Followers

Thursday 29 March 2018

Bila Cikbunga buat kek batik

Assalammualaikum Dunia.
Hai korang...buat ape tue...cikbunga Sekarang tengah musim masak memasak.

buat satu loyang je

Close up

Tuan muda senang bersantap


Sorry laaa picture gelap sikit...awatlah picture sikit bebenau yer....

Wednesday 28 March 2018

Resepi Chicken Chop paling senang

Assalammualaikum Dunia.
Diam tak diam dah 10 Rejab dah hari ini.Maknanya dah 10 hari Siti Aafiyah di lahirkan .Tahniah la kepada pasangan popular Negara.
Oklah meh akak kongsikan masakan paling ringkas,cepat dan mudah..mm jom lihat๐Ÿ‘‡


Dah siap dalam pinggan


Bahan sampingan


Sos lada hitam

Ok tue jew ...jangan merah yer..lately banyak entry makanan ๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—


Friday 23 March 2018

Cuti Sekolah - Merayau kat Aeon Melaka

Assalammualaikum Dunia .

Cuti sekolah kan seminggu jer , tolak Sabtu Ahad  adalah dalam 5 hari kan ... ok lah tue,,, so , marilah kita merayau-rayau ke kota Aeon.
Memang tak beli apa pon masa tue , just bawa budak budak nie untuk bermain dan kasi depa keluarkan peluh ... masa nielah korang boleh main macam-macam kan .... so apa lagi tengoklah gambau yang ado nie haaa ...
Tengok tue suka sangat melompat

๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Dan akak pon same

Sudut lain pulak 
Meh tgk nie๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—

Ok tue jew..bye bye ...salam Jumaat korang.

Wednesday 21 March 2018

#outfitoftheday - chapter 1

Assalammualaikum Dunia.
Hai korang, dah Rabu dah hari ni,sebab akak bukan pendidik...maka rutin harian akak adalah seperti biasa.
Meh tengok outfitoftheday๐Ÿ˜๐Ÿ˜ jalan jalan Melaka .

Di bawah payung๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†

Ni pon sama ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

2 ketul budak berposing

Acah acah anak selebriti๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š 


#melaka
Last picture ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„


Dah dah ...nampaknyer tu  la sahaja buat kali ini.


P/s:hati - hati di jalan raya di musim cuti persekolahan ini๐Ÿค—๐Ÿค—

Monday 19 March 2018

Coconut Shake @Klebang Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Yaaa entry ini adalah untuk Coconut Shake ;) sila tengok sambil telan air liur yer ;)

Original coconut shake

Dak Rayyan

Gelap jew...
Kejadian masih baru lagi , hari Sabtu ari tue, tak plan pon nak masuk dalam ,,,, tengok dari luar macam ehhh, line clear jer,,, apa kata kite try minum kat dalam ... haaaa ayat cam gitew  ...
apa lagi terus lelaju laaa kannn ..

Sedap jew dia sedut๐Ÿ™„

Dalam kedai memang ramai orang but still have chair to sit okew,,, no worries ;) 
selain Coconut Shake yang meletup tue, kat dalam juga ade disediakan makanan nasi lemak, kuih muih serta jagung sweet corn .... pilih jer mana korang suka ... okew apa lagi nak akak tampilkan gambau yang di ambil ;)

So, akak rasa lagi best makan yang beratur kat luar tue , dari makan kat dalam ... nie memasing punya feel okew ..
Tue jer nak khabau ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

PULUT DURIAN TAHUN 2018 !!!!

Assalammualaikum Dunia .

Wahhh , tajuk gitew, nie durian adalah first time untuk tahun 2018...mestilah akak nak up kat sini kan kan ..๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

Ok tak nak typing bebanyak sangat, kita tengok gambau dulu yayyy ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ


Durian 2018

Set lengkap pulut durian๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Yaaa dah siap๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Sos santan

Cara Makan pulut durian๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—

Close up sikit๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Durian nie, selain dimakan begitu sahaja (memang sedap menjilat jari), kita juga boleh buat bubur durian , serawa durian , wat tempoyak , la nie orang dah pandai frozen kan dan pastu buat cerpe lagi...
ade yang buat cake durian , aiskrem durian pon adooo;)

P/s:durian akak beli yang dah siap buang kulit  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Thursday 15 March 2018

Resepi Nasi Ayam Bajet

Assalammualaikum Dunia.
 Pagi pagi ke kuala Sedeli
 Meh tengok new entry๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Dah nama pon Bajet kan...mestilah tau cukup corum...
Jom tengok gambar nasi ayam Bajet in the house๐Ÿ˜—๐Ÿ˜—


Full set Nasi Ayam Bajet
                             Nasi dalam pinggan

Soup ayam๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™

                                Watak utama๐Ÿ“๐Ÿ“

Sambal cili๐ŸŒถ๐ŸŒถ

Kicap

Cara masak semua sama jer....boleh carik Kat google...bersepah resepi....dalam youtube pon ado...
Pagi pagi dah letak makanan yer...jangan marah yer๐Ÿ˜Š

Korang yang gajin tue...boleh letak timun,daun salad ๐Ÿฅ’๐Ÿฅ’
Selamat mencuba yer korang๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ



Wednesday 14 March 2018

Berbasikal Keliling Klebang Dan Pantai Puteri

Assalammualaikum Dunia.
Baru baru ini CB sekeluarga beriadah menaiki basikal mengelilingi Klebang sehingga museum Kapal Selam dan menjelajah pantai ke Kampung Hailam sehingga ke Pantai Puteri..

dah sampai Klebang

 
hirup udara Klebang

                                     yeee.. dah sampai kat muzium Kapal Selam  ;)


                                                     pengganti Azizul Asni Awang ?


                                                   Pantai Kampung Hailam , Melaka

                                                         view kat Pantai Hailam

plantar PETRONAS  kat Pantai Puteri  ;)

Aduhh lama gila tak buat kayuhan...penat gila...
Memang penat...tapi seronok baq hang...yang pasti..malam tidoq lena.

Okew , tue laa dia aktiviti masa lapang ....

bye bye .

Thursday 8 March 2018

Jualan Gila Di Madam King's Melaka

Assalammualaikum Dunia .
Jangan lepaskan peluang ni!!



Antara yang dicetak dalam pamplet

Untuk penduduk Melaka, Johor , Negeri Sembilan dan tak lupa juga Selangor dan kawasan sekitarnya , CB nak bagitau , bermula dari 27 Februari sehingga 8 April 2018, silalah serbu kota Melaka dan membawa sekarung duit untuk shopping ;)


Main mai...murah murah 

Semua harga gila-gila sehingga tak nak balik rumah dah !!! sila duduk jew kat Madam King sambil pilih barang yer ,

Untuk peminat pinggan mangkuk๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

Ok tue jew nak share...jangan lupa bawa duit dengan banyak yer๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