Followers

Thursday, 19 December 2019

Review Doctor X Drama Bersiri Jepun yang Meletop

Assalammualaikum Dunia.

Siapa suka drama bersiri sains fiksyen... Mesti suka drama Jepun nie "Doctor X" ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Kat Malaysia "Doctor X" telah bersiaran di saluran 110 astro... Apa yang meletop sangat "Doctor X" nie... haaa.... Jangan tak tau yer, bukan setakat mak bapak jew tengok.... Anak anak pon tengok juga...

"Doctor X" Daimon Michiko

poster untuk promote "Doctor X" 

Kisah doktor yang bekerja secara freelance tanpa terikat dengan peraturan dan organisasi dan yang penting tag line dia "watashi wa sinpai arimasen"  dalam English "I never fail" , dalam Melayu "saya tak pernah gagal" lebih kurang laaa gitew...

Doctor X Gekai Daimon Michiko  & Hiromi Jลnouchi

Daimon Michiko dalam bilik pembedahan 

Apa yang manarik drama nie adalah memaparkan kisah kesungguhan dan ketelitian dalam membuat sesuatu kerja dengan rasa penuh yakin dan tanggungjawab serta rasa keseronokan dalam kerja yang dilakukan...

antara watak utama

watak watak dalam Doctor X

Konflik memang sentiasa ada... Sebab doktor Daimon tidak suka orang mengarahkan dia buat kerja dan orang yang mengambil kesempatan.

Korang patut tengok... Bagaimana doktor Daimon menjalani kehidupan nyer... Di luar hospital beliau bebas melakukan aktiviti kesukaan dan di bilik bedah dia adalah seorang doktor yang serious dan fokus dengan kerja nyer๐Ÿ‘ฉ‍⚕️ada Juga part yang tak kering gusi dibuat nyer ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Doctor Daimon

Doctor-x


Di Malaysia ditayangkan setiap hari Isnin sampai Jumaat pada pukul 10.00malam sampai pukul 11.00malam.

Okew tue jew nak share... Sapa suka medic Pasti suka citer nie๐Ÿ˜๐Ÿ˜

P/s: picture semua ambik kat google jew๐Ÿคญ




17 comments:

  1. waalaikumussalam. ok nak try tengok la. hehe

    ReplyDelete
  2. Terbaik... Abis dah pun.. Bila nk siar lg.. Hu. Hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi 2 lagi musim ... tunggu astro siar kan ...tungggu ...harap harap adalah ye ;)

      Delete
  3. xpenah tgk lg... nnt sy cuba2 tgk kt youtube bila ada ms ;-)

    ReplyDelete
  4. Menarik.. Nanti cuba tengoklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thus episode dah habisss... Tunggu yg baru... Kalau kat Malaysia ditayangkan๐Ÿ˜‚

      Delete
  5. Hakak belum layan lagi rasanya anak layan kot cite ni

    ReplyDelete
  6. Chanek 110??? masih bersiaran lagi tak..nak tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah abiss... La ni ade drama lain ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

      Delete