Followers

Friday, 20 April 2018

Cerita seram on the way to Genting Highlands

Assalammualaikum Dunia.
Alhamdulillah....kami selamat pergi dan balik dari Melaka - Negeri Sembilan-Genting -Perak -Genting-Negeri Sembilan -Melaka.
Terima kasih ya Allah sebab panjangkan nyawa kami sekeluarga . Ini kisah bukan rekaan tau...akak alami sendiri.


Pinjam sat nak posing
Dari Melaka singgah kat rumah adik ipaq Kat Negeri Sembilan....petang sikit baru gerak jalan ...kami pi 2 biji kereta...sampai je kat petronas isi minyak ...dan hujan mulai turun dengan lebat dan juga angin yang mula mengganas.Tahap penglihatan memang tak nampak kat bahagian depan.kami terpisah sebab jalan dulu dan akan bertemu di pit stop yang seterusnya.
3 ketul budak 😎😎
Sepanjang pemanduan my hubby dah rasa lain macam kenapa simpang tak jumpa jumpa lagi...memang pelik ...nie jalan dah nak masuk ke negeri pantai timur.Cuba call adik ipaq dan tanya mane laluan yang nak dituju...nasib line ok dan kami pon pakai 'waze' dan dah sampai satu jalan yang kiri kanan memang hutan je memanjang ...tak jumpa satu kenderaan pon yang lalu...lagi lah akak panik...dalam hati dah baca macam macam ayat dah...suh budak budak baca fatihah dalam hati juga...
Ipoh mali
sampai satu tahap hujan dah behenti  tapi jalan macam entah apa apa jew...dengan keadaan yang sunyi sepi dan gelap gelita....percaya tak hanya kita orang yang guna jalan tue...
Memang ade sign bord 'jalan sedang diperbaiki' tiba tiba hubby kata ape tue...kat tengah jalan dek non ...akak pon istigfar dan mengucap....betul betuk kat tengah jalan..macam tembok tinggi juga...tanah merah yang dibuat tembok...nasib encik hubby pandu perlahan ...kalau laju ...innalillah lah jawabnya....dah lah kawasan tue tak der orang....mengigil kepala lutut jap...
Mandi air terjun kat Perak
Sepanjang kat jalan dari kiri kekanan bukit tue...ade laluan kecik kat bahagian repi tue....baru yang first time kalu memang akan rasa cuak..jalan lagi kat depan dah lega sikit jumpa motor ...berani nyer sorang sorang lalu situ...mungkin orang asli kot....
Ada rasa bau wangi jew....dalam hati diam tak bunyi ...baca macam macam surah...sampailah satu kawasan yang ade lampu tapi macam kosong...macam kem latihan...entah nama tak ingat plak...chemor kot ...jalan terus....sib baik jumpa  kat pit stop...behenti dan makan.
Tengok pekerjaan dak kakak nieπŸ€—πŸ€—

Memang mencabar travel kali nie...tapi kan dah sampai genting hilang jap rasa takut tue..
Ikhtibar bagi kami dan kita haruslah berwaspada jika melalui kawasan yang kita tak pernah kita lalui...

Oklah tue lah cerita seram akak. πŸ‘»πŸ‘»

14 comments:

  1. Ape sebenar nya ? Salah jalan? Jalan diperbaiki? Or ditutup hijab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wallahualam
      Masih misteri lagi...

      Delete
    2. Huwaaa... Takut plak nak pi Genting...

      Delete
    3. Genting okew jew😁😁
      Laluan yg lain ...kalau ikut highway yak der masalah kotπŸ€—πŸ€—

      Delete
  2. dah boleh jd filem ni cik tim aduh duh duhhhh

    ReplyDelete
  3. p/s g genting x sggh umah sy punnnnn

    ReplyDelete
  4. Gambaq kakak tu sesuai jugak dgn cerita seram mama hihi.... nasib berkonvoi ye CB, kalau kita kita aje mau berganda seramnya tu. Kenapa ikut jalan lama? Tak ikut highway?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase kejadian dah separate...tak konvoi lagi
      Dah nak jadi cerita kan....

      Delete
  5. Allah.. Mujurlah tak ada apa-apa yang jadi.. Alhamdulillah, sis sekeluarga dilindungi Allah..

    ReplyDelete