Saturday, 21 October 2017

MYLARA SKINCARE review by Cikbunga

Assalammualaikum Dunia πŸ˜€πŸ˜€

Al-hamdulillah , CB sejak dua menjak nie telah mencuba produk kecantikan dari MYLARA SKINCARE,
Sweetnyer MYLARA SKINCARE 😍😍

yang mana sangat lah bagus untuk kulit kita yang memang Asian nie kan , apatah lagi produk ini menggunakan sumber alam semulajadi ;) iaitu sumber tumbuhan dan buahan yang segar .
mengandungi bahan sumber TUMBUHAN dan BUAHAN SEGARπŸ‘πŸ‘

Meh sini CB nak perkenalkan produk kecantikan MYLARA SKINCARE ,
mesti korang kat sane tertanya-tanya , apakah kebaikan MYLARA SKINCARE 😘😘

MYLARA SKINCARE amat berkesan merawat   - kulit kusamπŸ’‹πŸ’‹

                                                                                  - kulit berminyakπŸ’‹πŸ’‹

                                                                                  - jeragatπŸ’‹πŸ’‹

                                                                                  - parut lukaπŸ’‹πŸ’‹

                                                                                  - hiperpigmentasiπŸ’‹πŸ’‹

Ade  orang tanya , betul ke MYLARA SKINCARE ni seindah yang dikatakan itu , haaa meh CB khabarkan , produk MYLARA SKINCARE  mendapat kelulusan dari kementerian kesihatan  Malaysia tau =) jadi , guna tanpa rasa ragu-ragu yer kengkawan .

meh akak tempek kan sebahagian testimoni dari pengguna 😍😍😍



Sebahagian dari testimoni yang diterima ;) , sebenarnya banyak lagi tapi kang jemm plak pc akak sebab picture beribu-ribu lemon , haaaa adik kakak sayang yang kat luar sane tue yang masih lagi tercari-cari produk yang sesuai dengan kulit anda, silalah berhubung terus dengan talian yang tertera dan dapatkan khidmat consultant secara percuma yerπŸ˜‰πŸ˜‰
set yang terkandung dalam kotak comel MYLARA SKINCARE😘😘

Close up MYLARA SKINCARE😘😘

                                                                               

Oh yer kengkawan , adik , akak semua, MYLARA SKINCARE nie bukannya ari nie pakai esok boleh nampak kesan , no no no , tue semua produk yang ade ejen yang membahayakan kulit kita, oleh kerana bahan adalah dari sumber alam semulajadi dan dari buah-buahan segar, maka ia akan melalui beberapa peringkat untuk meneutralkan balik kulit kita .

Kat mana boleh dapatkan MYLARA SKINCARE ni?

Website:  klik  MYLARA SKINCARE

Facebook: klik MYLARA SKINCARE

Instagram: KILK MYLARA SKINCARE

Atau korang boleh whatsapp terus ke 013-9200960

atau e-mail mylaraskincare@gmail.com

p/s : #mylaraskincare
😍😍ini adalah sticky entry ,  untuk baca entry terbaru  sila scroll ke bawah😍😍

Friday, 22 September 2017

Salam Maal Hijrah 1439

Assalammualaikum dunia😘😘
Korang cuti kan ari nie, best lar hari Jumaat pastu sambung ngan Sabtu dan Ahad.
Alhamdulillah masih diberi peluang untuk menghirup udara di atas muka bumi ini.
Ape pun Sempena tahun baru nie, kita pon mestilah bersama berazam untuk membina kehidupan dan akhlak yang lebih baik dari tahun sebelumnya ...iinsyaallah. ..Amin Amin Amin.

Salam Maal Hijrah tahun 1439H.

P/s: sorry picture nan Hado πŸ™„πŸ™„

Thursday, 21 September 2017

Review : Rompin Beach Resort Pahang

Assalammualaikum Dunia ;)

Cuti hari Malaysia telah diguna dengan sepenuhnya , disebabkan perjalanan menuju ke Kampung , maka kami mebawa anak -anak berendam ke Rompin Beach Resort , Rompin Pahang .

RBR

Since budak-budak nie, memang tak boleh tengok air , mesti nak berendam jew kejenya , memang dah tahu dahhh , kena siap-siapkan dia punya baju renang masing-masing dalam satu beg khas . Sewaktu hari kejadian , ramai orang, faham dahh  (cuti kan ), dalam kolam pun ramai jugak , adik-adik dari sekolah Putrajaya ada buat kem kat situ , memang ramai lar orang . 







