Followers

Wednesday, 18 September 2019

Cucur Udang Baha yang viral di Alor Gajah Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Korang yang datang Melaka untuk 'food hunting' yang memang terkenal sebagai syurga makanan boleh cuba ni yer  😁😁

Menunggu penuh sabar.. Sib baik tak ramai orang πŸ˜†πŸ˜†

🀣
Cucur Udang Baha AG

Cikbunga pun bukan lah 'food hunter' ... Tapi kalau dah lalu sebelah tue... Tengok line clear... Singgah laaa jugak... Nak jugak tahu tang mana sodap nyer πŸ€—

See tak panjang pun nak beratur

Jom order cucur 🦐🦐

Ingat ye... Nama kedai nie

Kejadian hujung minggu ari tue... Kan sambung cuti Hari Malaysia kannn...

Okew jom kita tengok gambau Cucur Udang yang popular kat Alor Gajah😁😁

Cucur Udang Baha 

Portion untuk 4 orang makan 

Rasa nya sekarang lagi senang nak cari lokasi sebab dah ada waze dan encik Google..

Budak nie makan 'otak-otak' 

Muka gumbira makan 'otak-otak' dengan banyak

Apa yang sedap sangat yerπŸ˜†πŸ˜†... rasa nyer Kuah cucur Udang itu yang lain dari yang lain kot... lagi satu cucur Udang nie Korang boleh tambah kalau nak ayamπŸ”πŸ”

Masa cikbunga pi makan cucur Udang Baha ni tak jumpa udang pon... Carilah juga kat celah-celah bedah kann.. Tak jumpa pon... Mungkin bukan musim udang kot 🀣🀣

Okew tue je nak share... Sekarang musim jerebu... Dok umah jerπŸ‘πŸ‘

7 comments:

  1. dulu mmg rajin sggh sini siap beli sos dia tp laa ni jrg msk alor gajah melainkn kalu highway jammedπŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye... Laaa ni tengok ramai yang tapau jer dari dok kat kedai πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  2. Alamak.. part cucur udang tapi udang tak de nie yang musykil.. hehehe

    ReplyDelete
  3. kat melaka tak kuat ke jerbunya cik bunga?jaga diri n anak2 ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ipu sekitar 80 - 140...
      Nekasih yer🌹🌹

      Delete
  4. mama ammi suka suruh belikan sos Baha ni

    ReplyDelete