Tuesday, 8 November 2016

Tukar Alamat dengan SPR -Suruhanjaya Pilihan Raya

Assalammualaikum Dunia ;)
Korang yang dah lama dok merantau dari negeri kelahiran masing-masing , silalah menjalankan tanggungjawab sebagai warganega yang berkhemah ;)

Sila tukar alamat untuk mengundi yer kengkawan ;) , namun begitu sebelum korang pi kaunter SPR, make sure alamat  dekat kad pengenalan telah ditukar dahulu , kalau tak sia-sia jew pi hulur IC kata nak tukar address, tp kat IC still pakai alamat kampung. (depa tak terima tau kalau alamat dalam IC tak tukar )

Kaunter SPR nie , kat mane-mane pon ade , tak perlu risau , ade juga kaunter yang dibuka kat mall, kat UTC dan ade juga dibuka di tempat kerja masing-masing kan ;) - ikut kes tertentu .

baju dari SPR
 
Tak nak lah nanti hari kejadian tak mengundi sebab tak sempat nak balik kampung gitew .
'mase CB pi tukar , pas tue orang SPR tue bagi t-shirt kat kitew , nie nasib jew tau sebab takut stok dah habisss .Jangan plak ko mention kat blog CB kata tukar alamat dapat baju , tak kan haruuu ' kang tak pasal-pasal jadi viral plak kang ' - sape nak jawab haaa .

p/s: untuk memudahkan kite supaya tidak berasak-asak nak balik kampung time pilihanraya nanti ;) - saya dah anda biler lagi !!!!

31 comments:

  1. Berbaloi jugak ye Nay, dapat baju. Cantik gak kaler dia tu kelabu.....

    ReplyDelete
  2. he he he
    orang bagi , kite ambik jew ;)

    ReplyDelete
  3. ehh kebetulan...akak pun baru2 ckp nak pi tukar pusat mengundi....dah dok sini so nak ngundi p utrajaya laaa...mgu depan laa akak pi tukar alamat kat ic dulu....

    ReplyDelete
  4. lambang pd baju tu yg mahal ;-)

    ReplyDelete
  5. sy mungkin x tkr melainkan sy pindah ke london hahahah

    ReplyDelete
  6. Alaaa x nak la tukar confirm x dpt tshirt tu sbb dh habis 😝

    ReplyDelete
  7. Ada tempoh masa x utk tukar tempat mengundi?

    ReplyDelete
  8. X boleh tukar online ke pusat mengundi sbb malas la nak peg kaunter SPR tu

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat T-shirt free!! Saya pun dah selamat tukar alamat IC dan tukar tempat mengundi :)

    ReplyDelete
  10. wahhhh untungnya...

    awat i p tukaq alamat tak dapat pun. hihihi

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Saya tak nak tukar alamat kad prngenalaan.
    Saya tak nak tukar alamat lesen memandu.
    Saya tak nak tukar alamat passport.
    Saya nak cari bini je.

    ReplyDelete
  13. Betul tu... saya ni dah lama merantau tapi mengundi kat kampung jugak... kena tukar ni Harap2 sempat sebelum next PRU

    ReplyDelete
  14. p/s terima kasih byk2 sbb bom blog sy...

    MAY ALLAH BLESS YOU...AMINNNNN

    ReplyDelete
  15. haa, belum daftar and belum tukar tempat lagi. thx for reminding :)

    Salam singgah dan follow by mek :)

    ReplyDelete
  16. singgah sini. tq sudi singgah sana.. x merantau jauh duduk setempat jer.. hii..

    ReplyDelete
  17. eehhh yer lah... saya dah tukar alamat sejak pindah rumah sendiri..tapi tak dan nak tukar tempat mengundi lagi,,,masih lagi shah alam di hati ku giteewww..tapi..eerrr... kat sini.. ca ya nun alif la pulak.. hurrmm...

    ReplyDelete
  18. ooo..skali dgn ic kna tkr ye...
    huhu//

    ReplyDelete
  19. Wah dapat baju free.. Ok. Nanti nak pergi SPR :)

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete