Followers

Wednesday, 17 April 2019

Persediaan Ramadhan 2019 #duthlady

Assalammualaikum Dunia.

Korang kita semua dah nak sambut Ramadhan balik...lebih kurang dalam 2 minggu je...semoga dipanjangkan umur untuk bertemu Ramadhan tahun ini...aminnnn

#duthlady kurma 

Bagaimana persiapan Ramadhan tahun nie...mesti sukar untuk anak- anak yang pertama kali belajar berpuasa ...InsyaAllah dak Rayyan diharap dapat belajar perlahan-lahan tahun nie...

Pilih ler mana satu

Paling mencabar adalah untuk kejut depa sahur....lepas sahur depa tidoq balik...dan bila nak kejut sekolah memang banyak drama ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Cikbunga pun dah sesiap google resepi yang mudah dan lazat dan yang paling penting mengenyangkan....dan lagi satu #duthlady sekarang ada membuat keluaran edisi ramadhan ...susu bercampur kurma....wahhh bukan setakat anak-anak je boleh minum...mak bapak pun boleh jugak๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Pilih je kedua -dua nyer

Korang cepat dapatkan #duthlady dan rasai sendiri kesedapan nyer .
Semua dah tahu kebaikan susu kan...dan kebaikan buah kurma ....bila susu +kurma memang satu gabungan yang mantap dan kurma adalah makanan sunnah.

Aksi dak Rayyan๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Ok itu je Cikbunga nak share untuk kebaikan bersama ๐ŸŒน๐ŸŒน

6 comments:

  1. wah best nya ada menu baru. dah tak yah nak susah buat sendiri susu + kurma ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. but seriously memang sedap wakkk ;)
      cuba tau .. unutk Ramadhan nanti .

      Delete
  3. belum sempat rasa yang kurma tu sebab jumpa calpis kurma dulu. so sambar calpis lah hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kan budak budak nie.bukannya nak minum...last last mak nuer yang perabihkan

      Delete