Followers

Monday, 28 February 2022

Cameron Valley Tea House 2

Assalammualaikum Dunia.

Lebih kurang 500 meter jew dari Tea House 1...kat sini lebih cantik View dan boleh naik train untuk jelajah dan menikmati panorama indah di ladang teh Cameron Bharat ✌️✌️

Port wajib bergambau😘😘

My precious 

Bharat Group 🌹🌹

Korang kalau dah bayar kat Tea House 1, gelang tue jangan buang, boleh pakai untuk masuk Cameron Valley 2😁😁

Kalau dah buang gelang tue...bayar jew larπŸ˜…πŸ˜… cikbunga tak naik pun train... One is reason adalah nak merasai sendiri pahit getir hidup ini turun dengan berjalan kaki menyusuri trak Cameron Valley Yang disediakan...


SubahanaAllah

Zaman kecik kecik

MasyaAllah 

Ruangan tinjau

 Korang jangan memandai plak nak terus belasah jew masuk kat ladang tue... Kawasan agak curam yer... So kena lah ikut track yang disedikan😎😎

Wow.. Memang terpesona.. Tiber Tiber lagu kuch kuch hota hai berkumandangπŸŒΉπŸŒΉπŸ“ hahaaa... Bolehlah ko peeling.... AaaaaaaaaaaaπŸ˜€πŸ˜€

Kat sini pun ada disediakan tea house, kita orang tak masuk pun sebab kan dah breakfast kat Tea House 1πŸ΅πŸ“πŸŒΉ

Huhuuuu budak banyak akal nieπŸ˜€πŸ˜€

Pit stop lagi nak turun bawah 

Bahagia dimana mana

Sayup picture nie 

So kat sini, cam biasa dikkk, stamina kena mantap,kalau tak larat nak jalan boleh jew naik train... Sediakan duit jew😁

Kat sini lar ko rasa macam nak buat video clip tau... Siapa siapa yang kaki tiktok tu... 

Haaaa sini lar tempat nyer kalau nak bertiktok kat ladang teh yang indah githew πŸ˜†πŸ˜†

Jom ler tengok gambau yer✌️✌️

Till then. 
Staysafe 🌹🌹

Saturday, 26 February 2022

Beli Teh Cameron Valley Yang Viral Itu

Assalammualaikum Dunia.

Satu picture before leaving tea plantation 

Kat tepi pintu kedai... Lupa plak nak snap dari luar... Hentam saje lar labu... 


Dah penat  naik tangga, turun tangga memang happy ko....
Haaa naik tangga mengcungap baq hang.. Dah macam mendaki tangga kat Batu Caves🀣🀣 

Sapa pernah mendaki tangga kat Batu Caves✌️✌️cikbunga dulu pernah mendaki ikut rombongan sekolah kalau tak silap... Sekarang ni dah jadi kuil 😎😎

Jom beli Teh Cameron Valley 

Antara pilihan teh

Rasa macam nak ambik tiap satu flavours yang ado

Semesti yang terpopular kannnπŸ“πŸ“

Dah penat penat kan, terus lar masuk kedai tea shop😘😘. 
Masa kita orang sampai depa tengah promote teh berperisa lemon grass dan juga halia kot... Depa bagi lar kita rasa macam masuk mall githew... Dalam paper cup yang kiut miut tue... Dak Ayin asyik ulang ambik yer 😬😬

Antara teh yang ado😘

100% Highlands Tea

Sama ke gambar yang kat atas tue πŸ˜€πŸ˜€

Suasana di kedai Tea 

Jom tours dalam kedai dan apa yang ada dalam kedai tea. Shop nie🍡🍡

Lepas puas membeli belah, jom kita pi Cameron Valley 2 plak. Tak jauh dah dari Cameron Valley 1... Apa yang istimewa nyer... Tunggu cikbunga berceritaπŸ™πŸ“πŸ΅

Staysafe 🌹🌹

Friday, 25 February 2022

Apa Ada Kat Ladang Cameron Bharat Valley 1

Assalammualaikum Dunia.

