Tuesday, 23 August 2016

REVIEW : SUICIDE SQUAD

Assalammualaikum Dunia ;)

 Hollaaa ;) bye bye Rio , Tokyo kami datang 2020 .

Berakhir lah episod kat Rio , tunggu 4 tahun lagi kat Tokyo plak , so , sesiapa yang nak pi Jepun , meh kita menabung dari sekarang , untuk Tokyo 2020.

Apa apa pon , tahniah kat team badminton , you all memang awesome ;)

okey, moh kita layan citer SUICIDE SQUAD ,fefiling zaman superhero hahahahah.... seronok bai tengok citer nie ,

kisah ni , bermula selepas kematian Superman , di zaman era Batman (Ben Affleck) , terdapat sekumpulan manusia yang agak pelik yang melakukan jenayah huhuhuhuhuh....diorang nie telah di aim oleh seorang wanita yang dipanggil Waller, yang mana kerja nya adalah untuk menjaga keselamatan United Stated dari ancaman makhluk asing gitew,.Si Waller nie telah menangkap mereka mereka yang ade kuasa dan ditempatkan di sebuah tempat rahsia , untuk tujuan kepentingan USA .

Mari diperkenalkan , actor da actress  SUICIDE SQUAD, ni terdiri dari ,

Will Smith sebagai Deadshot

Jared Leto sebagai Joker

Margot Robbie sebagai Harley Quinn

Joel Kinnaman sebagai Rick Flag

Viola Davis sebagai Amanda Waller

Jai Courtrey sebagai Boomerang

Jay Hernandez sebagai El Diablo

Adewale Akinnuoye - Agbaje sebagai Killer Croc

Ike Barinholtz

Scott Eastwood

Cara Delevinge sebagai June Moon / Enchantress.

korang tengok pelakon pon best , citer nie memang ler best , memandangkan nie citer adiwira , base on komik , so korang tak yah ler pelik , ke ape sebab ni memang citer animasi kan , untuk bebudak memang best laa, sebab citer adiwira memang masuk jew dalah dunia diorang .

So the end story mestilah adiwara menang , akan tetapi depa nie terikat ngan si Waller ,mmmm memang kena masuk penjara ler , si Waller nie juga telah memberi fail sulit SUICIDE SQUAD kat Batman lol ... . ..dah habissss .... riview simple jew dari aku ;)


p/s: tinggal lagi satu jew nak wat riview, next week dah cuti Merdeka , so selamat hari Merdeka Malaysia !!!! 

10 comments:

  1. tak sempat tgk part waller bagi file kat batman. maybe ada sequel lak pasne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaaaa last part .... awak keluar dulu biler citer dah habisss .... ade sequel sikit kat hujung nya

      Delete
  2. sy dpt tix tgk cite ni tp beri kt org lain sbb nyer... game ni based on cite2 adiwira..so sy x berapa minat kalu genre mcm ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula mula tue memang semacam jugak lahhh ... tp kental jew jiwa raga nieee haaa

      Delete
  3. Alahai.....cite cite adiwira ni mmg tak masuk betul dalam kamus hidup mak NR...Maklumlah dah purba kot hihi

    ReplyDelete
  4. Alahai.....cite cite adiwira ni mmg tak masuk betul dalam kamus hidup mak NR...Maklumlah dah purba kot hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite layan kan jew walau x berapa nak masuk hahahaaa

      Delete
  5. adeh..semua nama artis tu tak kenal..kalau artis Korea kenal lah eheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM tq drop sini ;)
      JM kenal kpop jew hehehehehe

      Delete
  6. terbaik cita nih ala2 superhero gla

    ReplyDelete