Followers

Thursday, 14 March 2019

Sakura Malaysia @Durian Tunggal Melaka

Assalammualaikum Dunia.
Sudahkah anda melawat Melaka tahun 2019 ?belum lagi...jadi dengan segera pi carik hari free untuk datang Melaka....kan tahun 2019 adalah tahun melawat Melaka.๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Deretan bunga sakura


Awesome kan๐ŸŒธ๐ŸŒธ

Korang sekarang nie tengah musim sakura ...yee memang nama sakura sinonim ngan Jepun...untuk Malaysia pon ado juga tapi kita bagi nama sakura Malaysia yer...

Nak buat photo shoot kahwin pon boleh



Jika anda datang ke Melaka tempat yang semolek molek nyer untuk tengok bunga sakura adalah di sepanjang jalan ke Durian Tunggal dan juga sepanjang jalan masuk ke Machap Melaka....

Deretan pokok sakura Malaysia akan mengamit suasana pemandangan yang indah...yeรจ..tahu bunga nie.memula popular kat Kedah...so...sekarang dah ado kat Melaka ...mari mari tengok kecantikan ciptaan Allah nie...

Gambar? Oh yer sebab tak senpat nak begenti...cikbunga snap dari dalam keta je dik non...nanti kalau pi lagi baru kita buat photo shoot...

Ambik picture dari dalam keta je

Nama sebenarnya cikbunga tak berapa ingat yang pasti kita panggil sakura Malaysia๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Selain jalan  nak pergi Durian Tungal dan Machap...korang boleh je menikmati view seperti ini dijalan AMJ, Jasin,Air Keroh juga pun ada.๐ŸŒณ๐ŸŒณ๐ŸŒธ๐ŸŒธ

Okew ...jangan ketinggalan untuk menyaksikan keindahan sakura Di bumi Melaka yang bertuah ini.

#visitMelaka2019

7 comments:

  1. kat Kedah pun banyak..bila berbunga tu cantik jer pemandangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaa...Kedah yang memula dulu ade bunga nie ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

      Delete
  2. sakura malaysia=tecoma palida@saintifik
    name tabebuia pollida

    ReplyDelete
  3. Bolehlah fefeeling kat KOrea ye CB hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jew a2ak.๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒณ๐ŸŒณ

      Delete
  4. kalu tipu kata kt sdg bergmbr kat jepun org percaya x?๐Ÿ˜†

    ReplyDelete