Thursday, 1 June 2017

Rayyan dah suke pi sekolah ;)

Assalammualaikum Dunia ;)
Al-hamdulillah setelah hampir nak setengah tahun , minggu nie lar akak rasa syukur dan kadang kadang nak gelak pon ade , kisah si Rayyan yang tak mo pi sekolah sudah berubah kepada suke ...yayyy , tak tahulah mana datangnye kesukaan dia muncul ... mak ayat ko , kalo exam , nie memang pening tcer nak bace , maafkanlah bahasa akak yang tonggang langgang.. sebab dah lama tak membaca , so buat ayat pon main sedap rase jew ;)

Rayyan hang wat ape tue !!!

Lawatan sambil belajaq

3d Museum

malu-malu kena soh posing kat situ

mase tcher's day ari tue ;)

Tapi bab nak pakai uniform sekolah lum settle lagi , still tak boleh nak terima ... tak per lah ... tapi.. tapi ..tapi.. dia suka pakai baju shirt sekolah itu pon dah memadai ;)

Sekarang pon dah pandai singing sikit sikit ,, ahaksss , oklah kan , at lest ade jugak yang dia belajar kat sekolah , dan some times dia sebut color dan terjemah kan siap ade 3 bahasa lagi .... english /malaysia/arab






 
antara aktivi yang dibuat disekolah yand dihantar oleh tcer dalam group wassap;)

biler sampai kat traffic light pon dah pandai ;) merah begenti , hijau jalan ;) macam macam laa dah Rayyan nie ;)

 
p/s: tapi masih tak berapa suka nak wat homework ;( sampai umi yang kena pegang tangan dia ;)

Thursday, 25 May 2017

Giveaway Free Name Card by BusyraTakiyudin

Assalammualaikum Dunia ;)
akak baru sempat nak joint sini giveaway-free-name-card-by,

katenya hari nie , end close , try jer laa kan ;)



to Busyra Takiyudin , blog awak ,

1) awesome

2) cantik

3) senang nak masuk dalam otak biler bace coretan awak

good luck to me !!!! ;)

Giveaway Busyra Takiyudin: Saya Nak Shopping Credit RM1000!!

Assalammualaikum Dunia ;)

Korang yang ade mase tue leh lah klik sini giveaway-busyra-takiyudin

selamat mencuba korang ;)

kalau dapat akak nak shopping ni , http://www.sgshop.com.my/

 

ok ba baii;)

Hwarang: The Poet Warrior Youth -Latest Drama Korea aku follow

Hwarang: The Poet Warrior Youth
Assalammualaikum Dunia ;)

Salam Ramdhan al-mubarak kengkawan , in advance ;)
semoga ramadhan tahun ini akan memberi seribu keberkatan dalam hidup kita semua ..Aaminnnn.

okey lah , la nie akak follow citer ni Hwarang: The Poet Warrior Youth,
best hooo
korang pon kena follow tau sebaba semua pelakon best best belaka , ade Go Ara, Park Seon Joon, Park Hyung Sik, ;-) nie teraju utama ..Lee Kwang Soo ade juga tp sekejap jew, watak dia dah tamat mase episode 3 ;-


antara teraju utama dalam Hwarang
antara pelakon yang so sweet sweet ;)
 

                                                      Go Ara yang kiut miut - cantik nyer dia

Synopsis[akak copy n paste]

Jiso has ruled the Kingdom of Silla as regent since King Beopheung passed away, keeping her young son Sammaekjong hidden outside of the capital Seorabeol and safe from enemies and assassins. As Sammaekjong comes of age, nobles, citizens, officials and Sammaekjong himself have all grown impatient for her to cede power. However the powerful nobles that tried to usurp power in the Kingdom continue to eye the throne and Ji-so fears the consequences of her ceding it.
In order to break the power of the nobles, who have grown accustomed to their privileges under the bone rank system, Jiso plans to create a new elite, the Hwarang, that will cut across the existing power factions, and to bind them to Sammaekjong and the throne. As this new elite of male youths bond and grow[10] they are unaware that within their number is their future king, Sammaekjong, and Kim Sun-woo, a commoner with a secret even he is not aware of.


p/s:korang boleh jew tengok tonton atau sekarang ade disiarkan di 8tv atau di saluran 708
      okew, tue jew nak share ;)

Tuesday, 16 May 2017

Hobby ke nie !!!

