Thursday, 25 September 2014

Crocodile Hunter at Taman Buaya Melaka !

As salam ,
Dah pernah pegi taman buaya ? tengok buaya ..mmm kat Melaka nie ade satu taman yang mana semuanya adalah buaya tau , so kalo korang datang Melaka , jangan lupa pi melawat buaya ni tau (cian dia ) dia memang tunggu orang datang melawat die ....heheheh ...location plak dekat jew ngan Ayer Keroh , opposite ngan zoo Melaka ;)

oklah disamping buaya -buaya yang ada tue, korang boleh juga melawat replika mini tugu peringatan pahlawan ...  jom layankan jew gambo-gambo nie ..
                                                 mengenang pahlawan yang berkorban untuk negara
                                  wei , twin tower pon ader tau ;) tak rugi pon kalo masuk sini
 jeng jeng jeng nie lah dia watak utama nyer ;) time nie buaya sedang melepak jew
 dekat sikit ...jangan risau tahap keselamatan adalah amat dititikberatkan untuk pengunjung
cer teka dia tengah buat aper? 
sorry lah gambo tak banyak , biasalah bawa sikecik nie , nak posing pon tak sempat , sib baik buaya nie pandai posing , bolehlah ditempekkan kat sini , ok , sekian laporan dari wartawan yang tak bertauliah , ok jangan lupa untuk visit Melaka , when you visit Melaka meaning you already visit Malaysia .. semuanya ada dI MELAKA  !

14 comments:

  1. lieya ni name je balik melaka tiap bulan tapi tak gi la taman buaya nie heheheeheh..... tapi kene pergi gak satu hari nanti....bawak anak2 kenal buaya ....melaka ni byk tempat menarik kan...tu pasal la kalo cuti sekolah jem melaka..semua dok nak dtg melaka....

    ReplyDelete
  2. tak boleh lah tengok buaya.. entahlah.. rasa seremmmm ajer... huhu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ahaaa .. dah lama kot depa tak pi tengok binatang -binatang nie ... masa dulu pi waktu siabang baru pandai berjalan ... hishis lama betul tue ..

      Delete
  4. dah lama tak pi sana ... dok belek apa buaya tu buat . follow sini 122

    ReplyDelete
  5. pergi jugak cuti sek.aritu..ank2 sibuk nak mandi bukan nk tengok buaya.. huhu


    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa ... budak2 nie kalao dpt air , yang lain diaorang tak pandang pon ;)

      Delete
  6. Salam sis...kat sandakan pun ada taman buaya...Diana baru 2x masuk...masam zaman kanak2 dan tahun lalu...seram bila tengok pekeja dia buat pertunjukkan...

    ReplyDelete
  7. betul tue dik ;)
    zaman kanak-kanak lah yang paling best !!!

    ReplyDelete