Followers

Thursday, 26 March 2020

Pekena Laksa Penang Lepas Touch Down 😍😍

Assalammualaikum Dunia.

Meh cikbunga nak sambung Cerita pi Penang... Benda pertama teringin sesangat nak makan adalah laksa Penang 🍜

Alhamdulillah selamat mendarat kat Bayan Lepas 😎😎

Nie lah Penang Airport International 

Sepanjang cikbunga kat Penang... Cikbunga tidak sewa kereta sebab adik ipaq cikbunga memang dok sane kan... Sooo cerita nyer...apalagi dia ler yang jadi pemandu pelancong sepanjang cikbunga berada di Penang😎😎

Laksa Penang 

Ayin memang hantu laksaπŸ‘†

Laksa laksa 

Cendol 

Dak abang bawa ABC 

So tempat pertama dia bawa kita orang... Kat pantai "Ombak Damai" tempat nie boleh makan dan tengok ombak haaa gitew🌹🌹

Tapi jauh sikit laa dari airport.... Sepanjang laluan tue korang akan jumpa laksa popular macam "laksa tempurung"... Cikbunga tak singgah pon... Lalu jew sebab nak pi "ombak damai".

Ombak Damai Penang Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ

Jom begambau

Macam tak pernah pi lautπŸ™„ 

Jom tengok gok gambau😜😜

Selain laksa, terdapat hidangan lain seperti kuteau goreng dan jugak Western food serta aneka air... Kena layan diri yer... Order bayar dan tunggu depa panggil 😁😁

Riang ria jumpa laut😎

On the way nak balik terjumpa aeroplane nak mendarat✈️

Nie kat tepi jalan jew nie... Apalagi kita pon stop and take picture. 


tempat nie menjadi tumpuan para pengunjung dari dalam dan luar negaraπŸ‘πŸ‘maybe sebab ada laut kot... Lepas makan terus bedebus dalam laut atau jalan jalan di gigi air sambil mengambil angin laut😁

Ombak Damai dikelilingi pokok ketapang yer kengkawanπŸ™„

P/s:#stayathome days 9

6 comments:

  1. Senanglah nak jalan-jalan ada adik ipar di sana.

    ReplyDelete
  2. Sambil makan laksa tengok laut. Angin bertiup mesti nyaman nak makan.

    ReplyDelete
  3. fevret spot !! kat situuu nak tengok kapal terbang mendarat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah... Banyak juga kereta yg park tepi semata mata nak tgk kapal terbang mendarat... Bunyi nyer tue yg mahai πŸ‘πŸ‘

      Delete