Followers

Friday, 16 November 2018

COLOURFUL INDIAN WEDDING AT MELAKA

Assalammualaikum Dunia.

Yeaaaa.. today Jumaat ... salam Jumaat korang ;)

Maskot Mickey &Minnie 

ya betull ... cikbunga pi lagi wedding ceremony , nie pon majlis kawan Mr Hubby , cikbunga follow jew ... this time ceremony diadakan di Melaka ... haaa ,, sib baik dekat ... kalau kat Sabah Sarawak lagi jenuh nak pi kannn... well , sebab kawan tempat kerja Mr Hubby , kena laaa attend kan ...

Sekitar dalam dewan

Pandangan dari pintu masuk

Majlis ceremony diadakan pada waktu malam , well sekarang nie semua orang buat waktu malam kot , sebab malam sejuk kalau nak compare dengan waktu siang yang panas kan .... dan majlis berlangsung dengan penuh warna warni , you know lah kan , Indian culture memang suka colourful dan cikbunga pon suka juga ;)



3 ketul budak sedang leka tengok picture pengantin kat skrin๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Hidangan pon ala ala Melayu gitew dan yang pasti papadom wajib ado ... cikbunga repeat tau ambik papadom


... dan wedding ceremony nie pon ramai jemputan dari berbilang bangsa , almostly Malay, Chinese tue memang ado ... dan telah diadakan di dewan sjkc Peck Teck kat Jalan portugis, Kampung Tiga Melaka...sekolah kat tengah bandar ...dekat dekat kawasan seri Negeri.
Dah dah jom balikkk๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Ok jom tengok gambau yang sempat dicapture ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

8 comments:

  1. Sekali lagi eh pi kenduri kawen.... hari tu kat PD kan .....
    Untunglah dapat makan papdom free, Hakak jugaklah yg kena goreng sendiri. Kalerful barulah mcm meriah gitu kan...

    ReplyDelete