Thursday, 23 November 2017

Huda Beauty Liquid Matte Ada kat LAZADA πŸ’„πŸ’„

Assalammualaikum Dunia πŸ’πŸ’

                       
                                                       Yaaaa dah sampai😘😘

Korang dah shopping kat LAZADA. Semasa Revolution day ari tue CB pon merayau-rayau  kat LAZADA dan wwallahai, terbuka plak kat Huda Beauty Liquid matte yang gorgeous gila baq hang.

Sangat lah kemas pembungkusannya

Taraaaa the gorgeous Huda Beauty πŸ’„πŸ’„


Boleh tukau tukau ikut mood πŸ‘„πŸ‘„πŸ‘†πŸ‘†


p/s: this week very struggle because my kids fever and had chickenpox😟😟




Monday, 20 November 2017

Review : Pertama Kali Shopping Kat 11Street


Assalammualaikum Dunia ;)

Pertama kali shopping kat 11Street , wah teruja akak , yer lar , banyak barang yang branded dari pelbagai jenama boleh dapat harge yang murah tau , dan lagi satu yang amat mengejutkan , penghantaran nya adalah sangat pantas , hari nie ko order, esok dah dapat barang ... banyak cepat wooo . Barang pertama kali akak cuba shopping kat 11street adalah skin care siri , tak pernah pakai brand Hada Labo , saje jew cuba dengan  travel kit , haaaa hari nie order, esok dah sampai ka tangan , waaa memang terbaikk . Akak repeat order lagi , kali nie kali try mask yang dari Korea tue ... pun tip top kebabom servis nyer ... senang hati dik non.

Pencuci muka yang lembut bak sutera

Tone yang akan sekatakan kulit wajah anda

Moisturize dari susu yang melembapkan  kulit wajah


Apa kata korang pon cuba-cubalah usha kat 11Street , manalah tahu ade barang yang kita berkenan , ya ampun dari aspek penjagaan kulit sehinggalah isi rumah , dan banyaklah lagi ...service memang tip top dan amat puas hati .


Packaging yang comeii

Antara mask yang sampai kat tangan CB😍😍


p/s: korang pun boleh senyum yer , sambil bershopping .

Friday, 17 November 2017

Review : SAMSUNG GALAXY J7 PLUS SYOK HABISS

Assalammualaikum Dunia ;)

CB baru dapat gadget baru SAMSUNG GALAXY J7+ yang awesome baq hang . yaaaaa ... lompat bintang jappp

Sebelum nie CB pakai brand SAMSUNG jugak , iaitu SAMSUNG TAB A, sepanjang 2 tahun pakai SAMSUNG TAB A , best jugak sebab skrin dia besaq , memang puas hati pon , dan budak budak nie selalu tengok cartoon or video guna SAMSUNG TAB A.

Apa yang CB nak share kat sini ialah , SAMSUNG TAB A , memang bagus , akan tetapi nak upgrade sikit kepada SAMSUNG GALAXY J7+ yang lagi memukau dngan 2kamera yang terbaharu .

Lagi pon tak nak lah berebut ngan dak Rayyan kan , asyik dia jer nak hold on SAMSUNG TAB A , so marilah kita beli SAMSUNG GALAXY J7+ gitew .


Yezzz it's mine babe 😍😍


Apa yang best SAMSUNG GALAXY J7+ nie, harga nya pon mampu milik dan semasa hari kejadian , warna yang ditawarkan adalah BLACK  and GOLD , dan semestinyalah CB pilih BLACK kan , BLACK tetap dihati . Dan jadilah pengguna yang bijak pandai , sebab SAMSUNG ade buat tawaran rebat sebanyak RM200 untuk semua jenis model telephone yang sudah tidak dipakai lagi , haaaa berbalaoi-baloi yang penting telephone tue masih berfungsi lagi yer kengkawan , tawaran ini hanya sah sehingga akhir bulan December atau selagi stock masih ada . Apa tunggu lagi , jom cecepat kita serbu kedai SAMSUNG untuk menukar telephone yang baharu dan dapat jimat duit sebanyak RM200. 

Semestinya  SAMSUNG GALAXY J7+ membolehkan anda untuk berselfi dengan mudah dan picture pon amat cantik bila di capture dan juga mempunyai teknologi yang terkini , jangan risau kalau anda suka bergambar dan bimbang storage yang kecil , kerana pasti anda akan gembira dan tersenyum dengan adanya SAMSUNG GALAXY J7+. 

