tengok view okew ;)
 
fefeling akak kat Belanda auwww


 



 
dah dah dah jom balikkkk !!!!!!
 

p/s: Jalan-jalan cuci cuci mate , last last tercuci purse sekali ;) rugi laa kalo tak grab kan , murah dan branded !!!



Monday, 3 April 2017

24 April cuti umum Hari Pertabalan Agong

Assalammualaikum Dunia ;)
Terbaca tadi dan nak share kat sini;)



untuk bacaan lanjut sila klik SINI.

Ok . tq .