Assalammualaikum Dunia ;)

Meh nak citer, dak Rayyan dan Robot nya ... ! sila lah tengok untuk hilangkan stress japp ;)





senebaqnya banyak lagi dia punya collection , adeii pening tau , Rayyan plak suka baling barang ...kesian otobot tue , adenya patah riuk dikerjakan oleh Rayyan .
 


p/s: akak lagi stress time nak bayau tau huhuhuuuuuu

        tengah kira-kira nak beli display almari , nak sumbat semua dalam tue .

Monday, 8 May 2017

Review- Minyak Wangi Micheal Kors

­čśÜAssalammualaikum Dunia ;)­čÖç­čÖç

Sebelum nie akak pakai Beautiful by Estee Lauder, setelah bertahun-tahun lamanya setia kat BEAUTIFUL , akhirnya , sewaktu jenjalan kat mall di Melaka , tercubalah pulak perfume Michael Kors, wah boleh tahan bau dia ... wangi wangi wangi .... sebenaqnya banyak jew pilihan yang ade sebab semua perfume dekat-dekat jew , tapi tuelah dah rezeki akak hari tue , encik hubby berbesar hati nak belanja ... akak  tak planned pon nak beli perfume since my collection still banyak lagi ;) tapi sebab encik hubby yang bayarkan , akak redha jew lahhh .... dalam hati manyak suka heiiii;;)

Botolnya pun cantik , bagi pengumpul botol perfume , akak sarankan korang kena dapat kan satu tau ... lagi pulak dia punya promoter sangat friendly okew .


p/s: Encik Michael Kors, banyak sangat collection nyer , dari bag, kasut, baju dan pelbagai lagi.. pitam jap tengok hage

Saturday, 6 May 2017

Jalan-Jalan ke GM Plaza Klang

Assalammualaikum Dunia ;)

Entry ini khas untuk memori jenjalan kat GM Plaza baru-bari nie, kejadian adalah sebelum hari buruh hari tue,;)

Gerak dari Melaka dalam pukul 9pagi dan sampai GM Plaza lebih kurang dalam pukul 11pagi . Kesesakan trafik adalah perkara biasa yer kawan-kawan dan kesesakan dalam GM Plaza pulak adalah luar biasa ;)




 
Lepas merayau-rayau dan melihat-lihat kawasan dan barangan yang ada dalam GM Plaza , akak jadi blur dan keliru sikit , mak ai banyaknyer barang , kalau nak buat meniaga bagus nie , yaaa memang pilihan yang tepat untuk sesiapa yang hendak berniaga sebab korang boleh dapat dengan harga borong - itu hanya untuk barang borong yer kawan-kawan , kalau kawan-kawan nak beli satu jew , ini dikira harga biasa , so untuk jimatkan wang korang kenalah beli dalam kuantiti yang banyak , ataupun korang syerlah dengan kawan-kawan , barulah dapat harga murah sikit .
 

Biasalah kat sini banyak giler mainan , dan akak pon memang ambik picture mainan sesaje , haaaaa , sekali dak Rayyan request nak transformer , matik lahhh , kalau harge puluh puluh boleh citer lagi , nie hage ratus-ratus , dah lar , moh ler kita balik Melaka . Masa on the way nak balik Melaka , kami ditemani oleh hujan yang lebat sepanjang lebuhraya persekutuan dan lagi satu banyaklah kereta kat atas jalan .... pemandangan dah sama macam nak balik berhari raya lah pulak .


p/s: Ade banyak giler barangan , koranglah pilih jew mana satu pilihan hati , tapi akak tak beli ape pun , kepala akak pening sebab semuanya akak nak beli ;)

Friday, 5 May 2017

Review- WEBE Unlimited internet access

Assalammualaikum Dunia ;)

Yahooo , senang sikit sekarang nak access internet kat mana-mana kawasan , tengok juga , kalo tak der access kat kawasan tue , janganlah ko marah kat akak , cer tengok tue kawasan hutan ker , atas gunung ganang , ker .... ade certain -certain kawasan yang tidak boleh access yer kengkawan .

WEBE nie agak baru untuk orang-orang macam akak, yarlah , tue pon akak tahu sebab terjumpa .... haaaa terjumpa tau ..kat dalam website ...

mmmm , korang boleh access internet unlimited, call pon unlimited untuk semua rangkaian dan whatsapp pun unlimited okew ;) suke tak ? akak suke jew ... monthly tak sampai pon seratus.


