Followers

Tuesday, 23 June 2020

Kuih Keria Antarabangsa Hajah Rahmah di Limbongan Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Hai awak... Cikbunga kat sini okew jew... Cuma wabak kemalasan tetiba πŸ™‹

Tak yah citer sebab apa kan... Meh nak citer peveret orang yang datang Melaka mesti nak pekena coconut shake Klebang ngan kuih keriaπŸ™‹πŸ™‹

Kuih keria hawau nama nyerπŸ™†
Orang Melaka yang bagi nama yer😜😜


Masih lagi terasa kesedapan keledek yang sedap disalut gula... NyummyπŸ˜‹πŸ˜‹
Walau pon ko maki berapi rapi sebab beratuq kan, namun bila dah masuk mulut haa terus senyap haaa gitewπŸ™†

Nak jadi cerita semalam pi keluar nak pi bandar, dan cikbunga nMpak cam okew jew nak beratur beli kuih keria kan... Dengan kerajinan cikbunga 😜😜cikbunga pon pi beratuq... Memula tak der ler gamai orang kan, stress jugak ler sebab kuih nyer lom keluar keluar lagi... Rasa dalam 20 minit jugak cikbunga beratuq.. Tunggu sebab kuih nyer lom siap 🀣 panass jew hati..

Sebab dah lama tunggu kan, cikbunga tunggu sampai keria tue keluaqπŸ˜‚ ingat kan nak cau jee, sib baik mood Syawal ade lagi... Semalam kan 30 Syawal 😁
Jom cikbunga belanja kuih keria  Antarabangsa Hajah Rahmah πŸ‘πŸ‘

Sila jamu mata yer πŸ™‹

Kuih Keria Antarabangsa Hajah Rahmah 

Dapp nyer sampai tak leh bawak berbincang πŸ™†πŸ™†

Penat oii beratuq, tu haq depan akak dari Selangor πŸ‘†

Keria hawau

Okew lah habis citer pasai keria hawau nieπŸ™πŸ™

Nie alamat nyer, korang leh lah Google dan wazeπŸ™‹

Jalan Limbongan,
Kampung Limbongan,
75250 Klebang Melaka.

Buka :setiap hari 11Pagi - 7 Malam

Tutup : Jumaat

#bersebelahan dengan masjid Limbongan ❤️

So yang nak mai Melaka, hati kena kental sebab banyak makanan best best dan kena beratur juga,😘😘😍😍


15 comments:

  1. Hehe dulu dekat dengan rumah. Memang selalu beli walaupun sebelum kuih keria jadi popular.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Laa nie banyak kedai yang jual kuih keria, tapi haq. Nie laaa yg depa carik kanπŸ‘†

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh, takut nanti bersemut plak.nnti gula cair.. So dear. Anies kena mai siniπŸ™‹

      Delete
  3. ni yang hat viral tu kan CB, kak ana tak pernah rasa lagi walau banyak kali dah ke melaka :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,
    Dah banyak kali pergi Melaka, tapi tak terpuka hati lagi nak singgah beli kuih keria hawau dngn coconut shake klebang tu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Saya penasaran dengan rasa kuih keria. Pedaskah rasanya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa nya manis bercampur sama ubi keledek, sedapp makan panas panasπŸ˜‹πŸ˜‹

      Delete
  6. Dah terbiasa beratur dengan norma baru so rasanya boleh hadap ni. Haha. Sekarang nak naik lrt, nak masuk mall pun kena beratur

    ReplyDelete
  7. tiba2 rasa nak pulak..lama tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai le sini... Pekena keria hawau ngan coconut shake Klebang 😘

      Delete