Followers

Tuesday, 17 December 2019

Cara Bayar Saman MPHTJ Guna JOMPAY myBSN

Assalammualaikum Dunia.


Surat cinta MPHTJ ❤️❤️


๐Ÿ˜ณ๐Ÿ˜ณ๐Ÿ’ž

Korang cikbunga nak share cara Bayar Saman atas talian Guna JOMPAY...

Mungkin cara ini dah lama di praktikkan... Cikbunga baru jew nak Cuba ๐Ÿคญ๐Ÿคญ

Click myBSN
Make sure ade duit dalam account ๐Ÿ˜

Pasti kan Korang masuk kan maklumat adalah betul dan jangan salah masuk kan data... Kalau salah... Nanti MPHTJ akan refund balik duit tue... Tunggu beberapa bulan... Haaaa dapat surat cinta... Suh bayar kompoun... Ini lah yang cikbunga dapat... So Korang Supaya jangan jadi macam cikbunga yang careless... That's why I wrote entry today๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Klik payment 

Klik JOMPAY 

Ikut prosuder yer kengkawan๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Masukkan maklumat dengan betul yer๐Ÿ˜†

Pasti kan reference diisi untuk mengelak duit anda di refund๐Ÿคญ
Ref-1 : No kompaun
Ref-2 : No kereta/ kenderaan

Ini penting jangan salah ๐Ÿ™„๐Ÿ™„

Ini lah transaction yang di refund๐Ÿ˜…

Itulah nak share ngan Korang ๐ŸŒน๐ŸŒนokew bye. 











15 comments:

  1. waalaikumussalam. ye la kan, guna jom pay sekarang dah mudah ^_^

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam kak Fatimah, itu transaksi bank simpanan nasional ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu adalah statement yer ;) Agus Warteg boleh pilih tahun dan bulan untuk lihat transaksi ;)

      Delete
  3. Owh, statement saja ya.๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
  4. xpenah lg guna jompay ni sbb selalu trs g kaunter je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikbunga malas. Nak beratur kat sane ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      Delete
  5. Sekarang semuanya makin mudah.. nak dengan tak nak je kan cik bunga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—
      Kita Guna kemudahan yang ado

      Delete
  6. Ni kerja kerja cik suami ni CB.... so cik isteri malas nak ambik kisah hihi...Hari tu pun baru bayar saman parking nasiblah ada anak no 2 balik bercui, so dia yg settlekan thru online

    ReplyDelete
  7. terima kasih share CikB..JM biasa guna JomPay ni utk bayar Bil air hihih

    ReplyDelete