Followers

Monday, 17 October 2022

Roti Ular untuk sarapan pagi atau makan malam๐Ÿ

Assalammualaikum Dunia.

Halloooo... Korang kerje ke tue... Samalah kita... Tunggu cuti Deepavali plak...tiberrr

Okew nak share lah hari tue, ada pi makan roti canai... Ehhhh ada roti baru lar, roti Ular.... Haaa berani tak nak makan๐Ÿ๐Ÿ

Ni lar ghupa roti ular ๐Ÿ๐Ÿ


Jom makan... Bismilah... Jangan patuk teman yer๐Ÿ

Bentuk jew cam ular tapi rasa roti lar, cuma ditambah cheese dan juga gula,... So sedapp 

Up kat sini jew gambau nyer. . Tak ambik banyak punnn nsnti orang kata jakun plak๐Ÿง

Heheee... 

Oh yer kat kedai nie Sebenarnya ada macam macam hidangan. Nasi lemak dan. Nasi kukus... Haaa. Kome pilih jew lar... Kuah pun ada pilihan,. Nak kari ke Kambing ke... Ikut tekak memasing yer๐Ÿ˜€

Till then and happy Monday ๐ŸŒน๐ŸŒน

Friday, 14 October 2022

Makan Mee bodo Hassan kat Tengkera

Assalammualaikum Dunia.

Mee bodo Hassan ๐Ÿ‘†

Tengok lar ramai orang๐Ÿง๐Ÿง

Ini adalah kali kedua merasai mee bodo Hassan yang popular itu. 

Masa hari kejadian adalah hujan, dan sementara nak menunggu 3 ketul budak yang ambik ujian taekwondo, jom ler kita makan dulu.. 

Mee bodo Hassan nie memang penuh jew.. Tambahan pula adalah hari Sabtu, maka berduyun duyun lah orang masuk dan keluar dari kedai mee bodo Hassan nie..

Dekat sign board memang tak der perkataan mee bodo Hassan... Erkkk jangan ko carik plak memang nan had...

Tapi hati memang kena kental tau kalo nak makan mee bodo nie... Sebab nak tunggu turn... Okew korang tengok jew lar gambau nie yer✌️๐Ÿ˜Ž



Alamat ๐Ÿ’ฏ 
390 Jalan Tengkera, Kampung Lapan Tengkera, 75200 Melaka

Buka setiap hari 7.30 pagi sampai 10.45 pagi, tutup hari Khamis..

Depa. Jugak yang berniaga mee sup Tengkera ✌️

Wednesday, 12 October 2022

Ujian peningkatan Taekwondo October 2022

Assalammualaikum Dunia.

Yaaaa dah 2 tahun tak ambik ujian nie, so tahun ni alhamdulillah... Bolehlah depa ambik untuk peningkatan.

To keep 1000 memories 

With madam and master 

Masa hari kejadian tue macam tak ramai peserta jew... Tak ramai pi hampir 300 orang jugak laaa..

Kita minum duluuuu

Tiberr... BTS... Boleh dapatkan di 7E berhampiran anda

Woi... Awat lak tue... 

Ooo... Dia tengok dak Rayyan ๐Ÿ˜‚


Buat first time dak Rayyan pun joint juga... Dia baru jew. Joint tahun nie... Kena paksa... Dia kalau boleh tak mo masuk apa apa... Banyak cantikkk... 

Ready semua 

First rules

Dengar arahan 

Ok let's practise 

Rayyan masa test๐Ÿ‘†

Akak masa test

Dak abang masa test✌️

Okew jom tengok sekitar suasana semasa. Ujian peningkatan Taekwondo diadakan. 

Ok until we meet again on the next level ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Heheee, nervous sikit kata nyer

Jumpa orang penting after test

Thanks your kindness and encourage ๐Ÿ™

By the way, this test already done on 08 October 2022 ๐Ÿฅ‹๐Ÿฅ‹

Till then. 

Tuesday, 11 October 2022

Tanjung Bidara Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Pantai Tanjung Bidara, pantai nyer bersih dan lndah mengamit pengunjung untuk beriadah sambil menikmati pemandangan laut yang mendamaikan. 

Panta Tanjung Bidara Melaka 

3 ketul budak bergumbira

Berkelah juga adalah aktiviti yang paling disukai oleh pengunjung. Oh ya, jangan salah masuk pula, sebab sebelah nyer adalah Kem Terendak๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Cikbunga singgah pun dah petang dan cuaca pula mendung dan kedatangan kami di sambut oleh titisan titisan gerimis... Oww,... Budak budak nie laaa penat dah mak larang... Depa bedebush jugakkk

Syok nyer depa

Cuaca mendung jew

Kanak kanak terbahagia


Kata nya dah lama tak.mandi laut๐Ÿ™„๐Ÿ™„
Sib baik standby baju.. Sambil melayan depa mandi laut, kedengaran kugiran ehhh bukan orang menyanyi kat bahagian atas, ada deretan kedai makan kat situ... Layan lagu yang depa main ๐ŸŒน

Sebelum matahari melenyapkan sinarannya, jom ler kita balik... Oh yer, boleh mandi, kawasan untuk mandi ada disediakan, pi kat deretan kedai dibahagian belakang kedai... Bayaran untuk mandi adalah RM1.00 dan untuk ke tandas adakah sebanyak RM 0.50 sahaja.