Mana nak dapatkan  SAMSUNG GALAXY J7+ ni , meh CB nak bagitau , anda bolehlah membeli tanpa was-was di semua kedai telekomunikasi SAMSUNG yang sah sahaja .


The All New Samsung Galaxy J7+ - 1st J Series With Dual Camera‎

Adwww.samsung.com/my/J7plus

Introducing the first Galaxy J Series with Dual Camera. For Effortless Pictures!

Fingerprint Sensor · Dual Sim · Selfie Focus

Services: Phone Support, Live Chat, Email Support



more info please click here http://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-j7plus

Sleek full metal body

The polished , rounded edges provide a smooth and perfect grip. This solid and durable phone is available in Black and Gold.

take notes all information click www.samsung.com





p/s: ni nak habaq, kat rumah pon pakai tv, peti ais brand SAMSUNG .
       Ok Encik SAMSUNG boleh ambik CB jadi duta SAMSUNG okew 😍😍

Thursday, 16 November 2017

OPEN DAY WAJA CEMERLANG & KANTIN DAY 2017

Assalammualaikum Dunia ;)

Diam tak diam dah sampai bulan November , adoiii dah setengah bulan pon ... itu makna nya , tidak lama lagi sekolah akan bercuti panjang .... dan bulan November adalah bulan yang sangat sibuk untuk para guru-guru dan anak-anak sebab depa ade buat macam-macam aktiviti dan anak-anak pon kena joint sekali .

khemah yang disediakan untuk para tetamu

Archery port

Gerai buah buahan

Memang happening

Begitulah jugak citer dak Rayyan , kat sekolah dia ade buat 'Open Day' dimana terdapat sesi jual beli dan anak-anak terlibat dalam aktiviti jual beli ini . Dak Rayyan jual buah-buahan ngan kawan-kawan dia sambil dibantu oleh teacher . Selain daripada aktiviti jual beli , terdapat coloring contest untuk anak-anak, acara memanah dan sesi beramah mesra antara ibu bapa .

Cuaca pada hari itu pada awal pagi memang cantik disinari limpahan cahaya sang suria , akan tetapi menjelang tengah hari , mutiara indah dari langit pon berguguran membasahi bumi ;)
aktiviti memanah yang dijalankan 
Okew , kejadian nie pon pada bulan November , yar lar kan dah nak tutup sekolah , pihak sekolah pon menganjurkan 'Hari Kantin' . Budak budak nie amat teruja sebab nak masuk 'rumah hantu' macam best jer kan , haaa bila dah masuk semua mengeluh 'laaaa, tak der pon hantu' budak-budak kan , semasa hari kejadian banyak lah gerai-gerai makanan yang dijaga oleh cikgu dan dibantu oleh para pelajar , memang meriah lar, selain rumah hantu , terdapat permainan menguji minda seperti PS4, bola, memanah dan karaoke . Budak-budak sekarang nie yang trademark 'Budak Baru Nak Up' memang power biler nyanyi, semua tak rasa malu dan segan .
jamuan dalam kelas sempena hari kanak-kanak


 Korang tahu tak yang paling panjang beratur sekali semestilah nak masuk 'rumah hantu ' , jenuh nak tungggu biler nak masuk .

Cuaca pulak dari pagi memang hujan renyai-renyai , semua pon gembira dan kami balik awal sikit sebab dah tengah hari semakin ramai pulak umat kat sini . Haaaa tue lar citer bulan November yang menjadi penutup sekolah pada tahun 2017.
Dak Rayyan tengah asah skill memanah


p/s:Tinggal sebulan je penutup tahun nie, semoga tahun  2018 akan lebih indah dan lebih banyak rezeki dan diberi kesihatan yang baik serta bertambah tambah amal kita Insyaallah.

Wednesday, 15 November 2017

The Beautiful of Wednesday😎😎

Assalammualaikum Dunia😘😘

Hari yang indah semestinyalah bermula dari kita 😎😎

Yaaa my rose dah mula berkembang 😍😍


Minggu nie hujan turun setiap pagi, alhamdulillah, suasana sejuk dan damai je diwaktu pagi dan tanaman pon suka hati jer hidup  dengan suburnya.
Tengoklah bunga CB pon mula mekar ditaman larangan astakona.

Nah satu lagi picture yang telah dicapture selepas hujan.

