Followers

Tuesday, 7 April 2020

Menu cikbunga Sepanjang PKP ๐ŸŒน๐ŸŒน

Assalammualaikum Dunia.

Hari yang yang ke 21 pkp.

Yupp... Meh citer pasai masak pulak ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Sepanjang PKP nie.... Makan jew ler aktiviti nyer๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜ƒ

Menu pagi 

Asam rebus tanpa bendi

Sambal udang pedas


Haaaa... Banyak resepi yamg telah dicuba... Cikbunga Google jew๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Buat jugak nasi ayam, nasi tomato... 


Inti kelapa 

Kuih ketayap

Donut in the house

Hari ni selasa 7April 2020... Counting for Ramadhan al-mubarak plak yer kengkawan๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Sesapa yang lom ganti posa tue... Silalah ganti yer๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Melaka mingggu nie mendung dan sesakali hujan satu dua tempat... Hujan kejap jew... Alhamdulillah... Dah tak catu air lagi๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Korang masak apa tue๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒtanya jew....jangan marah yer





12 comments:

  1. Mula-mula PKP ni idea mmg banyak nak masak..dah masuk hari yang ke 21 ni...buntu xtau nak masak apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goreng bilis ngan cili padi ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

      Delete
  2. Macam-macam juga Cik Tim masak.
    Alhamdulillah ada hujan di Melaka. Tak sampai sebulan nak hampiri Ramadan.

    ReplyDelete
  3. masak makan sesaja lah ye Cik Bunga hehe :)

    ReplyDelete
  4. Salam di hari PKP yang ke-22... huhuu :"D

    Sedap2 semuanya tuu...btw jemput join my contest YANG INI jom! Tarikh akhir 15 April 2020 :D

    ReplyDelete
  5. rajinnyaaa buat kuih !! kite tingin macam2 tapi malas. hurm...

    ReplyDelete
  6. Rajin cik bunga buat kuih.. Sha fail kalau kuih kuih nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai. Buat jew๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…cik Google kan ado

      Delete