Followers

Monday 31 January 2022

Main Drone kat Sawah jew

Assalammualaikum Dunia.

Salam korang, selamat bercuti di ucapkan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Tekun betui budak ni

Ngan akak๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Sambil sambil korang bercuti tue, jaga diri dan keselamatan๐ŸŒน๐ŸŒน

Jom kita tinjau view kat sawah, sebab dah terlalu lama tak fly drone, since pkp, dan bermacam macam alasan lagi, kita ambik satu hari dan pi kat sawah untuk asah skill, yer lar dah lama kot tak fly drone๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Childhood moments 

For experiences 

Nun tinggi di atas sana

Seorang budak bernama Rayyan 

Yes...the green view 

I love these smell๐Ÿ˜

Close. Up

Seorang budak bernama kakak๐Ÿ™„

Apa yang penting, gambau yang diutamakan, maka Marilah kita publish gambau kat sini untuk di simpan buat kenangan ๐ŸŒน๐ŸŒน

Sunset makin ditelan oleh langit 

Alhamdulillah masih diberi pinjaman untuk melihat

How wonderful sunset view๐Ÿ˜

Cikbunga 

Ok, take care and staysafe korang✌️

P/s: Melaka sekarang sesak dengan traffic dan juga orang ramai๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ Harap bertimbang rasa dan banyakkan bersabar dalam tempoh percutian anda๐Ÿ˜ƒ

Take care and staysafe guys ๐ŸŒน๐ŸŒน


Saturday 29 January 2022

Rain Shop Western & Grill Melaka

 Assalammualaikum Dunia.

Sesekali nak jugak berwestern kata ko๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ


Cam ni ler ghuper western ๐Ÿ‘†


Tunggu makanan๐Ÿ˜

Kat mana cikbunga pi....jeng jeng... Memula tue nak pi makan melantak kat Klebang, masa hari kejadian dah sampai dah pun depan pintu... Alamak tuan dia tutup plak... Tengah renovate ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ

Meriah table ko✌️

Lagi gambau western ๐ŸŒน๐ŸŒน


Posing ngan mak tok๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Maka gigih pi google nak cari Western food kat Melaka... Carik punya carik maka bertemu jodoh ngan 'western big plate Rain shopwestern grill'  panjang bebeno name nyer๐Ÿ˜…

Kat mana kedai nie, 

201 Jalan Munshi Abdullah, 

Kampung Bukit China, 

75100 Melaka.

Waktu operation: Selasa Sampai Ahad 

                                  5pm till 11pm

Isnin :  Tutup 

Kalau nak booking meja call : 011 27692741

Main point dia, Palace Hotel dan depan kedai nie adalah hq Bsn✌️

So, tempat dia okew, cuma parking jew, cam susah sikit๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ harap owner akan dapat baiki lagi yer, service  tip top ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Makanan, pon sedap, layanan cam kat hotel githew๐Ÿ‘๐Ÿ‘


So, apa lagi, kalau korang teringin nak makan Western food, silalah datang kat sini๐ŸŒน๐ŸŒน

Till then and staysafe everyone ✌️

#cikbungashare

Friday 28 January 2022

Tasik Ayer Keroh Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Berkunjung ke Tasik Ayer Keroh tanpa tersengaja haaa githew๐Ÿคฃ

Tenang dan damai ๐Ÿ˜

Ok letak model tetap satu๐Ÿ˜˜

View atas darat๐ŸŒน

Sampai pun dah petang sikit, so ramai juga pengunjung yang datang untuk tenangkan jiwa memasing๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Kalau korang nak tahu, tasik ini bersebelahan dengan zoo Melaka jew... Dan depan tue pulak adalah Ayer Keroh Country Club ๐ŸŒ️

Cikbunga capture 2 times๐Ÿ˜ƒ

Laluan untuk ke tasik ✌️

View jauh sikit dari tasik

Boleh lah kalau nak picnic kat sini๐Ÿ˜

Agak agak nak asah bakat main golf, bolehlah register yer ⛳

Sambil sambil tengok view natural features, korang boleh jew jogging kat kawasan nie dan juga  ber picnic kat sini๐Ÿ‘


Alamat pleased ๐ŸŒน๐ŸŒน

Jalan Tasik 75450 Melaka 

Waze jew lagi senang ๐Ÿค—


Okew, tu je nak share... Sekian staysafe ๐ŸŒน๐ŸŒน


Thursday 27 January 2022

Bara Bara Api Stemboat & Grill Limbongan Melaka

Assalammualaikum Dunia.