Meh nak citer laju laju, banyak entry tertangguh nie... Tambahan pula Penularan pandemic yang semakin mengganas.. Ramai yang sudah  terkena positive dan terkesan.. Termasuk cikbunga sendiri.. Nanti nanti bila dah bertenang baru nak buat entry pasal Covid-19 πŸ™„

Saujana mata memandang

Ini harta ana yang punya πŸ™„πŸ™„


The real daun teh✌️

Yer... Buat lar apa apa pun

3 ketul budak di ladang teh 

Mai mai 😎😎

Setelah penat melihat kekayaan duniawi🀣

Well, sebab cikbunga kan kaki ambil gambar, dan memang yer gambar kat Cameron banyak... Sebab kenangan itu tidak boleh dibeli dimana mana😘😘

Sambung citer pi Ladang teh Bharat Group.. Ada dua version tau... Nie version pertama 😁😁

Ingat pergi hari biasa tak ramai orang kan, namun sesetengah tempat memang tiada orang... Haaa ko rasa macam orang kayangan plak sedang bercuti.. Sedang kan hakikat nyer... Tahu tahu jer lar😁😁 ada tempat yang ramai juga orang... Mungkin ikut timing kot πŸ˜…

Jom kita...Semak apa yang ada kat Ladang Teh Cameron Valley 1 ni,... Haaaa... Semesti nya lah ladang teh.. View dia sangat memukau pandangan githew... Tetapi jangan tertarik dahulu, sebab ada lagi  ladang teh yang lain boleh  buat ko nak nyanyi lagu hindustan haaa githew 😘😘 nyanyi nyanyi guling gulingπŸ˜‚πŸ˜‚


Memang citer dia macam ni lar, mesti lah tengok daun teh yang secara realπŸ˜€ boleh pegang pegang, haaa jangan gatal nak petik plak,πŸ™„πŸ™„

Memang mata tak pernah jemu memandang daun teh yang yerbentang luas dan menghijau😊😊 lagi seronok kalau ada rumah kat situn😁😁 dan lagi gempak kalau itu semua  harta ana yang punya πŸ˜†

Cameron Valley teh


Hai Cameron Valley 

Kasi satu posing sini



Sekali lagi 😎✌️✌️


Dah pandai turun kenalah pandai naik plak



P/s: nak enter ladang teh kena bayar RM 3 bagi dewasa dan free untuk kanak kanak bawah 12 tahun

Okey till then. 

Staysafe🌹🌹






Thursday, 24 February 2022

Cameron Valley Tea House 1

Assalammualaikum Dunia.


See ramai orang

Cameron Valley Tea

Gambau curi ni

My sweet daughter 

My lovely Rayyan 

Save sini banyak sikit

More and more

😘😘

Still Rayyan 

Pengembaraan diteruskan dengan menjelajah ladang teh yang terkenal di Tanah Rata, Cameron Valley. Cameron Valley ini adalah dari Bharat Group Plantations 😁

Ladang Cameron Valley ada 3 kalau tak silap tetapi yang terpopular adalah Cameron Valley 1 dan Cameron Valley 2.

Nak masuk melawat ladang kedai bayar ye dek non... Pas tue pakai tag niπŸ‘†

Nampak takπŸ‘†

Panorama indah ladang teh Cameron Valley 

Capture satu sini


Mestilah letak muka kat sini kan

Mat yin

My sweetheart 

Kita terjah Cameron Valley 1 dulu lah 🌹cikbunga pergi waktu pagi, pepeling nak minum teh sambil menikmati View ladang teh kepunyaan sendiri😘😘 berangan jew wak😎

Suhu mamang sejuk ler... Pakai baju tebal tau.. Pepagi dah datang sini, mestilah nak bersarapan kat Cameron Valley 😘sampai sampai jew orang dah ramai... Mmm ingat kita awal, ada lagi yang awal bai πŸ˜‚πŸ˜‚

Apa apa hal carik meja dulu yer.. Pastue barulah beratur.. Cikbunga perasan ramai pekerja disini terdiri dari warga Nepal dan Bangladesh 😬😬 kalau cikbunga muda remaja,. Memang cikbunga apply keja kat siniπŸ˜‚πŸ˜‚

Cer tengok picture yang mewakili kegembiraan alam semesta πŸ˜€πŸ˜€

Nanti cikbunga citer pasal kedai teh dan juga apa yang ada kat ladang teh Cameron Valley.. Banyak gambau takut hang akπŸ˜‚πŸ˜‚

Staysafe 🌹🌹