After rain 😘😘

Oke tue je nak habaq pagi nie, babai πŸ‘‹

Tuesday, 14 November 2017

Giveaway Bday Anum 2017

Assalammualaikum Dunia ;)

Blogger Anum yang gojess lagi jelita ade buat giveaway sempena birthday beliau , jom joint kat sini giveaway-bday-anum-2017

Okew , korang jangan lupa joint tau !!!!

babai korang .

Wednesday, 8 November 2017

LAZADA Online Revolution Blogger Contest


Assalammualaikum Dunia ;)

Wahhhh , betui ni LAZADA ada buat contest untuk blogger-blogger macam kita nie , haruslah cuba kan untuk meramaikan lagi blogger-blogger yang ada kat Malaysia termasuklah Filipina dan juga Thailand . Haaa apa lagi , marilah kita bersama-sama menyahut cabaran . LAZADA Online Revolution Blogger Contest berlangsung dari 1 November sehingga 14 Disember 2017 yer kawan-kawan .

jom kita sama-sama memeriahkan Blogger Contest 'LAZADA'



a) . Do you remember the first product that you ever purchased online? What   was it and how was your experience?

 Mestilah akak ingat , pertama kali akak membeli belah secara atas talian adalah kerana terlihat akan promo yang dibuat oleh 'LAZADA', sebab apa, harga yang ditawarkan adalah amat berpatutan dan tanpa fikir panjang lagi akak pun membuat pembelian , sebab takut barang yang akak nak tue 'sold out' apakah barang barang yang menjadikan akak gila sekejap , semestilah barang untuk  wanita dik non oiii , haa mestilah handbag, color cream , ,meh akak tepek picture japp , benar handbag ni dari 'LAZADA' yer . Best tau , sebab cantik , selesa dan sangat sesuai ngan akak , sebab boleh letak semua barang dalam tue. Suka sangat !!!


Barang pertama yang akak beli kat LLAZADA

b) Which types of products would you prefer buying online?

Selalunya product yang menjadi kegilaan adalah barangan wanita, bermula dari pakaian , handbag, kasut , dan juga perfume  . Jadi perempuan macam ni laaa, asyik belek-belek baju, selepas tu kasut, penjagaan kulit serta barangan wangian . kalau dah belek tu dan ada yang dah berkenan , haruslah di klik klik , esok dah sampai barang kat rumah , siapa yang tidak suka kan , kan ,,, tipulah kalau cakap tak suka.

Jadi jangan lepaskan peluang untuk membeli belah semasa Online Revolution.

Ingat tarikh nie, save the date okew

c)   What to you love about online shopping?

Gila tak suka shopping online , memang berbaloi , sebab kita boleh jimatkan masa yang dibazirkan untuk memandu , parking , makan, masa untuk memilih lagi dan berebut dengan orang pun kena kira juga,  kalau online ianya semudah dihujung jari anda sahaja , dimana prosesnya sangat senang Pilih ---------> Pesan  -------> Dapat Barang.

zaman sekarang ini , kita gunakanlah kemudahan yang disediakan , sebab apa , sekarang bukan lagi setakat menggunakan komputer untuk shopping, dengan telefon pun dah boleh shopping tau , tidak kira dimana kita berada, pun boleh buat pembelian atas talian .

d) Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution

Mesti ambil peluang ini dengan sewajarnya , semasa online Revolution , brangan yang akan menjadi perhatian adalah kelengkapan rumah , yaaa semestinyalah barang perabot dan dekorasi untuk ruang tamu , nampak macam suram je ruang tamu kat rumah tue, ingat nak buat pembaharuan dengan adanya online revolution ni, bolehlah akak shopping untuk menukar ruang tamu akak tue yang nampak bosan kepada yang lebih  ceria dengan kos yang berpatutan .
Simple dan elegant 


Apa tunggu lagi , ingat tarikh nie 11.11.2017 untuk anda membeli barangan idaman anda dengan harga yang berpatutan tanpa perlu mengeluarkan pelbagai jenis kos yang akan memeningkan kepala anda, ok standby dengan telefon ditangan dan jom shopping sebab 'LAZADA' menjanjikan penjimatan yang amat gila sehingga kita jadi gila untuk bershopping ...haaaaa ...yang penting barang pun berkualiti jugak dan jangan lepaskan peluang ini yer kengkawan .