View amatlah cantik , dengan pandangan hijau , sebab kawasan memang ala-ala natural , back to natural kate orang putih , haaa memang korang akan dapat view hijau jew;) CB suke jew ,

 Sempatlah CB capture pictrure untuk tatapan ;)



p/s:  korang yang ingin bercuti menikmati keindahan alam semulajadi amatlah disyorkanπŸ˜™

Wednesday, 20 September 2017

Review : Taman Rama-Rama & Reptilia Melaka

Assalammualaikum Dunia ;)

Sape sini dah pi tengok rama-rama angkat tangan sikit , yessss kita sama la wakkk , kite pon dah pi , adeiii penat tau jalan-jalan mencari rama-rama orang putih kate butterfly , haaa.
Agak lama jugak larr tak pi ziarah rama-rama kecil berterbangan nie, memandangkan encik  hubby pecinta haiwan yer , maka anak-anak pun suka dengan haiwan , hohoho depa kalau boleh nak buat mini zoo kat rumah , jom kita menkaji rama-rama .

pintu masuk ke Taman Rama-Rama Melaka
Mana nak carik tempat nie, korang boleh jew guna waze, haaa nanti sampailah ke taman rama-rama tue,
akan tetapi untuk setiap kecantikan , haruslah ade bayaran atau nilai , haaaaa  tue untuk diaorang buat maintenan kat taman tue . oklah tak mo celoteh banyak meh akak hidangankan picture rama-rama yang sempat di capture ;)

 
 
  
Kat dalam Taman Rama-Rama tue bukan setakat rama-rama jew yer yang ade, segala binatang yang berbentuk reptilia cam ular , ikan koi , buaya , burung-burung , burung unta , iguana pon ade tau dan yang pasti yang paling banyak semestinyalah rama-rama dek non oiii !!!

aktiviti memberi makan ikan koi
Ada banyak spesis rama-rama dan yang paling popular mestilah Rajah Brooke , didalam taman nie korang pon boleh memberi makan kat ikan koi ,kena beli makanan kat kaunter yer , jangan korang bawak makanan dari rumah plak ') , masa nie lah dak Rayyan yang kalut tue jatuh kedalam kolam ikan koi , adeiii sib baik seluar jew yang basah , akibat keterujaan dia nak tengok ikan yang memang awesome baq hang , banyak giler ikan tue .

dak Rayyan yang kalut ')
Sebab tue lar namanyer Melaka Butterfly & Reptile Sanctuary, dalam tue pon ade cafe jugak , kalau penat berjalan -jalan kat taman tue kan , bolehlah minum secawan kopi disamping hidangan lain , kopi tue contoh jew tau , banyak pilihan lain ,  sebab kawasan pun cantik dan kawasan lembap , pemandangan pon cantik jugak kat dalam tue , sejuk jew dengan air terjun buatan dan landskap yang sangat indah untuk santapan mata kita.

                                               rama-rama yang jinak dan mesra pengunjung

p/s: sebenarnya CB nak tulis banyak , dah macam karangan lah pulak , nanti korang bosan nak baca, untuk detail korang boleh jew pergi ke pusat pelancongan Melaka untuk dapatkan pamplet dan maklumat. Selamat datang ke Melaka korang !!! 

Thursday, 14 September 2017

TANGISAN HARI INI

Assalammualaikum dunia;)


Al-fatihah untuk adik-adik tahfiz dan guru Darul Quran Ittifaqiyah


Hari nie Malaysia telah mendapat berita yang amat memilukan , tragis dan meyayat hati ,
akak tak tau nak type kat sini , namun bila jer berita ini tersebar dalam media sosial dan melihat anak-anak syurga nie , hati diruntum sayu, dan bagaikan alam terasa merintih menangis dengan kejadian di subuh pagi ini.

Wahai penghuni syurga , semoga tenang didalam syurga firdausi amin amin amin , hanyalah doa dari seorang kakak yang tidak pernah bersua muka , namun akak menangis dik melihat jasadmu , ya Allah ....

Al-fatihah buat adik-adik ku ,
salam takziah untuk adik adik tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Datuk Keramat kepada seluruh pusat tahfiz dan ahli keluarga .

2017 September 14
[lebih dari 20 orang adik-adik tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah terkorban dalam kebakaran subuh tadi termasuk guru ]

Friday, 8 September 2017

Short vacation at Bayou Lagoon Resort

Assalammualaikum dunia 😍😍
Sempena cuti hari raya haji minggu lepas, kami mengabil kesempatan membawa anak anak berehat sambil mandi manda di Bayou Lagoon Park Resort πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

                          water theme park yang menjadi igauan anak-anak dan mak bapak
                                                           nice view ;)

