Followers

Tuesday, 15 October 2019

#Pray for Japan - Taufan Hagibis

Assalammualaikum Dunia.

Sebagai umat manusia dimuka bumi inii kan... Marilah kita sama-sama berdoa agar Taufan Hagibis yang melanda  Negara Jepun pada masa ini agar cepat-cepat  beredar dari Jepun...
Mengikut media yang melaporkan 70 orang telah menjadi korban Taufan Hagibis...setakat hari ini.

sang langit berubah warna unggu sebagai tanda tibanya Taufan Hagibis sumber : remaja.my


para penduduk sudah bersiap siaga mendengar arahan dari kerajaan sumber : bebasnews.my


Taufan Hagibis adalah Taufan yang paling ganas yang melanda Tokyo, Shizuoka dan bahagia Utara Jepun, Chiba dalam tempoh beberapa dekad.

Marilah kita berdoa untuk keselamatan penduduk Jepun.. Semoga mereka tabah
menghadapi bencana alam ini.
Sebelum itu... Kerajaan Jepun telah mengarahkan penduduk seramai 7 juta untuk berpindah dan menyelamatkan diri dari Taufan Hagibis.

angin kencang dan hujan dibawa bersama  sumber : berita harian

hampir 1 juta penyelamat dan tentera Jepun diarah untuk bersiap sedia
 sumber :berita harian

Kita di Malaysia... Mesti haruslah bersyukur  negara kita tidak menjadi laluan Angin dan Taufan... Alhamdulillah.

Semua picture kredit kat google yakni berita harian ,  remaja.my , bebasnews.my ..

18 comments:

  1. alhamdulillah semua dah selamat. after typhoon pemandangan kat sana indah sekali especially kat kaki gunung semua. tengok diorang update. innalillah pada mereka yang terkorban

    ReplyDelete
  2. semoga baik2 aja...semoga students Malaysia yang ada disana pun dalam keadaan yang baik2 aja.

    ReplyDelete
  3. Doa utk Japan.. seriau nengok taufan tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yang tengok pon seriau๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

      Delete
  4. amiin, aamiin ya rabb.. semoga dipelihara Allah swt dari segala malapetaka hendaknya. Kak ana sedih bila teringatkan pulau kucing di Jepun sana tu :(

    ReplyDelete
  5. kalau dah hampir kiamat nnt mcm mn laa warna langit kan? takutnyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nauzubillahiminzalik... Hanya Allah sahaja yang maha mengetahui.

      Delete
  6. langit warna purple cam citer dragon ball. betul2 jadi rupanya

    ReplyDelete
  7. ๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒน

    ReplyDelete
  8. langit purple tu subhanallah.. cnatik sangat..
    semoga semuanya baik-baik saja di Japan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Dah berlalu... Sekarang nie nak recover plak... Banyak kerosakan ๐Ÿ˜ญ

      Delete