Friday, 8 September 2017

Short vacation at Bayou Lagoon Resort

Assalammualaikum dunia 😍😍
Sempena cuti hari raya haji minggu lepas, kami mengabil kesempatan membawa anak anak berehat sambil mandi manda di Bayou Lagoon Park Resort πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

                          water theme park yang menjadi igauan anak-anak dan mak bapak
                                                           nice view ;)

                                                           hehehe wat kenangan


Perjalanan amat tenang sekali sebab ramai yang move out from Melaka, so so kereta tidak banyak di atas jalan raya memudahkan perjalanan kami.Akak suka jew, tiada langsung kesesakan lalulintasπŸ˜†
Tiba lah masa untuk checkin mak ai apa pasal ramai orang kat sini nie? punya lah bersesak dan menunggu turn sambil mata tak lepas tengok ticket dan nΓ³. yang naik kat sskrin. ..dah macam kat JPJ plak.....ade sistem nomor. ...Lama oiii akak tunggu, sampai encik Husband kata cancel kan  jew...memang tak lah kan...dah lah penat tunggu (dekat satu jam jugak ler kat situ)...nak suh cancel plak....buat dek jew....tahan telinga jew


...memang ramai sebab cuti kan....tabah jew...budak budak dah bising dan dah tak sabau nak berendam  dalam tue....dapat jew kunci, apa lagi salin baju dan  moh ler berendam😎😎



                                                 nie budak kalau dapat berendam tak mo naik dah....

so kesimpulannya, memang best , dan budak budak pon enjoyed , tak per kasi can kat depa enjoyed sebab bulan 10 dan nak periksa end year ... tak boleh nak enjoyed sangat-sangat yer

p/s: picture dalam bilik lupa nak snap ler ...adoiiii

9 comments:

  1. Selalu dengar pasal Bayou ni tapi tak pernah pergi. Mahal tak rate semalam bilik dia Nay?

    Nak pergi pergi tempat gini sejak dah tak de anak kecik mcm pelik pulaklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah pergi ...tak per boleh jew bersantai

      Delete
  2. time cuti sekolah tmpt sebegini selalu penuh... happy anak2 ya dpt main air ;-)

    ReplyDelete
  3. Saya serupa hainom OKje... mmg rasa 'pelik' nak masuk tempat2 gini tanpa anak-anak kecik. Semacam je rasanya orang tua dok berendam dan berjimba dalam air tu... hehhehe

    ReplyDelete