Sila layari www.lazada.com.my/online-revolution untuk menyertai Lazada Online Revolution Blogger Contest , serta nikmatilah pelbagai diskaun hebat dan pilihan yang amat berbaloi dengan nilai wang anda! 

Friday, 3 November 2017

Wat Gapo Kat Dataran Tanjung Gemok

Assalammualaikum Dunia ;)
Cer tengok peta, Tanjung Gemok kat mane, haaa pandai nyer semua , mane lagi kalo bukan kat Pahang kan kan kan .

Mo wat gapo kat situ ? ambik angin malam ;)  haaa jangan tak tahu view kat Tanjung Gemok sangat cantik diwaktu malam sebab , kawasan dilimpahi cahaya sinaran lampu-lampu neon yang amat mengasyikkan mata tau , tambahan pula, kat dataran Tanjung Gemok nie , bangunan yang ade kat dataran akan bertukar color tau , dari merah, biru, unggu , hijau , cantikkk ...

Cantik kan πŸ€—πŸ€—

Disamping menikmati pemandangan malam yang indah dan ditemani oleh angin sepoi-sepoi bahasa akan membuatkan kita terleka diulit intan ....haaaa tak der kena mengena okew ...

Kat sini jugak si kalut Rayyan jatuh sebab lari-lari , cian dia berdarah kepala lutut , tue lar tak mo dengaq cakap orang ;-
Awat gelapp ni
Oh yer , bila anda dah mai sini , anda selangkah jer lagi nak pi Johor ;) tak jauh pon , lepas jambatan jer ... dari dataran pon dah nampak Negeri Johor Darul Takzim !!!

Untuk dibuat kenangan
p/s: kalau nak pi pulau Tioman, memang kena datang sini , sebab jetinya disini yer tuan puan .

Review :A'Famosa Safari Wonderland best giler

Assalammualaikum Dunia ;)

Banyak banyak zaman , zaman ape yang paling best ??? Haaaa jawab , jawab , semestinyalah zaman kanak-kanak ;)

Yer lah , kana-kanak disayangi oleh ibubapa, saudara mara dan juga guru-guru ... dan pada zaman nie lah fasa perkembangan anak anak kian membina dan keinginan nak tahu apa dan kenapa .) sebab tue depa banyak bertanya ;)'

Pada zaman nie, depa bertuah sebab guru depa rajin buat lawatan dan rombongan unutk memberi  peluang dan ruang pembelajaran untuk melihat, merasa dan mengalami pengalaman baru seperti pergi kem -kem , banyak lawatan ke taman , taman haiwan dan banyak lagi .
Pagi lagi dah sampai school

Dalam bas ngan kawan
Dah sampai πŸ˜ƒπŸ˜ƒ


Mari bergambar kenangan

Dalam tram

Picture ngan gajah 

Dak Rayyan pun sama melalui fasa yang begitu , baru-baru ini , sekolah nya ada membuat lawatan ke 'Safari Wondeland' di Alor Gajah , sapa tak tau sila google peta yer. Akak pon sama mengikut pi Safari Wonderland .... haaaa nasib lar kan , dapat omak cam gini , tapi tak per akak tolong ringankan tugas cikgu ;)

Dari sekolah , lebih kurang pukul 8.00 pagi berkumpul dan jom kita pi tengok haiwan haiwan ...

Sampai Safari lebih kurang pukul 9. 45 minit pagi , haaaa bila cikgu dah settlekan fee nak masuk , silalah beratur anak-anak untuk memasuki alam Safari Wonderland . Pagi pagi cam gini , ade pertunjukan gajah ... moh tengok gajah yang pandai mendengar arahan dari  tuannya. Lepas tengok gajah , anak-anak semua kita rounding 'Safari Wonderland'dengan menaiki tram yang disediakan . haaaa seronok budak nie, bila nampak haiwan berkeliaran , depa suka ajeee... bila nampak tasik or macam air bertakung jer , mesti diaorang akan cakap 'ade buaya'..sepanjang perjalanan kembara ini , terdapat pelbagai haiwan yang dilepas dan bebas hidup seperti dalam habitat mereka sendiri seperti rusa, harimau , gajah , zirafah , singa dan pelbagai haiwan lagi , Konsep nya adalah terbuka. Selepas rounding , anak- anak dibawa melawat pertunjukan burung . Haaa kat sini tengok pelbagai jenis burung dari yang besaq sehingga lah yang kecik . Memang awesome habaq hang . Lepas tengok burung , anak anak dibawa melihat pelbagai jenis haiwan seperti ular, tupai , arnab dan juga tidak ketinggalan amster jugak .

