Followers

Thursday, 14 February 2013

PEREMPUAN a.k.a WANITA

PEREMPUAN a.k.a WANITA
PEREMPUAN  apa maknanya bagi korang yang diluar sana ?
dari baby disayangi oleh parents, menjaga segala kelakuan dan adat sopan ..sentiasa ayu (hahahaaa like me)
Zaman berubah , adakah arus masa yang semakin kita tak dpt nak kejar ini akan mengubah erti kata makna PErempuan a.k.a wanita? bagi ku sama jer , selagi hidup dimuka bumi Allah ini , inilah yang harus ditempuh oleh setiap kami ....emmmbetui ka ... ? tp ader juga yg dimanjai oleh parents sampai segala tindak tanduk mesti diketahui mereka ... takkanlah? abih tue kalo dah marrige cam ner ? tak kan mak bapak nak dok satu bumbung which reason her daughter can not seperate with them .. can not .... OGM? but until when ?... for ,me its realy very goods as such parents think like that but parents must know and must let go her daughter to live herself ... can learn independent ma... lets say , how long ... how many times to want you daughter still same before and after marrige  no changing event already have kidssss...can not right ..
why a.k.a aku nak marah nie ?
sebenarnya sebagai perempuan aku dpt merasakan bahawa memangler kita nie org pompuan mempunyai banyak keistemewaan dan akal fikiran yang diberikan oleh Allah..honetsly i'm proud to be a perempuan ...hehehee... korang yg baca entry ini jgn mare ye.... don't be angry ....
perempuan ----> sekolah--->university--->working---->marrige----> mom--->
take care parents ....>take care hubby ....>take care household....>care kids.....>
banyaknyer kerja pompuan kan /....memangler kita gembira tinggal dengan org kita sayang dan juga carry about yoou ....this life a most important is a ' be a honest to yourself', love your job , make your drem will be mine, care your health for long terms coz care kids until their life success ...mmmwhat happen to me ... this title already run away from the entry ...
ok ... never mind , for lady , as your life make sure your lovely family lives happily .

so the question is , it is so hard to be a lady ? thats not a lady only but overall in real life .

No comments:

Post a comment