Untuk lebih info bolehlah klik www.webe.com , nie pon salah satu cabang dalam

TM Telekom kalau tak silap . Lagi satu bila kita pakai WEBE , ianya tiada contrak macam sesetengah rangkaian kan , bila kita tak suka kita terminitedkan jew  guna yang lain plak ... mestilah jadi pengguna yang bijak yer kengkawan ;)


p/s: 24 jamberkepit  ngan handphone , ape hal nie !!!! bersangka baik , mungkin dia ade bisness kan , kan kan ;)

Tuesday, 25 April 2017

Selain Umbai , mana lagi tempat nak makan ikan bakau kat Melaka

☀­čśćAssalammualaikum Dunia ;)

Yaaa dah ari selasa ari nie ...curi-curi mase nie , takut terlupa plak nak letak sini untuk tatapan hari tua nanti huhuhuhuh .ape-ape pon  yang penting kita enjoyy !!!! haaaa tak ade kena mengena dengan Nora Danish okew ...


okew, nak habaq sikit ,  tempat makan yang agak sedap jugak laaa tapi mostly orang taak berapa nak tau ..yaaa lokasinya agak terpencil juga , meh akak nak bagitau ..akak ade pi makan ikan bakau dekat Kuala Linggi , korang tahu tak mana letaknya .. ;)








 
 
p/s: makanan okew , tapi tempat agak kedalam sikit ... tapi makanan semua sedapp okew  ;)

Friday, 21 April 2017

Review : A'famosa Outlet Famous Deamous

Assalammualaikum Dunia ;)

Baru-baru nie di beri kesempatan untuk menjelajah Afamosa Outlet kat Alor Gajah , yaaa namanya Alor Gajah tapi tolong jangan amagine yang tempat tue ade gajah plak ;)

 
Disebabkan ianya adalah dikawasan Alor Gajah , sementara akak plak kat Melaka Tengah , maka marilah kite memulakan perjalanan ke Alor Gajah . Nak dijadikan cerita, perjalanan agak smooth jew , haaa tetapi ade juga driver yang kuang ajau menyelit nyelit , tak geti nak tunggu giliran ... sabau jer kan ... kalo orang Melaka tu dah kena hawau dahhh ...

Pergi sini sesaja sesuka hati nak melihat-lihat kawasan , adeiii , gamai plak rakyat jelata waktu nie... tak kira mana-mana hidup melata-lata rakyatnya ;)


Tempat cool juga , sebab nama pon dah Freeport Outlet kan , mestilah semua nama branded banded yang ade kat sini but with affordable price gitew..

Tak mo tulis bebanyak nanti korang bosan nak bace ... meh kite tengok view okew ;)
 
fefeling akak kat Belanda auwww


 



 
dah dah dah jom balikkkk !!!!!!
 

p/s: Jalan-jalan cuci cuci mate , last last tercuci purse sekali ;) rugi laa kalo tak grab kan , murah dan branded !!!



Monday, 3 April 2017

24 April cuti umum Hari Pertabalan Agong

Assalammualaikum Dunia ;)
Terbaca tadi dan nak share kat sini;)



untuk bacaan lanjut sila klik SINI.

Ok . tq .

Wednesday, 22 March 2017

ZALORA TIME

­čś╗­čś╗­čś╗­čś╗­čś╗Assalammualaikum Dunia ;)

Sape sini pernah shopping kat ZALORA , angkat tangan sikit !!! akak pon kerap pi sana tengok barang -barang , kalo bukan handbag , akak tengok kasut , pas tue akak tengok baju bajan yang ade kat sane .. paling tak boleh blah akak tengok yang ade sale hahahahaa!!! kenalah jadi pengguna bijak yer dik non ...

Ok , yang nie akak dapat voucher dari ZALORA, apalagi ,akak pon lelaju ler terjah dan shopping bag... haaa puas hati dik non , bag besar, cantik dan senang jew , mana-mana nak pi , akak pakai beg nie... suka sangat , leh isi macam-macam kat dalam nie .. dulu pon akak ade beli handbag jugak dari ZALORA, dak ZALORA memang tau , buat akak rambang mata dan asyik nak shopping jew kat ZALORA !!!
 

korang pon , kalau nak shopping , pi lar ZALORA, banyak pilihan dan barang branded kat sane ,,, ok cau dulu ;)

 
p/s: nak terjah ZALORA balik  huhuhuhuhhhh ;)

Friday, 17 February 2017

Makan Makan Sana Sini

Assalammualaikum Dunia ;)

Belek-belek picture , ade picture makan-makan , apa lagi , CB abadikan kat sini , walaupon gambau kurang menarik , yer lar tak pakai kamera canggih, tetap juga nak tempek kat sini dik non oii ;)





p/s: Walaupon CB suka masak dan makan kat rumah , namun bawak lah jugak bebudak nie makan-makan kat luar sesekali sesekala ;)