Followers

Tuesday, 31 October 2017

Kedai Kopi Zaman Dolu-Dolu

Assalammualaikum Dunia ;)


Bila larut malam , tara kucha tara kucha cha cha , suasana sepi tara kucha tara kucha cha cha .... haaa sape ingat lagu nie , angkat jari sikit , ..

Pernah tak korang masuk atau ternampak perabot atau apa jua jenis perhiasan yang jenis dolu-dolu kala yang mana mungkin pada zaman 60 an , 70 an haaa zaman dolo-dolu punyer .

Keindahan seni pertukangan kayu amatlah dititik beratkan dalam seni hias dan juga dekorasinya , walaupon simple dan biasa-biasa sajer namun impak nyer wow , sangatlah mengusik jiiwa raga mak-mak kitew dolu-dolu ;)

Meh tunjuk sekejap , picture yang diambik ketika  secara tak sengaja telah masuk ke kedai ini .

pandangan dari sisi depan
nostalgia kan dia punya Kerusi ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š




p/s: sib baik dia tak putarkan lagu piring hitam zaman dolu-dolu ;) , 

7 comments:

  1. kat mana ni cik tim? nk pegi jg? harga makanan ok ka?

    ReplyDelete
  2. kat mana ni cik tim? nk pegi jg? harga makanan ok ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Pahang...Rompin...harga biasa sahaja ...tak lar mahal dan tak murah sangat

      Delete
  3. Jarang jumpa sekarang kedai mcm ni. Kerusi tu mesti owner buat sendirikan. Bagus jugak kerusi mcm tu. Tak kacau org belakang.

    ReplyDelete