Thursday, 13 October 2016

Penangan 'Fashion Blogger'

Assalammualaikum Dunia ;)

Beruntunglah sesiapa yang menjadi 'Fashion Blogger' Korang semestinya menjadi ikutan follower lantaran berfesyen mengikut peredaran masa atau dikenali sebagai 'up to date' pada masa kini .
 

As a Fashion Blogger
 

Sebagai 'Fashion Blogger'korang akan mendapat jemputan untuk menghadiri majlis berprestij serta fashion show dan melihat sendiri pelancaran produk dan fesyen terbaru serta mendapat bermacam-mcam info terkini yang berkaitan dengan fesyen . (suka3x)

Dan yang paling best korang pun akan dapat barang juga untuk diguna pakai tau ;)
 
 

Best , best , best seronok wei .Meh kita tengok apa yang perlu ada bagi seseorang itu untuk menjadi 'Fashion Blogger'


PERTAMA

Anda haruslah mempunyai pengetahuan yang cukup meluas mengenai dunia fesyen. Apakah fesyen terkini yang paling digemari, trend forecast dan apakah trend-trend yang harus dijauhi.

KEDUA

Minat sudah mesti. Tanpa minat terhadap fesyen, pastinya anda tidak boleh menulis artikel yang baik untuk dibaca oleh pengikut anda. Oleh itu, seorang fashion blogger adalah seorang penggemar fesyen.

KETIGA

Good taste in fashion. Fashion is in your blood! Untuk ini, anda harus rajin membuat kajian dan bereksperimen.
 

KEEMPAT
PR yang bagus atau boleh berkomunikasi dengan baik. Kadang kala seorang fashion blogger diharuskan untuk menghadiri majlis-majlis pelancaran yang dihadiri oleh nama-nama besar dunia fesyen yang lain.
 
Haa , siapa ade ciri -ciri kat atas sila angkat tangan !!! kitew pon nak belajar kat awak ;)
 
 
p/s: korang kalau nak tahu lebih detail lagi sila klik www.zalora.com.my









 
 



 

10 comments:

  1. best sebenarnya jadi fashion blogger ni, ramai pengikut. kemudian mudah dikenali ramai. tapi susah sikit nak jumpa fashion blogger lelaki. hehe

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  2. Titew sgt x sesuai jd fesyen blogger sbb x reti nk berfesyen ni kalau jd travel blogger its me heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pi travel pon pakai cecantik juga ;) leh jd ikutan tau ;)

      Delete
  3. Kalau nk discuss pasal travel anytime

    ReplyDelete
  4. Kalau tgh mengantuk pastu dgr cite pasal travel je celik luas tau mata ni ;p terus segar jek heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitew pon suka dengar citer travel jugak !!!

      Delete
  5. SS serabai x reti pesen bagai... hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pakai ape pon nampak kemas jew CB tengok ;)

      Delete