Sebelum cikbunga terlupa marilah kita imbas kembali kejadian pi makan stemboat kat Bara Bara Api di Limbongan ๐Ÿ˜ฌ

Bara Bara Api Stemboat 

Dari pandangan luar 

Ok kita capture lagi๐Ÿ‘†

Seorang dikira dalam RM 45 kalau tak silap, makan lah sampai lebam dan lagi.dan lagi.. Haaa  githew  ayat ko๐Ÿ˜…

Hahaaaa...ni kat kedai telephone ๐Ÿ˜ƒ

Susun atur atas table๐Ÿ‘†

Ambil gambau dari luar

Dekat sikit ✌️

Macam cikbunga tak berapa nak pandai makan stemboat ni, makan ala kadar jew๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…so far okew jew... 

So far dia punya seafood semua okew jew, boleh lah makan
.. Korang masak masak pas tue makan haaa dia punya  stail✌️

Korang suka makan stemboat kat mana eh๐Ÿ˜€

Alamat ๐ŸŒน๐ŸŒน
JALAN LIMBONGAN, 31,
JALAN KRISTAL 1,
TAMAN LIMBONGAN INDAH,
75200 MELAKA. 

PHONE ๐ŸŒน๐ŸŒน 019-6358360
BUSINESS HOURS : 
SUNDAY TILL  THURSDAY 6PM TILL 11PM
FRIDAY TILL SATURDAY 6PM TILL 12PM

Service options : Dine-in, Takeaway 


Gambau lain tak der, sebab cikbunga sibuk masak memasak kan... Harap faham sudah lar๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Ok... Till then and staysafe ๐ŸŒน๐ŸŒน

Wednesday 19 January 2022

Afamosa Melaka

 Assalammualaikum Dunia. 

Mengikut prakata Wikipedia A Famosa bermaksud (yang Termasyur). 


Afamosa in the house 

Pintu masuk kota A Famosa

Portugal ๐Ÿ‘†

Afamosa dibina oleh Portugal untuk mengekang dan sebagai kubu pertahanan kota yang yang telah di jajah. Maksudnya tak nak kota Melaka jatuh kat tangan orang lain. 

Jaga jaga ada meriam

Aksi 2 ketul budak

Kubu kota Melaka 

Kawasan pertahanan Melaka 

Korang boleh lar buka sejarah Melaka, cikbunga malas. Nak taip satu satu.... Kita. Bagi gambau jew ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Seantero masyarakat dari dalam dan luar negara akan teruja apabila menjejakan kaki di bumi Melaka.. Hot spots untuk bergambau semesti nya lah kota A Famosa ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Dak abang @kota Afamosa 

Dak kakak @kota Afamosa 

Dak adik @afamosa

Ayin jalan jalan✌️

Simpan kenangan ๐ŸŒน๐ŸŒน

Jom cuci mata tengok cikbunga ambik gambau๐ŸŒน๐ŸŒน


Till then and staysafe everyone ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š


Tuesday 18 January 2022

Bangunan Merah atau The Stadthuys Red House

Assalammualaikum Dunia.

Bangunan Merah terletak di Jalan Gereja, Bandar Hilir, Melaka merupakan sebuah binaan bersejarah dengan gereja chirst di Jalan Laksamana.

The red house

Ootd

Alamak tak nampak penuh

Apakah... Color baju ngan dinding sama

Jom lumba

Dahulunya di bina sebagai penempatan rasmi Gabenor dan timbalan gabenor Belanda. Terletak dalam kubu Melaka dan meliputi sekitar bukit St. Paul.

Sekarang sudah menjadi tempat ootd๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ korang boleh jew ootd di tangga dan juga sekitar bangunan merah๐Ÿ˜

Gaya pelancong maaa

Amboi sempat ko termenung yerk

One more times 

I love Melaka 

Tempat selalu ootd


Jikalau anda datang ke Melaka, jangan lepaskan peluang untuk ber ootd di bangunan  merah ini✌️

Biasa weekend ramai orang beb✌️✌️so rancanglah percutian anda agar perjalanan anda menjadi kenangan terindah๐ŸŒน๐ŸŒน

Di tangga The Red House 

Di sini juga

Warisan kebangsaan 

Jumpa captain Jack Sparrow๐Ÿ˜˜

Kita tengok gambau yer.

Till then and staysafe ๐ŸŒน๐ŸŒน