Followers

Monday, 5 August 2019

Cerita Air Terjun Sg. Bantang Bekok Labis Johor

Assalammualaikum Dunia.

Korang pernah dengar nama Bekok? Kalau tak pernah dengar sila Google yer... Terletak di daerah Labis Negeri Johor. Selamat Datang Ke Bekok🌹🌹

Saya dah sampai BekokπŸ˜€

Hutan Lipur yang terpelihara 🌳🌲🌴

Best ke pi sana.. Dalam perjalanan tue... Best jugak laaa sebab semua jalan berturap jer.. Sebenaq nyer pi Bekok sebab menjenguk rumah adik ipar yang baru posting kat situ🌹🌹

Pintu gerbang 

Sila baca yerπŸ˜‰πŸ˜‰

Yang nie juga baca tau 😚😚

Kebun-kebun serta dusun-dusun banyak terdapat di Kawasan Bekok... Yang penting raja buah... Banyak ko.... Durian... Durian... Durian.

2 ketul budak tak sabau nak bedebush

Damai yer

Antara View yang terdapat di waterfall

Ikan pon banyak jer berenang sesuka hati

Pergi sekejap jer... Overnight dan pagi tue pi gegau air terjun Sungai Bantang Bekok.
Itu lah tujuan asal cikbunga kesana... Waterfall... Waterfall..πŸ˜€πŸ˜€

πŸ€—πŸ€—

Jom bedebush

Cantik kanπŸ˜€πŸ˜€

Jom tengok gambau sambil cikbunga mencecehπŸ€—πŸ€—

Keseluruhan... Tempat best... Walau ko kata jauh dari Bandar kan... Pekan dekat jer... So jangan takut kalau tak dapat makan...kedai kedai pon banyak..

Sesekali mendengar usikan Angin dan deruan air terjun amat mendamaikan hati dan fikiran... Unggas Unggas berbisik menyatakan keindahan alam ciptaan Allah tanpa batasNya. 🌹🌹

Nak pergi waterfall? Silalah ke Bekok...

6 comments:

  1. tempat yang best.
    Ada lubuk yang dalam kat atas tu

    ReplyDelete
  2. Cantiknya tempat dia.. Lama tak mandi air terjun..

    ReplyDelete
  3. selalu yg pemes sagil jeπŸ˜†

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaa a... Lama x pi sagil.... Zaman sekolah πŸ€—πŸ€—

      Delete