Followers

Friday, 15 November 2019

Soopa Doopa Klebang Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Bayaran masuk Soopa Doopa Klebang Melaka 🌹🌹

Di buka setiap hari dari pukul 3.00 petang sampai 11.00 malam.. Oh ye... Tutup pada hari Selasa.... Jangan ko datang hari Selasa pulak... Nanti nangis tak berlagu... Sebab tak boleh masuk πŸ˜…πŸ˜…

Gumbira sungguh dia 😘


Turun naik jew laaa..dari satu Kawasan ke Kawasan lainπŸ™ƒπŸ™ƒ

Ni nak habaq tarikan terbaru kat Melaka... Soopa Doopa Klebang 😁😁

Ianya memang satu daya tarikan untuk emak bapak dan terutama anak-anak untuk mandi-manda dan bermain dalam taman tema 🀩🀩

Tengok dak abang πŸ™„

Amboi best nampakπŸ‘

Ni kat Kawasan dragon Kate nyer

Korang sebenarnya nama nya adalah
'New Seaside Fun Park'. Baru jew launched awal bulan 8 November 2019.


Berendam laaaa sepuas puasnyer

Lepas ini bertambah jammed laaa kat Klebang.... Semata-mata nak main air kan πŸ˜‚πŸ˜‚

Gorilla Island 🦍🦍🏝️🏝️


Bersuka ria yer di taman tema 🏝️🦍

Nah gambau cikbunga tempek sini... Overall bebudak memang suka...

 Ni memang mencabar 🏝️


Dak Ayin 🀭🀭

 Nanti sambung lagi laaa... 
Banyak laaa jugak picture ya g diambil kan.... Senang cikbunga nak buat entry😁😁



17 comments:

  1. nanges tak berlagu? mcm mana ter? cer demo sikit haaha

    ReplyDelete
  2. Wah.. bestnya.. tahun depannya punya trip lah nie..

    ReplyDelete
  3. Harga tiket pun okay ni, dapat stay hingga ke malam. Mandi hingga puas hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pias laaa mandi manda... Depa pun ada ramai guard yg jaga

      Delete
  4. rasa cemni orang dewasa pun truja nak masuk dalam ayaq tuu ehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dewasa dam kanak kanak sama jew.. rasa seronokπŸ‘πŸ‘

      Delete
  5. budak-budak la paling suka tempat begini

    ReplyDelete
  6. tampak menarik tapi kalau tengok keadaannya, tak boleh msk ramai2 kan? mesti dalam sehari dia limitkan beberapa puluh org je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Pasti laaa plak... Tempat baru kanπŸ˜…πŸ˜…

      Delete
  7. Ohhh ni harga tiket dia.... ok CB noted

    ReplyDelete
  8. tempat nk duduk payung pun x buka..panas..Kanak2 byr rm 20 tapi bnyk x boleh nk masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke... Management problem nie...

      Delete
    2. Tang kanak kanak tue memang... Sebab takut bahaya kan... Tue laaa bayaran kalau depa boleh kurang kan sikit untuk kanak kanak... Kan bagus

      Delete