Followers

Wednesday, 29 July 2020

Api-Api Ikan Bakar Kuala Perlis - Tempat makan wajib

Assalammualaikum Dunia.

Api-Api Ikan Bakar 

Kuala Perlis 

View dari dalam kedai

Kuala Perlis, Perlis Indera Kayangan ๐ŸŒน๐ŸŒน
Kawasan Sepanjang pantai ini menjadi tumpuan para pelancong dari dalam dan luar negara terutamanya pelancong yang hendak memasuki Langkawi ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Kiranya sebagai pintu masuk laa bagi para pelancong yang hendak berkunjung ke Langkawi.

Api-Api Ikan Bakar  Kuala Perlis 
Ikan Jenahak ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Sotong goreng tepung Kuala Perlis 

Sup sayur Kuala Perlis 


Okew, selain dari deretan kedai makan yang mengamit kedatangan para pelanggan, pelanggan juga boleh memilih mengikut citarasa masing masing sama ada nak makan dekat dengan hotel atau jauh sedikit ☺️

Ada jew kedai makan yang berhampiran dengan hotels yang menyajikan hidangan panas panas dan bakar bakar juga๐ŸŒน๐ŸŒน.
Cikbunga pilih yang jauh sedikit dari hotel, korang boleh jew google dan klik kat map๐Ÿ—บ️

Ikut jew map nanti sampai lah korang kat tempat makan๐Ÿ†—

Cikbunga sampai pun dah lewat restoran pun nak tutup dah, tapi owner Api-Api Ikan Bakar Kuala Perlis tue memang terbaikk lah, siap  pelawa masuk dan ambik order cikbunga ๐ŸŒน๐ŸŒน

Nie sedappp wooo


Jangan lupa sambal belacan tau๐Ÿ˜˜

Okew jom makan๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†


Yer laaa kannn, dah ler datang jejauh, kalau dia tak kasi masuk kan parah ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Waktu tue customer pun ade dalam 2 hingga 3 family jew... Alhamdulillah dapat juga makan kat  Api-Api Ikan Bakar ๐Ÿ˜ƒ

Makanan pon serve cepat dan korang boleh jew kalau nak air putih ada disediakan, ambil jew nak minum banyak mana pon boleh, selain air putih air sejuk juga ada.

Selain dapat melihat bot bot nelayan masa makan tue, korang juga boleh merasai angin laut diretly haaa,... Syok oiii sebab restoran Api-Api Ikan Bakar dekat ngan laut ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Api-Api Ikan Bakar Kuala Perlis 


Lepas makan, pi merayau sekitar kawasan Kuala dan juga pi mendobi.... Huuuu 

Okew Korang, nak ucap "Selamat Hari Raya Aidiladha", yang balik kampung tue, pandu berkhemah yer... "Biar lambat asal selamat" ๐Ÿ‘๐Ÿ‘


Korang yang sampai Kuala Perlis, diwajibkan makan kat Api-Api Ikan Bakar... Semua makan sedappp sesangat... Laaa nie teringat ingat lagi keenakan ikan Jenahak bakar ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

10 comments:

  1. Layanan baik sanggup terima lagi pelanggan.
    Makanan laut di Perlis ini murah kan?
    Tengok lauk, agak mesti sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan sodap...nie kedai viral... Hage boleh tahan๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
      Makanan yang lain cam kedai kat tepi tepi tue... Murah rasa nyer... Laksa pon baru RM 3.50 semangkuk

      Delete
  2. Menarik betul menu-menu seafood tu..
    Kalau ke Perlis lagi, bolehlah singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan semua sodap sodap belaka๐Ÿ‘๐Ÿ‘

      Delete
  3. wajib singgah kan kalo ke perlis.. rare hidangan di sambal tu kaler kuning. sedap !! saya ritu makan jenahak bakar juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhaiii.. Dok Teringat ingat ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ‘๐Ÿ‘

      Delete
  4. uiiiii layan seafood gituuuuu... smpi ke hujung malaysia ya hahaha

    ReplyDelete
  5. Sesekali dear anies ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  6. Cam best jew ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete