Friday, 20 January 2017

Kembara Zoo Melaka - Entry tertunda

๐Ÿฑ Assalammualaikum Dunia ;) 
Pergi zoo, hohohohoh , dah lama kot tak masuk zoo, dulu ade laa pi zoo Taiping , malas nak jalan naik tram jew .... satu pusingan , cam tak best jer kan , well , option nie baik untuk mak mak yang ade anak kecik dan juga warga emas .
 
                                                                   welcome board

Zoo Melaka , agak terkenal jugak lar kan , rasenya  ramai yang dah pergi melawat zoo Melaka , akak pon lama giler tak pi zoo Melaka nie , since 2008. Haaa dah jadi sejarah tau ..



 

so moh ler kita melawat haiwan -haiwan yang ado di zoo Melaka ;)


Gerak dari rumah memang awal ., sebab , cuti kan , plan nak pi hari Ahad , tapi ujan turun dengan lebat selebatnya ;( , so , hari Isnin hari tue , sempena cuti Maulidur Rasul , dalam pukul 10 cam gitew dah tercongok kat Zoo Melaka . Ingatkan kitew yang paling awal , mak oii , ramai plak orang yang datang menziarah Zoo Melaka , pening jap tengok orang yang ramai .. sib baik tak pitam .




 



                                                          jom tengok kwang soo


2  sejoli ehh
Terkejut juga masa nak entry zoo Melaka, mak aiii kemain mahai giler ticketnya , tak tahulah untuk 5 tahun akan datang mungkin akan naik lagi , well even ko tengok price dia agak high , but memang hari kejadian ramai giler , nak park kete pon kena tunggu turn , haaa ko mampu nak tunggu . Ni harge dia untuk 12 Dec 2016, per entry  ; -

Kanak-kanak age 4 year till 12 - RM 7.10
Dewasa age 13-59                      - RM 17.00
Warga Emas                                - RM 7.10

 
p/s: Picture tak banyak snap , haiwan pun tak banyak dalam tue , banyak tempat sedang direnovate .

16 comments:

  1. mesti byk da kn perubahannya? da berkurung sy x kesana

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaaaa , tak banyak haiwan , sedang dibaikpulih ..

      Delete
  2. eh..ada 10sen lagi?
    mesti best kan pergi zoo. :)

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Terima kasih datang dating kat blog saya.
    Blog puan nampak ceria. Biar kita sama sama ceria berblogging.

    ReplyDelete
  4. Waaaa...seronoknya gi zoo...
    Kiter pun dah lama x gi zoo..
    Bulan 11 hr tu gi Melaka tapi lalu jer kat zoo..
    Ajak mak gi zoo negara pun servey tiket mahal giler..Kalau plus tiket panda lagi giler2..
    nak murah sikit kena la jadi kanak2 @ citizen...hahaha.

    ReplyDelete
  5. Pesal harga tix ada lebihan 10sen....gst eh

    ReplyDelete
  6. Tix mahal yat amat x berbaloi masuk klau beberapa ekor binantang jek..lain dah pupus ke? ๐Ÿ˜œ

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue ler pasai , cek tak tahu pon , tgk ramai giler org melawat huhuhuhhu... tp ade je show haiwan like burung and gajah , x tgk pon gamai umat kat situ .

      Delete
  7. last pegi zoo thn 2013 atau 2014. zoo taiping ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  8. wahh sonoknyer bwk budak2 gi zoo melaka mkcik kann.,

    ReplyDelete
  9. e'eh mahal nyer rege tiket?!
    aduhai. aida ada bwk anak2 few years back, x semahal tu kot.
    kat dlm tu pun bagi aida x ler byk sgt haiwan.
    x berbaloi plak rasa nyer dinaikkan harga :(

    ReplyDelete