                                                           hehehe wat kenangan


Perjalanan amat tenang sekali sebab ramai yang move out from Melaka, so so kereta tidak banyak di atas jalan raya memudahkan perjalanan kami.Akak suka jew, tiada langsung kesesakan lalulintasπŸ˜†
Tiba lah masa untuk checkin mak ai apa pasal ramai orang kat sini nie? punya lah bersesak dan menunggu turn sambil mata tak lepas tengok ticket dan nΓ³. yang naik kat sskrin. ..dah macam kat JPJ plak.....ade sistem nomor. ...Lama oiii akak tunggu, sampai encik Husband kata cancel kan  jew...memang tak lah kan...dah lah penat tunggu (dekat satu jam jugak ler kat situ)...nak suh cancel plak....buat dek jew....tahan telinga jew


...memang ramai sebab cuti kan....tabah jew...budak budak dah bising dan dah tak sabau nak berendam  dalam tue....dapat jew kunci, apa lagi salin baju dan  moh ler berendam😎😎



                                                 nie budak kalau dapat berendam tak mo naik dah....

so kesimpulannya, memang best , dan budak budak pon enjoyed , tak per kasi can kat depa enjoyed sebab bulan 10 dan nak periksa end year ... tak boleh nak enjoyed sangat-sangat yer

p/s: picture dalam bilik lupa nak snap ler ...adoiiii

Thursday, 7 September 2017

Biler Rayyan naik Haji ')

Assalammualaikum dunia ;)

Musim Haji pun dah berlalu , kini menunggu kepulangan insan tersayang dari Mekah Mukarramah;)

pakai ihram sesiap kat umah

                                           
                                              peserta cilik haji yang riang gumbira




Dak Rayyan pon buat Haji juga tau tahun nie , al-hamdulillah , semoga diterima dan menjadi kenyataan satu hari nanti ..amin amin amin .
 
 



p/s: selingan gambar yang ade ;) wasap dari cikgunyer

Wednesday, 23 August 2017

Khairul Hafiz Raja Pecut Asia Tenggara 2017😎😎

Assalammualaikum dunia.
AAduhaiiii,  tengok tv tak malam tadi....oiii meriah nya ,  best nyer. ..cikbunga tengok secara langsung ...acara balapan semestinya olahraga πŸ˜‰πŸ˜‰
Keluar jugak lah suara cikbunga menjerit😊😊 tahniah buat adik Khairul Hafiz Jantan kerana  telah membuktikan   bahawa sesungguhnya Anda berada dalam kelas yang tersendiri  dalam arena olahraga acara 100 mΓ©ter ini.
Anda telah ,membuatkan seluruh rakyat Malaysia hari ini gembira dengan pencapaian anda πŸ‘πŸ‘


 

Semoga adik khairul akan terus berusaha untuk maju lagΓ¬ dalam acara balapan dan seluruh rakyat menyokong anda.✌✌
                                 

Khairul Hafiz Jantan
Personal information
Nickname(s)The Flying Youth[1]
NationalityMalaysia
Born(1998-07-22) 22 July 1998 (age 19)
Merlimau, Malacca Melaka,  Malaysia
Height1.66 m (5 ft 5 in)[2]
Weight58 kg (128 lb)[2]
Sport
SportTrack and field
Event(s)Sprinting
Achievements and titles
Personal best(s)100 m: 10.18 s NR, NJR (Kuching 2016)
200 m: 20.90 s NJR (Ho Chi Minh City 2016)


#bangkitbersama


p/s: pic ambik kat google jew

Saturday, 19 August 2017

Bermulanya SUKAN SEA KE 29 Hari ini😎😎

Assalammualaikum dunia 😘😘
Hari ini bermula detik sejarah dalam penganjuran Sukan Sea di abad ini , Kuala Lumpur 2017 menjanjikan satu kelainan dan pastinya akan dikenang dalam lipatan sejarah sukan negaraπŸ˜ƒ

Sebagai rakyat negara ini, seharusnya kita merasa bangga dan teruja akan kehadiran atlet dari Negara Asean dan juga semestinya menjadi tumpuan dunia secara amnya 😊
Ayuh rakyat Malaysia kita bangit bersama untuk mencipta sejarah .


 #kitajuara

P/s:mari menyokong atlet negara πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜†πŸ˜†

Friday, 18 August 2017

Icha turn 8 years on 12 August

Assalammualaikum Dunia ;)

Al-hamdulillah , dah 8 tahun budak nie , kojap benau mase berlalu ...

This August memang banyak event and date penting nak kena ingat, dak Rayyan jugak hujung bulan nie ;) Encik Papa juga bulan August ;;)


So , kita celebrate simple jew , coz encik papa sibuk ngan kerja , kita makan kat pizza jew , malam wat potong kek untuk kasi gembirakan budak-budak nie , depa teruja dan mesti ingat biler birthday , mesti ade kek nak dipotong ;) makan sama-sama ..

 dah 
p/s: selamat hari lahir icha , semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik olehNya😍😍