Followers

Saturday, 29 September 2018

Misi Mencari Gula Melaka Asli

Assalammualaikum Dunia.

Pepร gi dah keluar rumah ngan Mr Hubby..ade meet appoitment ngan seller yang jual barang barang collector....Mr Hubby minat ngan benda benda cam ni...kita support jer laaa....tak pakai duit kita pon...๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Lepas semua siap...kami mencari gula Melaka asli ...haaa kat mane...jom ikut Cikbunga ๐ŸŒน๐ŸŒน
Baca sign board naaa
Lokasi terletak di Melaka Raya...kalau korang nak pi ke Taming Sari.....kedai nya berhadapan sahaja....pelbagai makanan tradisional dijual disini...selain gula Melaka asli, terdapat belacan yang didatangkan dalam dua version, ada yang dah siap di bakar lagi.. 
Nie la dia gula Melaka asli

Belacan yang dah siap dibakar

Antara belacan yang ade

Selain belacan dan gula Melaka , korang pun boleh cari souvenirs kat sini seperti baju, fridge magnet, dan pelbagai lah cerderahati yang rare kat sini....kalau dah puas membeli belah kat sini ...bolehlah pi ke Mahkota Prade dan Datarร n Pahlawan Untuk shopping yang lain pula. 

Dodol panas pon ade kalau nak yer.

 Antara yang sempat dirakamkan menggu akan telefon Samsung J7 plus๐Ÿ˜š๐Ÿ˜š

Ok tue jew nak sharing ๐ŸŒน๐ŸŒน







8 comments:

  1. cik tim lazim gula melaka asli ada kt kedai2 runcit... kalau harga dia sekilo RM12 tu mmg betul gula melaka asli

    ReplyDelete
  2. p/s

    https://aniesandyou.blogspot.com/2018/10/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    ReplyDelete
  3. Bestnya.. gula melaka asli tu kalau buat serawa/pengat.. pergh..

    ReplyDelete