Followers

Sunday, 2 August 2020

Mee 'bodo' Melaka Yang Viral

Assalammualaikum Dunia.

Salam Aidiladha semua๐ŸŒน๐ŸŒน

Makan daging korban ke tue๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Okew daging korban kita simpan dalam peti, apa kata kita pergi makan 'mee  bodo' Hassan yang viral tue....

'Mee bodo'


Letak teloq ngan sambal

Rupa 'mee bodo' 


Kedai kat mana, kat Tengkera.,Melaka.
Best ker mee bodo nie, kalau korang nak tahu the best mee Goreng bodo in the world is here,๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Makna nyer memang mee nie sedapp oiii
Customer memang tak putus putus datang
Dan servis terbaik boh... Korang tak yah order, depa hantar terus 'mee bodo' kat meja... Order air jew๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Set lengkap 'mee bodo' 

Okew nie tambahan nak makan 'mee bodo' 
Wajib ado

Taraaa... Dah licin 'mee bodo' ๐Ÿ‘†

Sebab kat situ, memang korang akan makan 'mee bodo' jew.
Customer memang dari berbilang kaum๐Ÿ˜
Melayu, China dan India jadi customer tetap boh.

Mee Goreng Hassan

Waktu buka ๐Ÿ‘†


Ada cara nyer nak makan mee bodo nie, kena letak teloq dan sambal dan juga jangan lupa cuka Melaka dan kicap Melaka ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Korang , mee bodo nie tak der letak hiasan macam macam seperti udang, sotong, ayam bagai... Tak der yer... Cuma mee ngan toger jew☺️ jangan nak komplain plak sebab tak der tahu, fish cake , sawi bagai๐Ÿ˜„

Alamat :
                390 Jalan Tengkera Melaka

Selamat menjamu selera kat 'mee bodo'. Ingat the best mee Goreng in the world ade kat Melaka okew๐Ÿ‘๐Ÿ‘



18 comments:

  1. Dulu dekat sahaja rumah dengan warung ini. Jalan kaki pun boleh. Memang ramai orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa cikbunga datang tue... Hari biasa jew, bukan weekend pon... Tapi memang ramai orang ๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†

      Delete
  2. ni macam lagend betul ni menu ni.. hehe..
    kalo kat utara tok buat mee topek.. hahaha mee kicap n sayur sikit ja hahaha.. tu pun laju da makan..

    ReplyDelete
  3. walaupun ammi kawin org melaka..ammi pun belum pernah cuba lagi sebab bila dah sampai rumah melaka mcm malas je nak kluar rumah dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba lah Sheila Arshad.. Sesekali balik Melaka boleh terjah๐Ÿ‘

      Delete
  4. nak hadap org ramai tu laa satu hal... bla laa surut agaknya baru bleh terjah sini hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaaa... Kena hadap juga orang ramai๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

      Delete
    2. ke... saya kena buat khemah dpn kedai ni supaya dpt mkn awal? hahahaha

      Delete
    3. Amboi... Nak pasang khemah nie๐Ÿคญ๐Ÿคญ

      Delete
  5. Mee bodo sukses bikin aku lapar (lagi) kakaaak .. ๐Ÿ˜Š.
    Terlihat sedap sekali ๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  6. Sempoi betul mee dia.. Tapi ada taugeh la pula.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. dah makan buat2 bodo bangun terus blah, boleh tak.... hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jew... Yg pasti ade org yang bayorkan๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

      Delete
  8. Nanti saya nak try laaa bila pi Melaka

    ReplyDelete