SΓ‘ng bể lαΊ―ng bersantai

Comei kan mouse dear nie

Lepas tue budak -budak semua dah lapau termasuk cikgu dan juga mak budak . Jom makan dulu ;) Tempat makan bertentangan dengan tasik , sambil menjamu selera sambil memandang tasik gitew ditemani angin yang  bertiup sungguh mendamaikan terasa berada kat kampung plak. Haaa bila perut dah kenyang, anak anak pun happy , diberikan waktu rehat sambil  melihat haiwan haiwan yang ade disekitarnya like ular (dalam kurungan ) mana kala cikgu dan mak mak yang ade menunaikan solat. (ikut giliran)


Makan time


Selesai semua, anak-anak sekali lagi teruja sebab kita nak pi Monkey Island ..waaa, naik bot merentasi tasik ...waduh .. best best , budak budak seronok ..di Monkey Island ,terdapat spesis monkey yang kecil, ade kambing jugak kat sini dan bulu kambing semua color putih, dan juga beberapa jenis haiwan yang kecik kecik je .


Naik bot kayu

Bila dah sampai ke daratan , anak anak dibawa sekali lagi melihat aksi pertunjukan si Koboi plak like ade town macam kat dalam tv dulu-dulu , best woooo. budak budak nie tergelak-gelak ....pas tu depa melihat show kucing plak , memang schedule dia very tight.
Cowboy time

Selesai melihat aksi kucing , anak anak dibawa melihat pelbagai jenis haiwan (dalam kurungan ) dan juga masuk dalam reptilia house ..kat sini pelbagai jenis ulaq boleh dilihat ..keluar dari replitia house , menyusuri pula kawasan ayam ...haaa jangan terkejut kat sini terdapat pelbagai jenis ayam tau dan datang dari pelbagai negara ... sapa nak kenal ayam dengan details boleh pi 'Safari Wonderland' . Maka tamatlah journey ke 'Safari Wonderland'..

Belilah sikit cenderahati yang awesome kat sini dan dalam bas , anak-anak semua terlena diulit mimpi sebab penat satu hari berjalan kan .


Sesi pegang haiwan

Ok babai nak balik πŸ€—πŸ€—


okew babai .. sape nak pi boleh ikut direction ni or call Safari Wonderland' for more info .



Operating Hours: 9.00am–5.00pm (Daily)




Resort  : +6-06-5520888

Bookings : +6-03-27818888




A’FAMOSA RESORT
Jalan Kemus, Simpang Empat
78000 Alor Gajah, Melaka(Malacca), Malaysia




KUALA LUMPUR SALES & RESERVATION
Level 18, Menara Safuan, No. 80 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel :
+(60)3-2781 8888




Thursday, 2 November 2017

My Lovely Pets - Birds

Assalammualaikum Dunia ;)


Budak-budak nie memang tau , semua haiwan kalau boleh depa nak bela , nak jaga dan nak belai , adoiii kalo nampak kucing yang datang siap peluk cium lagiii .. tak per lagi tue binatang kesayangan nabi .

Namun begitu boleh sakit suara ko tahu , bila akak dah start jerit jerit sebab bila depa jumpa ape sahaja jenis haiwan , dibawa balik dan diberi rumah serta kediaman yang lengkap dengan makanan , haaaa , korang tahu jer lar kan dah berebut masing-masing nak jaga haiwan tersebut , padahal benda tue hanyalah seekor belalang jer pon , .... nie lar pekerjaan diorang kalau dah start sorang , semua mengikut , pernah sekali tue, ade belalang nie mati , depa  siap baca doa dan tanamkan kat tanah ( yang nie sama perangai cam umi ko ) mase kecik kecik dulu .