Kalau takut dilambung ombak, jangan be rumah di tepi pantai... Tiberrr 

So relax and tenang

Jom tengok kawasan sekitar✌️✌️

P/s: dulu kecik kecik rumah dekat ngan laut... Memang selalu mandi laut.. Sekarang dah tak mo mandi laut... Sebab leceh nak mandi ngan air biasa lagiii... Pas tue sun burn... Teringin nak mandi kat pulau pulau cantik kat Malaysia plak๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Thursday, 6 October 2022

Jumpa kartunis Sireh Komik Ujang di Pesta Buku Melaka 2022

Assalammualaikum Dunia.

Masa kejadian tue hari Ahad 2 October 2022...haaaa pi hari last... 


Meet kartunis sireh

Sain bang haa kat situuu

Mestilah bergambau kenangan 

Simpan sini

So far tak der lar crowded dengan pengunjung.... Ok laaa boleh pilih pilih dan dan dengar sesi talk yang ada pada waktu itu. 

Well, pi kiosk kartunis... Apa lagi beli majalah ujang dan kita bersesi gambau dengar kartunis Sireh ✌️
Sempoi jew orang nyer... Korang jom tengok gambau kejadian๐Ÿ“๐Ÿ‘“

Mari masuk 

40 Pesanan Terbaij

A Samad Said

Kiosk KPM

Syok kat siniii

Pesta Buku Melaka telah berlangsung pada 27 September sehingga 2 Oktober 2022.
Oh yer khabar. Nyer Ketua Menteri Melaka yang metasmikan pesta buku pini๐Ÿ‘†

Kat mana tue... Walau pun dah habiss  nak khabau juga pesta buku. Wlaka telah diadakan di ruang legar The Shore Shopping Gallery. 


Till then and ๐ŸŒน๐ŸŒน

Wednesday, 5 October 2022

Melaka Berselawat 2022 Jumpa Habib Ali Zaenal Abidin Al hamid, Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Wadi Annuar

Assalammualaikum Dunia.

Alhamdulillah syukur pada mu ya Allah kita dah masuk. Bulan Rabiulawal... Bulan kelahiran junjungan besar nabi yang kita kasihi Nabi Muhammad s.a.w


Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Wadi Annuar 

Habib Ali Zaenal Abidin Al hamid, Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Wadi Anuar 

Melaka Berselawat 2022


Melaka Berselawat yang berlangsung di perkarangan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah telah menjemput 3 figura yang amat kita hormati dan kagumi iaitu Habib Ali Zaenal Abidin Al hamid, Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Wadi Anuar... MasyaAllah tabarakallah alhamdulillah, Ana berpeluang bersua muka dengan para ulamak tersohor Malaysia.

MasyaAllah 

Habib Ali Zaenal Abidin al hamid

Ustaz Azhar Idrus 

Ustaz Wadi Annuar 

Sempena dengan bulan kelahiran junjungan besar nabi Muhammad s.a.w, Melaka Berselawat amat bertepatan dan kena pada waktu nya selepas kita mengalami pendemic Covid-19 selama 2 tahun yang lalu. 

MasyaAllah, ramai penduduk Melaka dan kawasan sekitar yang berdekatan seperti Johor dan Negeri Sembilan turut serta dalam majlis selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w 

Waktu petang perkarangan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah sebelum majlis Melaka berselawat 2022

Waktu nie mendung tau... Banyak berdoa supaya hujan tak turun nanti

Pintu masuk Melaka berselawat

Tabarakallah, pengunjung 

Masa nie ketibaan  Habib Ali  Zaenal Abidin Al hamid 

 
Dikhabarkan hampir 20 Ribu umat nabi Muhammad s.a.w telah hadir. MasyaAllah. 

Cikbunga kali kedua bersua muka dengan Ustaz Wadi Annuar. Alhamdulillah. 

Jom lihat sekitar majlis selawat yang telah diadakan pada 2 Oktober 2022 yang lalu bersamaan 5 Rabiulawal. 

Habib Ali Zaenal Abidin Al hamid memberi ceramah 

Ustaz yang pakai baju oren tue yang mengetuai bacaan selawat dan zikir

Al Fadhil ustaz Azhar Idrus memberi ceramah Sempena Melaka Berselawat 2022

Al Fadhil ustaz Wadi Annuar memberi ceramah


Oh yer 12 Rabiulawal adalah hari kelahiran junjungan besar nabi yang kita kasihi Nabi Muhammad s.a.w yang jatuh pada 9 Oktober 2022. Selawat dan salam keatas baginda dan  serta kaum keluarga baginda. 

Para pengunjung sedang mendengar ceramah Habib Ali Zaenal Abidin Al hamid 

Ramai kan... 

Masa nie nak gerak balik dahh... Takut nanti jammed ๐Ÿ“

Sebahagian Orang ramai yang datang

MasyaAllah...ada umur kita berjumpa lagi

Semoga kita dihimpunkan dengan nabi yang amat kita rindu dan kasihi di taman taman Syurga... Aminnnn ya Allah ๐Ÿคฒ๐Ÿคฒ

#melakaberselawat2022
#uai #ustazwadiannuar 
#ustazzainalabidin