Nie pon kejadian semasa balik kampung itu hari , dalam perjalanan tue, di pinggir kaki jalan ramai peniaga menjual hasil hutan ( ini menrujuk kepada masyarakat Orang Asli yer ) , pelbagai hasil hutan dapat dilihat dan anda juga boleh turun melihat-lihat , manalah tahu terbekenan kan , boleh buat koleksi gitew . Maka kami pon terjebak , dalam meliha lihat sahaja , maka terbelilah pulak haiwan comel , belilah jugak dalam 3 ekor birds yang comei jer kejadian beliau ...
nie lar dia lovely birds πŸ€—πŸ€—



Siap belikan sangkar sekali , , well budak-budak korang tau jer larr, kat dalam kete pon dah bising , haaaa dak Rayyan jadi ketua , tak sape pon buat bantahan , selamat lah birds tue dalam pegangan dak Rayyan ...
comeii jew


Mase nak balik umah , plak rase macam tak boleh nak biaqkan birds tue tinggal jew kat umah tanpa ade penjagaan dan pemerhatian lantaran penghuninya akan pulang di petang hari , dengan itu , semua birds tue ditempatkan di rumah atok , yeayyy , semoga mereka sihat membesar dirumah atok yer .

Sekian ceritera My Lovely Pets.


p/s: korang ghase nak bela birds kena ambik lesen tak ?

Wednesday, 1 November 2017

Heroin 'Full House' kahwini Song Joong Ki

Assalammualaikum Dunia ;)

Akhirnya actress kesayangan akak sah bergelar isteri kepada pelakon kacak Song Joong -Ki.
Drama  yang popular akak tengok mase dia berlakon Full House, Autumn In My Heart dan banyak lagi ... tapi yang paliang famous mestilah 'Full House' . Kelakar ciiter nie ;)

husband & wife officially



actress popular China Zyang Ziyi

sweet & lovely couple
  Tahun 2016 tayangan drama Song Hye Kyo bersama suami beliau sekarang Song Joong Ki mendapat sambutan kebabom dimana drama tersebut meletup letup di Korea Selatan dan China dan juga Asia Tenggara . Dasat betui laaa penangan hang pa berdua nie dalam citer "Descendants of the Sun' yang sangatlah romantik sesangat telah di terjemahkan dalam ikatan perkahwinan semalam iaitu 31 October 2017.
antara babak dalam drama "Descendants of the Sun'

Majlis ceremony telah dilakukan dalam kawasan tertutup dimana lebih dari 300 jemputan terdiri dari kaum keluarga dan rakan rakan kedua belah pihak . Memang sweet jew tengok picture pasangan terhangat nie . Oh ya , antara artis yang di undang adalah dari China yer , Zyang Ziyi dan teman rapat Song Joong Ki actor Lee Kwang Soo dan Yoo Ah In dan beberapa aktor lain , ramai lagi , nie jew yang mampu akak senaraikan . ( Boleh google yer kengkawan ) .
teman rapat Song Joong Ki

Oleh kerana mereka berdua adalah personaliti yang amat popular di China disebabkan penangan drama "Descendants of the Sun' , maka perkahwianan melihat boleh dilihat secara platform Weibo. 'live' Chinese social media . Ramai juga fans dari China sanggup turun ke Korea untuk menyaksikan sendiri artis kesayangan mereka berkahwin secara 'live'.
pengantin baru

Tahniah kepada pasangan nie, yaaa, tahun depan boleh tengok Joong Ki junior or Hye Kyo junior plak ;)


p/s: picture ihsan google  , khabarnya pasangan Rain dan Kim Tae he baru sahaja mendapat cahaya mata yang pertama bayi perempuan ;) (Rain adalah pasangan Hye kyo dalam citer Full House )

Tuesday, 31 October 2017

Taman Larangan Astana CB

Assalammualaikum Dunia ;)

CB suka bunga ... semua bunga CB suke , jenis dedaun CB suke jugak ..
bak kata pepatah dimana ade oksigen di situ lah CB suke , macam pelik jew pepatah nie ...
meh akak showkan taman bunga terlarang yang sendu ;-
bukan nyer ape , sebetulnya nak show kan bunga baru yang dibeli , haaaa nampak tak permainan CB , kemain ayat CB kan ,


Jauh tau bunga nie CB import , nun di Negeri Pahang sana tue, sib baik hidup yer ngan aman damai kat sini , yer lar takut berlaku perubahan cuaca kan , biaq dia membesar dengan gemuk dan banyak bunga ;)

Pokok yang jauh di import πŸ‘†πŸ‘†
pokok mawar a.k.a ros nie beli dalam negeri jew

pokok rama rama katenya

antara geng pokok yang baru πŸ™„πŸ™„



jom tengok pokok baru CB di taman larangan.

 p/s:  Banyak pokok sedang melalui frasa kemurungan , sebab cuaca ,
         hippp asyik salahkan cuaca jew kan !!!